Neler Yeni

Acer Nitro 5 HDD Ekleme

Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Onur Altunay
Dostlar selam, acer nitro 5 (4050) cihazımda 512 gb ssd var ve bana az geliyor diye 1 tb hdd ekleyeceğim. Size sorum şu, laptoplara harddisk alırken ne özelliklere göre almak gerekiyor? farklı cihazlara farklı hddler mi oluyor yoksa hepsi uyuyor mu? bir de son olarak Almanya Amazondan bana öneriniz olur mu? teşekkür ederim şimdiden.

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yanlış bilmiyorsam nitro 5in kendi içindeki modellerine göre ekstra sata SSD, HDD yeri olabiliyor bazılarında olmayabiliyor,

Kendi bilgisayarınızda bu yer var mı ilk önce ona bakın, yoksa HDDyi harici olarak bağlamanız gerekir

Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Onur Altunay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanlış bilmiyorsam nitro 5in kendi içindeki modellerine göre ekstra sata SSD, HDD yeri olabiliyor bazılarında olmayabiliyor,

Kendi bilgisayarınızda bu yer var mı ilk önce ona bakın, yoksa HDDyi harici olarak bağlamanız gerekir
hocam ürünü aldığım linke gittim yorumlarda biri şunu yazmış : 'Ürün depolama açısından 512 gb ben laptobu aldığımda 256 gb sata ssd alıp kasayı açıp taktım'. ssd ve hdd bağlantı yerleri farklı mıdır? çünkü ekstra ssd slotu varmış demek ki.

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
hocam ürünü aldığım linke gittim yorumlarda biri şunu yazmış : 'Ürün depolama açısından 512 gb ben laptobu aldığımda 256 gb sata ssd alıp kasayı açıp taktım'. ssd ve hdd bağlantı yerleri farklı mıdır? çünkü ekstra ssd slotu varmış demek ki.
Şöyleki;
HDD'lerde işin içine boyut giriyor, 3.5 inç ve 2.5 inç vardır,

Genelde 3.5 inç olanlar masaüstü PC için uygundur, performans olarak 2.5 inç'e göre daha iyidir, laptopa takmak için harici aparatlar ile USB 3.0 üzerinden takılabilir ve güç kablosu gerekir,

2.5 inç HDD ise sata SSD boyutundadır ama performansları oldukça düşüktür, yani oyun oynamaya pek müsait değiller, genelde güç kablosu veya harici kablo gerekmez, sata SSD gibi takılabilir, sadece fotoğraf video depolamaya uygun,

Tavsiyem 1tb boyutunda sata SSD almanız olacaktır, hem oyunları rahat oynarsınız hem ses çıkarmaz hem de zarar görme riski daha azdır, malum HDD'ler manyetik disk olduğu için ufak bir darbede zarar görme ihtimaline sahipler,

Hangi disk, SSD daha iyidir bilemem, onun için ayrı konu açarsınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Onur Altunay
Şöyleki;
HDD'lerde işin içine boyut giriyor, 3.5 inç ve 2.5 inç vardır,

Genelde 3.5 inç olanlar masaüstü PC için uygundur, performans olarak 2.5 inç'e göre daha iyidir, laptopa takmak için harici aparatlar ile USB 3.0 üzerinden takılabilir ve güç kablosu gerekir,

2.5 inç HDD ise sata SSD boyutundadır ama performansları oldukça düşüktür, yani oyun oynamaya pek müsait değiller, genelde güç kablosu veya harici kablo gerekmez, sata SSD gibi takılabilir, sadece fotoğraf video depolamaya uygun,

Tavsiyem 1tb boyutunda sata SSD almanız olacaktır, hem oyunları rahat oynarsınız hem ses çıkarmaz hem de zarar görme riski daha azdır, malum HDD'ler manyetik disk olduğu için ufak bir darbede zarar görme ihtimaline sahipler,

Hangi disk, SSD daha iyidir bilemem, onun için ayrı konu açarsınız
teşekkürler hocam

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Taşınabilir cihazlarda HDD önermem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Onur Altunay

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
neden hocam? ben eski cihazımda oyunları ssdye dosyaları hddye atardım, karşılaştığınız bir sorun mu oldu?
Taşınır iken daha kolay bozulur darbelere karşı dayanıklılığı yok milimetrik kayma olsa verileriniz silinebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Onur Altunay
Taşınır iken daha kolay bozulur darbelere karşı dayanıklılığı yok milimetrik kayma olsa verileriniz silinebilir.
tamamdır hocam teşekkür ederim, ekstra ssd takacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,646
Üyeler
159,373
Son üye
Krasos
Top Bottom