Neler Yeni

8gb Ekran Kartı Kötü Mü? 3070

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Yiğit Can Kocaman
Hocam gaming gen tr den aldım i5 12400f rrx 3070 acaba RTX 3060 mı alsam diye düşündüm ama RTX 3070 almak istedim şimdi Nvidia neden hala 8gb çıkartıyor
8gb üstü olan modelleri de var, satış politikası bu. mesela neden 3050ti diye bir ekran kartı yok ama 3050ti kıvamında 6-8gb olan 3060 ekran kartları var? nvidia sadece 8gblık model çıkarmıyor dostum sen tercih edip almışsın. adamların amacı her bütçeye hitap etmek ve bunu yaparken elindeki isimler üzerinden ürünleri pazarlamak bu kadar basit aslında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam gaming gen tr den aldım i5 12400f rrx 3070 acaba RTX 3060 mı alsam diye düşündüm ama RTX 3070 almak istedim şimdi Nvidia neden hala 8gb çıkartıyor
8gb çok iy ibir değer değil ama doğru ayarlarda her oyunu düzgünce oynarsın rahat ol, 6gb rtx 3060 olan laptopla 1 yıl süre geçirdim her şeyi tahmin edeceğin gibi ultrada oynatmadı ama yüksek ayarlarda çoğu oyunu oynadım. gemileri yakacak bir durum yok orta da ileride bütçen oluşunca update atarsın, gayet kurtarır rtx3070 8gb versiyonu da.

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Yunus Emre Kaplan
8gb üstü olan modelleri de var, satış politikası bu. mesela neden 3050ti diye bir ekran kartı yok ama 3050ti kıvamında 6-8gb olan 3060 ekran kartları var? nvidia sadece 8gblık model çıkarmıyor dostum sen tercih edip almışsın. adamların amacı her bütçeye hitap etmek ve bunu yaparken elindeki isimler üzerinden ürünleri pazarlamak bu kadar basit aslında.
Hocam sonuç olarak RTX 3070 sizce kötü mü beni kaç sene götürür ne kadar süre sonra yeni ekran kartına geçeyim daha sistem kaefoya verilmedi bile

8gb çok iy ibir değer değil ama doğru ayarlarda her oyunu düzgünce oynarsın rahat ol, 6gb rtx 3060 olan laptopla 1 yıl süre geçirdim her şeyi tahmin edeceğin gibi ultrada oynatmadı ama yüksek ayarlarda çoğu oyunu oynadım. gemileri yakacak bir durum yok orta da ileride bütçen oluşunca update atarsın, gayet kurtarır rtx3070 8gb versiyonu da.
Zaten ben 1080p ayarlar ve düşük veya orta ayarları oynamayı düşünüyordum FPS daha çok önemli

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
3070ti kullanan biri olarak 8 GB Ekran kartı ileride mutlaka yeterli olmayacaktır ama şuan için 1080p nazarında yeterlidir.

Eneas_exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ENes
Geçmişte 12 GB altında ekran kartı almayın diye çok uyardım ama dinleyen olmuyor. Aynısını işlemciler için söyleyebilirim. 4 çekirdekli alınmaz. Hatta yakında 6 çekirdekliler %100 kullanımdan dolayı FPS drop görecek.
12400F iyi mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Yiğit Can Kocaman
Hocam sonuç olarak RTX 3070 sizce kötü mü beni kaç sene götürür ne kadar süre sonra yeni ekran kartına geçeyim daha sistem kaefoya verilmedi bile

Zaten ben 1080p ayarlar ve düşük veya orta ayarları oynamayı düşünüyordum FPS daha çok önemli
hocam kötü değil, bu kaç yıl götürür konusu sizin oyun alışkanlığınıza bağlı siz eğer ki her şeyi ultraya çekeyim AAA oyunlarda 0 dropla full kalitede oynayacağım diye düşünüyorsanız zaten kurtarmaz. ancak her oyunu size yüksek ayarlarda(kalan bileşenlere bağlı olarak) problemsiz olarak oynatır, zaten değişim zamanı geldiğini yeni çıkacak oyunlar gösterecek size. şu an piyasa oynatmayacağı bir oyun yok o kartın rahat olun. ha bundan 2-3 yıl sonra oyunlar ne hale gelir bilemem, işin ne tür sistem gereksinimlerine evrileceğini beraber göreceğiz. ama şu anlık içiniz rahat olsun güncelde sizin açıp rahat rahat takılamayacağınız oyun yok gibi bir şey. tlou 2 gibi optimizasyon facialarını saymazsak tabii ondan hepimiz şikayetçiyiz.

ileride dediğim gibi oyunların gereksinimine göre göreceğiz bunu güncelde 1080pde size çok düzgün bir deneyim sunar ama

Eneas_exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
ENes
12400F ve Ryzen 5600 iyidir. Ama şu an için diyorum. Olur da seneye GTA 6 çıkar güçlü işlemci gerektirir. O zaman yetmeyebilir tabii.
O zaman yükseltiriz ya 11 yıldır aynı pc'yi kullanıyorum ve max oyunlar cs 1.6 M&B Warband Gta SA MTA Gta Vice city AOH 2
fln oynadım bir sürü oynayabileceğim oyun var :)

ConquerorXIV

80+ Gold
Selamlar yeni sistem aldım RTX 3070 v2 OC bütçem buna yetti ve ben Nvidia seviyorum bugün Abdullah abinin bu videosunu izledim RTX 3070 kötü bir ekran kartı mı
1080p kullanacaksan problem yok ama 2k veya 4k ultra detaylarda sıkıntı. bende 3060 12gb var mesela kimse last of us oynayamazken ben
2k yüksek ayarlarda 80 fps oynuyordum

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
kilan embappe
1080p ULTRA da ile artık yetmemeye başladı daha yüksek vramlerde 1080p ULTRA da 9,5GB tüketen oyunlar var tabii 8GB VRAM hala 1080p de yeter ama kalan ömrü max 2 yıl bence. O da maximum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,757
Üyeler
161,747
Son üye
Skrks
Top Bottom