9070XT - 5070 TI -- 9700x - 9800x3d Sistem topluyorum sizce her şey mantıklı mı?

yazdıgınız yazıdan hiçbir şey anlamadım şimdimi alıcaksınız yoksa sonramı

birde niye beyaz uzun yıllar kullanıcam diyip güncelleme yapamyacam diyip mega kazık beyaz parça almak saçmalık hele o 64 gb ram fiyatı ne ekran kartı fiyatına eger cidden saglam bir pc yapacaksan söyle 180 bin tl yi koyacaksın 5090 lı sistemi yapcaksın 7-8 sene keyfine bakacaksın geçecek

hocam parca parca alicam ben oyun gelistirme işine giriyoruz 15 kişi onun icin sistem güzel kampanya gordukce alicam ama bu ramleri kesin alıcam yani cunku 64 gb en fp ramler bu 4x16 8k viper venom 6000 mhz cl30'a geliyor sanırım onunki b-die miydi neydi hatıralmıyorum da bunnki hynixin en iyi modullerinden kullanıyor oda çok iyi bu arada bununkinin bi tık altı ama bu ramlerin görüntü çok hoşuma gitti ve beyaz kasayla hos duracaktır

hocam parca parca alicam ben oyun gelistirme işine giriyoruz 15 kişi onun icin sistem güzel kampanya gordukce alicam ama bu ramleri kesin alıcam yani cunku 64 gb en fp ramler bu 4x16 8k viper venom 6000 mhz cl30'a geliyor sanırım onunki b-die miydi neydi hatıralmıyorum da bunnki hynixin en iyi modullerinden kullanıyor oda çok iyi bu arada bununkinin bi tık altı ama bu ramlerin görüntü çok hoşuma gitti ve beyaz kasayla hos duracaktır
dostum şeçtginiz ramler f/p degil mega kazık

üstüne iş için sistem topluyorsan beyaz hiç toplanmaz

dostum şeçtginiz ramler f/p degil mega kazık

üstüne iş için sistem topluyorsan beyaz hiç toplanmaz

evde kullanıcam hocam iş için derken oyun projemiz var işte onu yapıcaz aynı zamanda oyun oynicam her işmi görecek yani ayrıca sadece ek kartında ve işlemcide fp almayı dusunuyorum

Patriot viper venom da hynix a die, benim yukardaki attıklarım da.
Bu da benim aldığım ram, bu da hynix a die ve 7bin e aldım 64gb 6000/30. Stoğu bitmiş ama onun altındakinin stoğu devam ediyor.
Bu da Hynix a die.

Anakart hakkında , pcle soket bozuyo diye yazılar gördüm bu durum mevcut mu ?

evde kullanıcam hocam iş için derken oyun projemiz var işte onu yapıcaz aynı zamanda oyun oynicam her işmi görecek yani ayrıca sadece ek kartında ve işlemcide fp almayı dusunuyorum
dedigim gibi ram de öyle marka almana gerek yok 3 tane büyük üretici var zaten beyaz toplamanada gerek yok ekran kartını 5090 alıp gersini ortalama dizebilirsiniz gene kendiniz bilirsinz

dedigim gibi ram de öyle marka almana gerek yok 3 tane büyük üretici var zaten beyaz toplamanada gerek yok ekran kartını 5090 alıp gersini ortalama dizebilirsiniz gene kendiniz bilirsinz

5090'da direk gereksizliğin zirvesi oluyor be hocam 9080xt tam benim sularım aslında çıktığında

arkadaşlar selam uzun yıllar upgrade etmekle yeni sistem almakla uğraşmamak hemde boyle bir ekonomide sürekli herşeyin pahalanması nedeniyle şuanki pc'm işimi fazlasıyla görsede yeni bir pc topluyorum ekonomiden hiç umudum kalmadı cunku oncelikle ek kartı ve işlemci muhabbetine karar vermedim hangisini alacağıma hangisi fp olursa onu alıcam ek kartı tercihlerim 9070xt 5070 ti 5070 ti super çıkarsa super'i fp olursa fiyat ucuk birsey olmazsaa 9080xt simdi ek kartı beyaz olacak ve buyuk ihtimalle tepe modellerden alicam almısken islemci olarakta 9800x3d 9700x ikisinden biri belkide güzel kampanya olursa 9950x3d

anakart olarak bunu https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,905292934.html

ram https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...00j3239g32gx2-tr5s-ddr5-fiyati,795007340.html

kasayı kendim yapmayı düşünüyorum bu saçcılarla vs şekilli güzel bir şey tamamen senkronize her şey

psu enermax'ın 1300w veya benzer modüler bir şey düşünüyorum onun dışnda klavye mouse vs açısından herşeyim tam fanlarda noctua düşünüyorum ama rgbsi yok böyle bayağı senkronize rgb beyaz bir sistem dusunuyorum var mı onereceginiz birsey beyler parcalarda
İşlemci, ekran kartı, ram ve anakart için maksimum bütçe nedir?
Ek olarak RAM konusunda tavsiyem seçeceğiniz anakartınız QVL listesinden olmasına ve hynix A die olmasına dikkat edin.
Estetik kaygınız var anlıyorum ancak bunu fiyat/performans unsuruyla birleştirebilirseniz her anlamda sizi tatmin edecektir.

İşlemci, ekran kartı, ram ve anakart için maksimum bütçe nedir?
Ek olarak RAM konusunda tavsiyem seçeceğiniz anakartınız QVL listesinden olmasına ve hynix A die olmasına dikkat edin.
Estetik kaygınız var anlıyorum ancak bunu fiyat/performans unsuruyla birleştirebilirseniz her anlamda sizi tatmin edecektir.

İşlemci, ekran kartı, ram ve anakart - 90k bunlara hocam direkt cıkacagım ortalama max gibimsi diyeyim ama dediğim gibi 9080xt ve nvidia super serilerini bekleyecgim once

İşlemci, ekran kartı, ram ve anakart - 90k bunlara hocam direkt cıkacagım ortalama max gibimsi diyeyim ama dediğim gibi 9080xt ve nvidia super serilerini bekleyecgim once
9800x3d 20-22 bin lira, seçtiğin ramler 17 bin, anakart 13k, ekran kartına 40k kalıyor ve beyaz ve super istiyosun, ya da 9080xt :) Bilemedim dostum. Ve bu fiyatların 2025 sonuna kadar artmadığını varsaydığımızdaki durum. 2025 sonu ya da 2026 ilk çeğreği deniyor superler için

5090'da direk gereksizliğin zirvesi oluyor be hocam 9080xt tam benim sularım aslında çıktığında
9080xt çıkana kadar dedigm gibi pc ye ihtiyacınız varsa şimdi alıcaksanız tek şeçeneginiz 5090 ama bekleyecegim diyorsanzı 9080xt daha mantıklı yada süper serisi

Bu bütçeyle estetik kaygınızdan biraz feragat etmeniz gerek maalesef;

Burası 100k civarına geliyor. Benim burada kısacağım ilk şey Ramin görünümü olacaktır. 3-5k daha uyguna Şu Ram daha mantıklı oluyor. Daha da kısacaksanız biosdan ice ayar yaparak 7800x3d civarı performans veren 9700x de düşünülebilir ama ben 9800x3d den kolay kolay vazgeçmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Yeni çıkacak ekran kartlarını bekleyecek olursanız, tabi size kalmış ama arkadaşların da dediği gibi fiyatlar durmayacaktır veya o bileşenler ucuza çıkmayacaktır. 5070ti yerine 5080 düşünürseniz uyguna kartlar var ancak yine estetik kaygınızı gözden geçirmeniz ve işlemciyi 9700x e düşünmenizi gerektirecektir. Kısacası bütçenize göre estetik/fiyat/performans unsurlarını dengelemek size kalmış.

Not: İndirim yakalarsanız parçalar mutlaka daha uyguna da gelebilir.

Bu bütçeyle estetik kaygınızdan biraz feragat etmeniz gerek maalesef;

Burası 100k civarına geliyor. Benim burada kısacağım ilk şey Ramin görünümü olacaktır. 3-5k daha uyguna Şu Ram daha mantıklı oluyor. Daha da kısacaksanız biosdan ice ayar yaparak 7800x3d civarı performans veren 9700x de düşünülebilir ama ben 9800x3d den kolay kolay vazgeçmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Yeni çıkacak ekran kartlarını bekleyecek olursanız, tabi size kalmış ama arkadaşların da dediği gibi fiyatlar durmayacaktır veya o bileşenler ucuza çıkmayacaktır. 5070ti yerine 5080 düşünürseniz uyguna kartlar var ancak yine estetik kaygınızı gözden geçirmeniz ve işlemciyi 9700x e düşünmenizi gerektirecektir. Kısacası bütçenize göre estetik/fiyat/performans unsurlarını dengelemek size kalmış.

Not: İndirim yakalarsanız parçalar mutlaka daha uyguna da gelebilir.

hocam bütçeyi daha da arttırım birde estetiklik için zaten kasayı en baştan kendimiz yapıcaz fanları ayrı alicaz falan zaten yeni ekran kartı çıktığında o bütçeyi şekillendirecek asıl işlemci anakart ram bunlar değil problem 9080xt 70 80k dan çıkmasın da 60k kadar çok okyim o karta 32 vram koyduklarına göre ona görede bir kası vardır herhalde bakıcam 5080 super mi 9080xt mi daha iyi diye normalde 9070xt alır geçerdim ama 27k 30k ya gördüğüm kartları suanda 40k 38k verince yani dolandırılmış hissediyorum nedense halbuki ekonomi yani ondan dolayi beklicem 5080 superi ve 9080xt'yi diğer parçaları alırım gaming gecesi vs derken yavaş yavaş

Geri