90 Bin lira bütçeyle ekran kartı ve ssd hariç sistem toplama

Sirl0th

80+
Reaksiyon skoru
127
Arkadaşlar bütçe 90 bin. Fakat duruma göre bir tık arttırabilirim. 4070 Tİ ekran kartı var elimde. Ssd olarak da 980 pro 1 tb kullanıyorum. Bu iki parça hariç bir sistem toplayabilir misiniz ?

2 kriterim var.

1) anakartta Q-CODE olsun muhakkak
2) Güç kaynağı A+ olması şart. ve 1200 watt olmalı.

Son düzenleme:
5080 sistem toplarsın 90 bine hatta 4070 Ti'ı da sat 9800X3D 5080 Super kombosu yapıştır

Hazır şekilde satılan sistemleri mi kastettiniz yoksa parça parça 5080 & 9800x3d toplayabilir miyim ?
Toplanır hatta bence 5080 super çıkmasını bekle, yıl sonu çıkacak ve 24 GB vram'li olacak. 4070 Ti da satarsan rahat 9800X3D li sistem toplarsın diye düşünüyorum

Toplanır hatta bence 5080 super çıkmasını bekle, yıl sonu çıkacak ve 24 GB vram'li olacak. 4070 Ti da satarsan rahat 9800X3D li sistem toplarsın diye düşünüyorum
Ben de aslında 5080 süper'leri veya en kötü 6000 serisini beklemeyi düşünüyordum. Ekran kartını şuan kullanmaya devam edeyim o halde. Şuan bana acilinden 9800x3d'li bir sistem lazım hocam. Siz toplayabilir misiniz ?

9080 XT daha iyi olur. Tahmini Eylül ayında çıkacak. 32 GB VRAM'i var, RTX 5080 Super gücünde ve RTX 5080 fiyatında olacak.

9080 XT daha iyi olur. Tahmini Eylül ayında çıkacak. 32 GB VRAM'i var, RTX 5080 Super gücünde ve RTX 5080 fiyatında olacak.
Hocam kişisel sebeplerden ötürü nvidia ekran kartı dışına çıkmayı düşünmüyorum. Şuan 9800x3d'li bir sistem lazım bana ekran kartı ve ssd hariç. Toplama imkanınız var mıdır ? Üstte 2 kriter belirttim bir de ayrıyeten ona da bakarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
psu
anakart
kasa fanı
kasa
işlemci soğutucu
ram

7fan ve istediğiniz işlemci (9800x3d) ile beraber toplamda 90.558 tl ediyor
Gayet güzel duruyor elinize sağlık.

Birkaç sorum olacak.

1) psu olarak atx 3.1 psu alsam daha mantıklı olmaz mı ? bu attığınız atx 3.0. Almışken güncel bir şey olsun yani.

2) anakart olarak attığınız çok iyi. Hatta ilk bunu düşünüyordum fakat fiyatı fazla yüksek değil mi ? gigabyte X870E aorus pro falan alsam nasıl olur mesela ?

3) Fanlar rgb değil hocam. rgb şekilde öneriniz var mı ?

4) Kasa olarak bu attığınız ile lianli o11 dynamic evo rgb arasında kalmıştım bende. Nzxt daha mı mantıklı her açıdan ?

Gayet güzel duruyor elinize sağlık.

Birkaç sorum olacak.

1) psu olarak atx 3.1 psu alsam daha mantıklı olmaz mı ? bu attığınız atx 3.0. Almışken güncel bir şey olsun yani.

2) anakart olarak attığınız çok iyi. Hatta ilk bunu düşünüyordum fakat fiyatı fazla yüksek değil mi ? gigabyte X870E aorus pro falan alsam nasıl olur mesela ?

3) Fanlar rgb değil hocam. rgb şekilde öneriniz var mı ?

4) Kasa olarak bu attığınız ile lianli o11 dynamic evo rgb arasında kalmıştım bende. Nzxt daha mı mantıklı her açıdan ?
hocam tercih bütçe meselesi hepsi ama çok bişey değişmeyecek 3.1 olmasıyla. anakart olarakta aklınızdaki anakartları chatgpt ile karşılaştırabilirsiniz özelliklerini ama bütçenize göre davranmanız daha iyi olur yani portlar vs işinizi görecek kadarsa ve diğer istediğiniz özelliklerde varsa gigabyte daha mantıklı olur aradaki farkla da başka fan alabilirsiniz mesela fan olarak lianli fanları olabilir ama biraz pahalı oluyor onlar. kasa olarak tercih meselesi zaten fiyatları da aynı aralarında çok büyük bi fark var mıdır tam olarak bilmiyorum ama sanmam

Geri