990 EVO Plus alınır mı?

Reaksiyon skoru
13
Herkese selam, şu an sistemimde Samsung 970 EVO var 5.yılına giriyor ve güncellemek istiyorum sizce 990 EVO Plus alınır mı? Ürüne sıcak bakıyorum fakat DRAM'siz olması nedeniyle kafamda soru işaretleri var. Bu ürünü almalı mıyım ? Yoksa bütçe arttırıp Samsung 990 Pro modelini mi almalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Not: Samsung dışındakileri SSD'lere çok sıcak bakmıyorum fakat gerçekten iyi bir modelse düşünebilirim.

https://www.vatanbilgisayar.com/sam...-ssd-okuma-hizi-7150mb-yazma-hizi-6300mb.html

https://www.vatanbilgisayar.com/sam...-ssd-okuma-hizi-7450mb-yazma-hizi-6900mb.html

Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Çalışıyorsa kurcalama.

Teknolojiden anlayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.
Günlük kullanım ve oyun için DRAM'in pek bir olayı yok DRAM sadece yazmada kullanıldığı için, HMB önbellek de m.2 SSD ler gayet yeterli olucaktır.
Ben de yıllardır 970 EVO Plus kullaniyorum bu arada ve health hala %99, health de ne gösteriyor sizinki?

Para harcamaya yer arıyorum de şuna.
Dostum birincisi kullandığım SSD 5.yılına giriyor ve eski performansında değil. İkincisi büyük Kontakt kütüphaneleri kullanıyorum bu yüzden de depolamaya ve verimli bir okuma yazma hızına ihtiyacım var üçüncü olarak da yardımcı olmayacaksan ve bu işlerden anlamıyosan beni de kendini de meşgul etme lütfen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Günlük kullanım ve oyun için DRAM'in pek bir olayı yok DRAM sadece yazmada kullanıldığı için, HMB önbellek de m.2 SSD ler gayet yeterli olucaktır.
Ben de yıllardır 970 EVO Plus kullaniyorum bu arada ve health hala %99, health de ne gösteriyor sizinki?
Samsungun yazılımında yüzde göstermiyor fakat sıcaklık boşta 51 52 derecelerde sizin nasıl

Son düzenleme:
Dostum birincisi kullandığım SSD 5.yılına giriyor ve eski performansında değil. İkincisi büyük Kontakt kütüphaneleri kullanıyorum bu yüzden de depolamaya ve verimli bir okuma yazma hızına ihtiyacım var üçüncü olarak da yardımcı olmayacaksan ve bu işlerden anlamıyosan beni de kendini de meşgul etme lütfen.
Eğer yoğun dosya taşıma ve depolama yapacaksanız, 990 Pro çok iyidir, ama 990 EVO Plus da işinizi fazlasıyla görür HMB önbellekli ve TLC dir, eğer PRO alıcaksanız anakartınızda m.2 soğutucu olması önemli ya da ayrıyetten m.2 soğutucusu almanızı tavsiye ederim PRO için. Günlük kullanımda çok ısınmaz fakat devamlı veri akışı olucaksa aşırı ısınan bir SSD dir.

Samsungun yazılımında yüzde göstermiyor fakat sıcaklık boşta 51 52 derecelerde sizin nasıl

CrystalDiskInfo çekip kontrol edebilirsiniz. Bende boştaki sıcaklık 44
CrystalDiskMark ile de yazma okuma hızlarına bakın

Eğer yoğun dosya taşıma ve depolama yapacaksanız, 990 Pro çok iyidir, ama 990 EVO Plus da işinizi fazlasıyla görür HMB önbellekli ve TLC dir, eğer PRO alıcaksanız anakartınızda m.2 soğutucu olması önemli ya da ayrıyetten m.2 soğutucusu almanızı tavsiye ederim PRO için. Günlük kullanımda çok ısınmaz fakat devamlı veri akışı olucaksa aşırı ısınan bir SSD dir.

CrystalDiskInfo çekip kontrol edebilirsiniz. Bende boştaki sıcaklık 44
CrystalDiskMark ile de yazma okuma hızlarına bakın
Çok net oldu ilginiz için teşekkürler.

Geri