Neler Yeni

Abra A5 V16.6.5 almak istiyorum ve bazı sorularım var..

Wade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Alperen Cengiz
Arkadaşlar Monster Abra A5 V16.6.5 modelini almaya karar verdim bu laptopla ilgili insanlar 2 kutupa ayrılmış tabi bütün markalarda var şuan fiyatına göre sunduğu özellikler bana çok güzel geldi.
sorularıma geçersem :
i5 10200h mühendislik programlarında sıkıntı çıkarır mı ? ya da iyi midir beni 4 sene üniversitede idare etsin yeter.
sıcaklık değerlerine baktığımda bana biraz yüksek gibi geldi bazı oyunlarda 85 dereceye çıktığı oluyor ama anlık sonra 80 civarına düşüyor sizce bu sıcaklıklar nasıl ? ya da ben notebook soğutucusu alıp bu sıcaklıkların biraz olsun önüne geçebilir miyim ?
Son sorum biraz da oyun oynadığım için :D Forza Horizon 4 ve Rainbow Six Siege'de Ultra da oynayabilir miyim ?

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
1-Mühendislik işlerinde biraz zorlayabilir.
2-Oyunlarda hiç sıkıntı çıkarmaz.
3-tabii ki fan takarsan daha iyi olur ama monster için max 85 derece iyi gibi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Wade

Wade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Alperen Cengiz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1-Mühendislik işlerinde biraz zorlayabilir.
2-Oyunlarda hiç sıkıntı çıkarmaz.
3-tabii ki fan takarsan daha iyi olur ama monster için max 85 derece iyi gibi.
Önümüzdeki sene sınava gireceğim beni 4 sene idare edebilir mi ?

arustt

80+
Arkadaşlar Monster Abra A5 V16.6.5 modelini almaya karar verdim bu laptopla ilgili insanlar 2 kutupa ayrılmış tabi bütün markalarda var şuan fiyatına göre sunduğu özellikler bana çok güzel geldi.
sorularıma geçersem :
i5 10200h mühendislik programlarında sıkıntı çıkarır mı ? ya da iyi midir beni 4 sene üniversitede idare etsin yeter.
sıcaklık değerlerine baktığımda bana biraz yüksek gibi geldi bazı oyunlarda 85 dereceye çıktığı oluyor ama anlık sonra 80 civarına düşüyor sizce bu sıcaklıklar nasıl ? ya da ben notebook soğutucusu alıp bu sıcaklıkların biraz olsun önüne geçebilir miyim ?
Son sorum biraz da oyun oynadığım için :D Forza Horizon 4 ve Rainbow Six Siege'de Ultra da oynayabilir miyim ?

r5 4600h işlemci gibi 6/12 8/16 işlemciler mühendislik uygulamaları için daha uygun olucaktır oyunlarda sıkıntı çıkarmaz ısınma konusunda uzun vadede sıkıntı yaşamamak için acer gibi soğutma performansı iyi olan laptoplar seçmenizi tavsiye ederim

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Ohooo 5-6 yıl en az (fan bakımını 2 yılda bir yaparsan oda ama doğrusu 6 ayda bir)
Ama tüm bakımlarını düzgün yapıp sahip çıkarsan bilgisayarına 10 sene götürür monster adamdır hiç abartmıyorum.

• Beğen

artbiha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Hasan Enes Turan
Bence Sınavı kazandığın zaman almalısın 2 yıl çok uzun bir süre belkide mezuna kalırsın bilemezsin kesinlikle sınavı kazandığında alman gerek

Stread

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Burak K
Sabit bir yerde kalıyorsanız pc sabitse masaüstü tercih ederim ama baktımda laptop için 1650ti fiyatı acayip uçuk değil gibi ama notebook soğutucusu alıcaksan biraz kaliteli bir şey şart. Ama sürekli bakımlarına gönderin

• Beğen

Wade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Alperen Cengiz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence Sınavı kazandığın zaman almalısın 2 yıl çok uzun bir süre belkide mezuna kalırsın bilemezsin kesinlikle sınavı kazandığında alman gerek
Hocam sürekli bilgisayar fiyatları vs. artıyor ben şimdiye kadar hiç düştüğünü görmedim. yani seneye ne olacağı belli değil bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

r5 4600h işlemci gibi 6/12 8/16 işlemciler mühendislik uygulamaları için daha uygun olucaktır oyunlarda sıkıntı çıkarmaz ısınma konusunda uzun vadede sıkıntı yaşamamak için acer gibi soğutma performansı iyi olan laptoplar seçmenizi tavsiye ederim
Hocam Acerın bununla denk bir modeli TR de 8600 TL ye satılıyor.Aslında Amazon da satılıyor toplamda vergiler dahil 7500 tl ye geliyor ancak yurtdışı olduğu için Acerın da yurtdışı garantisi pek iyi değil.Bu arada 1650ti ve 4600h işlemcili laptop baktım ancak onlar da 8500 civarına ailemi ikna etmem zor belki ederim ancak şuanki araştırmam abra üzerine.

arustt

80+
Hocam sürekli bilgisayar fiyatları vs. artıyor ben şimdiye kadar hiç düştüğünü görmedim. yani seneye ne olacağı belli değil bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam Acerın bununla denk bir modeli TR de 8600 TL ye satılıyor.Aslında Amazon da satılıyor toplamda vergiler dahil 7500 TL ye geliyor ancak yurtdışı olduğu için Acerın da yurtdışı garantisi pek iyi değil.Bu arada 1650ti ve 4600h işlemcili laptop baktım ancak onlar da 8500 civarına ailemi ikna etmem zor belki ederim ancak şuanki araştırmam abra üzerine.
bende 6800tl ye 4600h 1650ti aldım indirim kovalaman gerek fakat acerın bazı laptoplarında stoklar bitmiş galiba yinede bütçede imkan yoksa monster tercihide yeterli olabilir

• Beğen

Wade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Alperen Cengiz
bende 6800tl ye 4600h 1650ti aldım indirim kovalaman gerek fakat acerın bazı laptoplarında stoklar bitmiş galiba yinede bütçede imkan yoksa monster tercihide yeterli olabilir
Ne zaman aldınız hocam ? Monster sanırım tam bütçeme göre ondan sıcak bakıyorum.Bu Monster laptopu güzel soğutacak bir notebook soğutucu ne kadardır ? ya da link atarsanız sevinirim.

arustt

80+
Ne zaman aldınız hocam ? Monster sanırım tam bütçeme göre ondan sıcak bakıyorum.Bu Monster laptopu güzel soğutacak bir notebook soğutucu ne kadardır ? ya da link atarsanız sevinirim.
1 ay önce https://www.trendyol.com/acer/nitro...i-linux-15-6-fhd-60hz-nh-q9hey-006-p-51631791 bu linkten almıştım stokları burada bitmiş. Laptop soğutucu olarak monsterin kendi soğutucusu var https://www.trendyol.com/monster/pu...xvIoqHq3lnXaZwc34ZhF4vfAjzJPm5asaAk-iEALw_wcB nasıl olduğunu tam bilmiyorum fakat muhtemelen güzeldir bunun dışında ucuz model isterseniz https://www.incehesap.com/deep-cool...lB-NqTIjSvGjvLKHs5ZAwOXSDowj12FAaAsE7EALw_wcB incelemesinde çok sessizdi ve daha sade bir şey istersen yeterli olur soğutucuların genelde etkisi 5 ile 10 derece arasında oluyor

• Beğen

Wade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Alperen Cengiz
1 ay önce https://www.trendyol.com/acer/nitro...i-linux-15-6-fhd-60hz-nh-q9hey-006-p-51631791 bu linkten almıştım stokları burada bitmiş. Laptop soğutucu olarak monsterin kendi soğutucusu var https://www.trendyol.com/monster/pu...xvIoqHq3lnXaZwc34ZhF4vfAjzJPm5asaAk-iEALw_wcB nasıl olduğunu tam bilmiyorum fakat muhtemelen güzeldir bunun dışında ucuz model isterseniz https://www.incehesap.com/deep-cool...lB-NqTIjSvGjvLKHs5ZAwOXSDowj12FAaAsE7EALw_wcB incelemesinde çok sessizdi ve daha sade bir şey istersen yeterli olur soğutucuların genelde etkisi 5 ile 10 derece arasında oluyor
Teşekkürler hocam.Bu arada sizin laptop 60hz miş.Benim gösterdiğim 120.

arustt

80+
Teşekkürler hocam.Bu arada sizin laptop 60hz miş.Benim gösterdiğim 120.
hocam bende onlara baya baktım ben zaten yüksek fps alabileceğim valorant csgo tarzı oyunlar oynamıyorum battlefield pubg tarzı oyunlardada 60fps alabilcek şekilde oynadığımdan 1650ti 120hz çok önemli olacağını sanmıyorum valorant csgo oynamıyorsanız

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,406
Üyeler
161,043
Son üye
shnmusa
Top Bottom