8GB RAM Yetersiz Artık.

Ryzen 5 1600 AF
RX 5600 XT
2x8 Corsair 3000 Mhz Ram ne kadar götürür?

Forza Horizon 3 de 1080p de tüm ayarlar full de iken 13GB RAM Tüketimi gördüm :D.

cl mhz tamamen farklı 2 RAM bile çalışıyor markayla gram alaksı yok
Tamam çalışıyor ancak dediğim gibi bütün değerleri aynı olan iki ramın çalışmaması markanın etkilediğini gösteriyor. Ramleri ayrı ayrı takmayı denediğimde ikisi de çalıştı. Farklı bir anakartta ikisini aynı anda takmaya çalışınca yine çalışmadı. Bu ramlerin cl değeri de aynı bu ramlere verilen voltaj da aynı.
Genelde değerler aynı olduğunda uyumlu oluyorlar ancak deneyimlerime dayanarak söylüyorum, bazen tüm değerler aynı olsa bile marka farklı olunca uyumsuzluk oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hmm yani aynısını alcaz mecbur
Ben olsam riske atmazdım, ama genelde farklı ramler aynı değerlere sahip olduğunda çalıştığını da eklemek isterim. Karar sana kalmış.

Şu an oyun test edecek bir bilgisayarım yok. Ancak Abdullah abi bunun hakkında bir video yapmıştı zaten, izleyebilirsin.
Ben oynarken neden 3.6 gb ram kullanıyor (1366x768 çözünürlük)(Ets2) biri 1080pde kaç gb ram kullandığını yazabilir mi?

Tamam çalışıyor ancak dediğim gibi bütün değerleri aynı olan iki ramın çalışmaması markanın etkilediğini gösteriyor. Ramleri ayrı ayrı takmayı denediğimde ikisi de çalıştı. Farklı bir anakartta ikisini aynı anda takmaya çalışınca yine çalışmadı. Bu ramlerin cl değeri de aynı bu ramlere verilen voltaj da aynı.
Genelde değerler aynı olduğunda uyumlu oluyorlar ancak deneyimlerime dayanarak söylüyorum, bazen tüm değerler aynı olsa bile marka farklı olunca uyumsuzluk oluyor.

Ben olsam riske atmazdım, ama genelde farklı ramler aynı değerlere sahip olduğunda çalıştığını da eklemek isterim. Karar sana kalmış.
sakata gelmeyelim

Eğer düşük grafikte oynuyorsa arkadaş 8gb RAM yeterli
hayır grafikleri düşürmek cpu ve gpuda ki yükü azaltır ram oynadığınız oyunda ki map adamlar eşyalar vb. şeyleri aklında tutar ram in asıl kullanım sebebi işlemci bu bilgileri depolamadan alana kadar çok fazla süre geçmesin diye geçici hafıza olarak kullanılıyor.

yanlış bilgi düşüğe alsa gene aynı değişen bişey olmaz.
Biliyorum zaten çözünürlük düşerse olur mu merak ediyorum

hayır grafikleri düşürmek cpu ve gpuda ki yükü azaltır RAM oynadığınız oyunda ki map adamlar eşyalar vb. şeyleri aklında tutar RAM in asıl kullanım sebebi işlemci bu bilgileri depolamadan alana kadar çok fazla süre geçmesin diye geçici hafıza olarak kullanılıyor.
Sakaryanın neresindensin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,769
Üyeler
189,925
Son üye
ElmasKafa
Geri