acemiye sistem önerisi ve birkaç soru

echoes

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
215
Merhaba herkese arkadaşlar, forumda yeniyim ve kuralları umarım ihlal etmeden size danışmak istiyorum birkaç konuda.
Şimdi benim eski sayılabilecek bir bilgisayarım var sanırım 7-8 senedir kullandığım ve gerçekten hiçbir oyun oynayamıyorum. ekran kartım çok kötüymüş sanırım eskimiş bilmiyorum bilgisayarcı öyle demişti. ve maalesef ki parçalar konusunda bilgim yok denecek kadar az, hele de sizlerin burada yazdıklarını ve bildiklerini görünce. Öncelikle şu an değil ama (umayım)2-3 ay sonra almayı hayal ettiğim bilgisayar konusunda danışmak istiyorum size. Hazır kasalara bakıyorum ve çok pahalı arkadaşlar. Bilmiyorum bu normal mi ama paranın hiçbir değeri yokmuşçasına pahalı geliyor bana az çok anladığım kadarıyla orta sayılabilecek bir kasa. Yazdığınız çoğu markayı, modeli bilmiyorum ama sizce şu an veya birkaç ay sonra orta durumda bir kasayı en az ne kadar bir fiyat aralığıyla alabilirim. Aldığım kasaya ekleme, çıkarma yapacak bilgim ve donanımım maalesef yok, alıp yerine koyup beni senelerce idare edebilecek kötü olmayan, yeterli bir kasa istiyorum sadece. çünkü gerçekten kötü, hiçbir şeyi açmayan bilgisayar ile yaşıyorum kendimi bildim bileli ve güzel bir bilgisayarım olsun istiyorum artık.
Bir de özellikle sormak istediğim birkaç şey var; benim şu an kullandığım bilgisayarım da toplama ve vatan bilgisayar'da toplatmıştık çok eskiden. orijinal windows yüklü pc'de ve olur da ben yeni bir pc alırsam bu orijinal windows'u onda kullanmaya devam etme şansım olur mu acaba? Ve şu anki bilgisayarımın bulabildiğim birkaç parçasını yazacağım, acaba bunları satabilmem mümkün olur mu internet üzerinden? Ve ben bunları satmadan önce nasıl sıfırlayabilirim? Yani mesela hard diskimi nasıl fabrika ayarlarına döndürebilirim satacağım için? format atmayı bilmiyorum, internette var olan format atma açıklama videoları da çok karışık geliyor asla yapamayacakmışım gibi oluyorum izlerken hep. Format dışında bu şekilde bir sıfırlama yapabilmem mümkün müdür acaba?
Şu anki parçalarım;
AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor 3.50 GHz
WDC_WD10EZEX 3.5" 1 TB
amd radeon r9 200 series
ve belki ilk aşamada değil ama ilerde benq gw2270 olan monitörümü de satıp 144hz bir monitör almak istiyorum. bunları parça parça satmam mümkün olur mu sizce? Çok ayrık ve alakasız sorular sordum farkındayım ama bilgisizlik ve kafa karışıklığım ile çıkamıyorum bu işin içinden kusuruma bakmayın, bir kerede halledip kurtulmak istiyorum. Yanıtlayan herkese şimdiden çok teşekkürler.

Dostum, bu kadar uzun yazıyı kimse okumaz. Daha net, kısa ve öz bir şekilde anlatırsan yardımcı olabiliriz.

Güzel bir bilgsayar için yaklaşık 9-10K gözden çıkarman gerekiyor o kadar bütçen varsa sana yardım etmeye çalışabilirim
sistemin gerçekten eski
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum, bu kadar uzun yazıyı kimse okumaz. Daha net, kısa ve öz bir şekilde anlatırsan yardımcı olabiliriz.
Ben okudum.

GTX 1650li bir sistem almanı önermiyorum. Bana göre miladını doldurmak üzere olan bir ekran kartı.
Almışken 1660Ti/2060 Bütçen yeterse 3060 bir sistem almanı öneririm.
Sistemini satma konusunda pek bir şey söyleyemem koy sitelere belki bir alıcı bulursun. Sakın gidipte Vatandan PC toplamaya kalkma parana yazık edersin.

7-8k gözden çıkar. Windows keyi ile aynı sürüme tasiyabilirsin orijinal bir biçimde ve sonu HDD sıfırlanması için format gerek

7-8k gözden çıkar. Windows keyi ile aynı sürüme tasiyabilirsin orijinal bir biçimde ve sonu HDD sıfırlanması için format gerek
Ve Windows keyini masaüstünde sağ tık ile özellikler diyerek acip en alta kaydirirsan görürsün

Ve Windows keyini masaüstünde sağ tık ile özellikler diyerek acip en alta kaydirirsan görürsün
Bu win7de olan şekil win10da ise bu bilgisayar de(depolama karın olduğu yer yani)oradan sağ tık ile özellikler diyerek alta kaydir

GTX 1650li bir sistem almanı önermiyorum. Bana göre miladını doldurmak üzere olan bir ekran kartı.
Almışken 1660Ti/2060 Bütçen yeterse 3060 bir sistem almanı öneririm.
Sistemini satma konusunda pek bir şey söyleyemem koy sitelere belki bir alıcı bulursun. Sakın gidipte Vatandan PC toplamaya kalkma parana yazık edersin.
Tamamdır teşekkür ederim. GTX 1650 ile ilgili birçok öneri görmüştüm başka başlıklarda ama dikkate alacağım önerilerinizi. Maalesef Vatan Bİlgisayar konusunda haklısınız sanırım. Tamamen bilgi eksikliği nedeniyle başvurmak zorunda kalmıştım. Şu an en azından buradan bilgi ve fikir alıyorum sizlerden ve çok fazla yol gösteriyor bu.

Bu win7de olan şekil win10da ise bu bilgisayar de(depolama karın olduğu yer yani)oradan sağ tık ile özellikler diyerek alta kaydir
Windows 10 benim, girdim ama Windows özelliklerinde key gibi bir alan göremedim, cihaz kimliği kısmında görüyorum ama key tarzı birkaç sayı, orası olabilir mi? O sayıyı alıp yeni bilgisayarımda mı girmem gerekiyor ve çalışıyor mu böyle yapınca?

Sistem oz
Tamamdır teşekkür ederim. GTX 1650 ile ilgili birçok öneri görmüştüm başka başlıklarda ama dikkate alacağım önerilerinizi. Maalesef Vatan Bİlgisayar konusunda haklısınız sanırım. Tamamen bilgi eksikliği nedeniyle başvurmak zorunda kalmıştım. Şu an en azından buradan bilgi ve fikir alıyorum sizlerden ve çok fazla yol gösteriyor bu.

Windows 10 benim, girdim ama Windows özelliklerinde key gibi bir alan göremedim, cihaz kimliği kısmında görüyorum ama key tarzı birkaç sayı, orası olabilir mi? O sayıyı alıp yeni bilgisayarımda mı girmem gerekiyor ve çalışıyor mu böyle yapınca?
Sistem özelliklerinin en altında uzun bişey olur o key

F/p ekran kartı ve işlemci için Gtx 1650s veya gtx 1660s ekran kartını almanı öneriyorum uygun f/p işlemci istiyorsan intel10400f olmazsa 10100f 16gb(8x2)ram ve m2 nvme ssd alsan senin kafanda olan birine ilaç gibi gelir.
1650s i10100f 16gb ram m2 ssd 7-8kk civari uygun olur 1660s 10400f 9-10k civarı uygun olur.
Uygun olur dediğime bakma su son 2 haftadır baya araştırdım 2.el fiyatlarına kadar bütün sitelerdeki kampanyalara falan baktım bu fiyatı çıkardım 0 sistem için ama sen ileri tarih için gamegaraj, itopya, incehesap, gamingen sitelerine bak aklında biseyler oluşur.
Eski kasan için bi fikrim yok. Iyi forumlar

Evet önce (keyi sakla fotoğrafini fln çek) Windows normal indirip kuruyorsun sakın satın alma birdaha win kurulunca kenarde etkinleştir var ona baş o uzun harf ve rakam karmaşasini yaz

R9 serisi hala iş görüyor. HD 6850, HD 7850, GT 1030, RX 560 ve R9 270'in bile mumla arandığı bir zamandayız. Elinizdeki kartın modeline bağlı olarak ben o kartı değerlendirin derim. Bilgisayarcı sizi kandrmış.
Geri kalan parçalar için kaç paranız var? Monitör biraz daha bekleyebilir sanki.

F/p ekran kartı ve işlemci için Gtx 1650s veya gtx 1660s ekran kartını almanı öneriyorum uygun f/p işlemci istiyorsan intel10400f olmazsa 10100f 16gb(8x2)ram ve m2 nvme ssd alsan senin kafanda olan birine ilaç gibi gelir.
1650s i10100f 16gb ram m2 ssd 7-8kk civari uygun olur 1660s 10400f 9-10k civarı uygun olur.
Uygun olur dediğime bakma su son 2 haftadır baya araştırdım 2.el fiyatlarına kadar bütün sitelerdeki kampanyalara falan baktım bu fiyatı çıkardım 0 sistem için ama sen ileri tarih için gamegaraj, itopya, incehesap, gamingen sitelerine bak aklında biseyler oluşur.
Eski kasan için bi fikrim yok. Iyi forumlar
çok teşekkürler. f/p olması tabii ki daha iyi olur ama dediğim gibi kötü bilgisayardan çok fazla çektiğim için artık kendimi zorlamam da gerekse iyi bir bilgisayar istiyorum. mesela 10k yeterli olur diyorsunuz ama atıyorum 15k'lık bir kasa çok daha iyi olacaksa, çok büyük farklar olacaksa bütçemi o anlamda zorlamak istiyorum. sonuçta 10k da çok 15k da benim için ama olmuşken daha iyisi olsun istiyorum. iyi forumlar dilerim.

Bu sistem nasıl arkadaşlar sistemi alıp sonra işlemci kendisi alıp eklenese nasıl olur sorun çıkar mı?

Bu sistemde de aslında 10400F varmış Güncel 10400F fiyatı: İ5 10400F
Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları _ En Ucuzu ...png

@ThorJ

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,084
Üyeler
184,385
Son üye
problemliyim
Geri