Peki 6 6.5k civarı masaüstü önerebileceginiz sistem varmı illa gaming olmasina gerek yok ama sadece ryzen 3.nesil olmasi lazim işlemcinin veya çekirdek sayisi fazla olan bir işlemcide olabilirEğer okula götürmen gerekirse, okul işleri için 2. el dandik bir laptop alırsın.
Sonuçta okul zamanı gelince derslerde haftada 45 saat laptop kullanmıyorsun. arada sırada lazım olursa işini görecek ucuz bir şey alırsın ölü fiyata.
Bence evde düzgün bir masaüstü sistem olmalı. Sadece oyun için değil, her iş için masaüstü daha iyi oluyor.
Kasaya para yatırma, ana bileşenlere yatır.Şöylede olabilir diye düşündüm 1.5 2k civari bir laptop alırsam sadece Cad ile cizim yapabilecegim evde 6.5k falan masaustune ayırabilirim diye dusundum ama 6.5k ya sistem toplayabilirmiyim emin degilim
Bilemem ama sanırım tek cad değil cinema 4d sketcup ve 3ds max kullancaksınki bunlar ağır prpgramlar işlemci gücü çok isterler bide render alacaksın (sonuçta iç mimar öğrencisisin) laptopu çok güçsüz tutma derim benim laptop güçsüz bir rendar 30-60 dk sürüyor pc de aynı renderi 4 dk da alıyorum laptopta ömrüm bitiyor bide güçsüz olduğundan rendar alırken laptopu kullanamıyorum bunlar aklında olsunŞöylede olabilir diye düşündüm 1.5 2k civari bir laptop alırsam sadece Cad ile cizim yapabilecegim evde 6.5k falan masaustune ayırabilirim diye dusundum ama 6.5k ya sistem toplayabilirmiyim emin degilim
Biliyorum zaten baktigim laptop ryzen 4 4800h dı fakat 3Ds max sırasında laptopun çok isinip performansi düşecegi için masaüstü daha mantıklı geliyorBilemem ama sanırım tek cad değil cinema 4d sketcup ve 3ds max kullancaksınki bunlar ağır prpgramlar işlemci gücü çok isterler bide render alacaksın (sonuçta iç mimar öğrencisisin) laptopu çok güçsüz tutma derim benim laptop güçsüz bir rendar 30-60 dk sürüyor PC de aynı renderi 4 dk da alıyorum laptopta ömrüm bitiyor bide güçsüz olduğundan rendar alırken laptopu kullanamıyorum bunlar aklında olsun
Sadece cad i laptopdan yapip 3 ds max falan onlari masaustunde yapıyor bazı öğrencilerBilemem ama sanırım tek cad değil cinema 4d sketcup ve 3ds max kullancaksınki bunlar ağır prpgramlar işlemci gücü çok isterler bide render alacaksın (sonuçta iç mimar öğrencisisin) laptopu çok güçsüz tutma derim benim laptop güçsüz bir rendar 30-60 dk sürüyor PC de aynı renderi 4 dk da alıyorum laptopta ömrüm bitiyor bide güçsüz olduğundan rendar alırken laptopu kullanamıyorum bunlar aklında olsun
Ryzen 3Şöylede olabilir diye düşündüm 1.5 2k civari bir laptop alırsam sadece Cad ile cizim yapabilecegim evde 6.5k falan masaustune ayırabilirim diye dusundum ama 6.5k ya sistem toplayabilirmiyim emin degilim
Mesaj otomatik birleştirildi:
Peki 6 6.5k civarı masaüstü önerebileceginiz sistem varmı illa gaming olmasina gerek yok ama sadece ryzen 3.nesil olmasi lazim işlemcinin veya çekirdek sayisi fazla olan bir işlemcide olabilir
Elbette öle ama sanırım bu yıl kazandın bölümü hocaların ders esnasında bilgisayar isteye bilir istersen hemen alma hocalarına sor onlar sana nasıl ilerleyeceğini anlatır sende ona göre laptopa veya masaüstüne ağırlık verebilrsin bu arada hayırlı olsunBiliyorum zaten baktigim laptop ryzen 4 4800h dı fakat 3Ds max sırasında laptopun çok isinip performansi düşecegi için masaüstü daha mantıklı geliyor
Bak ben 1 yıldır Eskişehir'de kalıyorum.Biliyorum zaten baktigim laptop ryzen 4 4800h dı fakat 3Ds max sırasında laptopun çok isinip performansi düşecegi için masaüstü daha mantıklı geliyor
Ryzen 3
Elbette öle ama sanırım bu yıl kazandın bölümü hocaların ders esnasında bilgisayar isteye bilir istersen hemen alma hocalarına sor onlar sana nasıl ilerleyeceğini anlatır sende ona göre laptopa veya masaüstüne ağırlık verebilrsin bu arada hayırlı olsun
Anladım hepinize teşekkür ederim bari bu sene bekleyeyim pc için zaten pc den cizimler 2.sınıfın 2.döneminde başliyor diye biliyorum en azindan belki ryzen 4.nesil işlemciler cikar o zamanaBak ben 1 yıldır Eskişehir'de kalıyorum.
5 Haziran'dan beri masaüstü sistem kullanıyorum. 3 ay oluyor, hala kasası falan yok.
Abdullah'ın videolarda kullandığı test sistemi gibi, anakart kutusunun üstünde duruyor.
Yani demek istediğim, hayati parçalara parayı basarsın, diğerleri zamanla olur.
Masaüstü fikrinden şaşma. Laptop konusunda da okuyacağın bölüm ve ihtiyacına göre 2. el ucuz bir şey alırsın.
Biz Rhinoceros kullanıyorduk, onun dersini de okulda bilgisayar odasında görüyorduk. Yani "okula laptop getirme" gibi ihtiyaç olmuyordu.
Belki senin durumun da bu şekilde olacaktır, bilemiyorum. Yani laptop işi gittikten sonra konuşulur.
Yok hocam ryzen 5 3000 serisi gibi demek istedimBu arada ryzen 3 e çok girme en iyisi @White Ravens in dediği gibi kasaya falan çok harcama o bütceye ryzen 7 ye harca ryzen 7 deler çekirdek gücü sayesindr köpek gibi render yapabiliyorlar
He okey ben yanlış anlamışım iyi akşanlarAnladım hepinize teşekkür ederim bari bu sene bekleyeyim PC için zaten PC den cizimler 2.sınıfın 2.döneminde başliyor diye biliyorum en azindan belki ryzen 4.nesil işlemciler cikar o zamana
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yok hocam ryzen 5 3000 serisi gibi demek istedim