Neler Yeni

Yardım Acer Nitro 5 "Inaccesible Boot Device" hatası ve Kendiliğinden Kapanıyor

Sybicort

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes Polat
Herkese selamlar. Acer Nitro 5 laptopa sahibim ve bazı sorunlarım var laptop konusunda. İlk olarak laptopu neredeyse her zaman şarjda kullanırım fakat bir süredir laptopu şarjdan çıkarıp çalıştırsam (kabloyu çıkarıp tekrar takmam bile yeterli) "inaccesible boot device" hatası alıyorum daha sonra laptop kendini kapatıp açıyor o sırada BIOS'a girip Intel VMD'yi kapatıyorum ve laptop açılıyor. Tarayıcı olarak Microsoft Edge kullanıyorum orada arama motoru varsayılan olarak Yandex fakat ben Google olarak ayarlarım. Laptop açıldığında saat ayarları bozulmuş oluyor ve arama motoru tekrar varsayılan olarak Yandex'e dönmüş oluyor. Bu sorunu BIOS'tan çözdükten sonra bu sefer de bilgisayarı ADAPTÖRDE TAKILI olarak kullanmama rağmen bir süre sonra kendi kendine kapanıyor. (Genellikle fanların hızı arttığında oluyor sanırım bu durum) Isınmayla ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce böyle bir problemim yoktu ve termal bakımları yeni yapıldı ayrıca laptop kapandığında ısı maksimum 80-85 derecelerde oluyor. BIOS güncellemesi yaptım fakat sorun hâlâ aynı maalesef. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Windows 11 Home kullanıyorum.
Kullandığım laptop: https://www.acer.com/tr-tr/laptops/nitro/nitro-5/pdp/NH.QLZEY.006

Sybicort

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes Polat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok mu bilen birisi acaba

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
669
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Muhammet Bedir Yiğitler
Herkese selamlar. Acer Nitro 5 laptopa sahibim ve bazı sorunlarım var laptop konusunda. İlk olarak laptopu neredeyse her zaman şarjda kullanırım fakat bir süredir laptopu şarjdan çıkarıp çalıştırsam (kabloyu çıkarıp tekrar takmam bile yeterli) "inaccesible boot device" hatası alıyorum daha sonra laptop kendini kapatıp açıyor o sırada BIOS'a girip Intel VMD'yi kapatıyorum ve laptop açılıyor. Tarayıcı olarak Microsoft Edge kullanıyorum orada arama motoru varsayılan olarak Yandex fakat ben Google olarak ayarlarım. Laptop açıldığında saat ayarları bozulmuş oluyor ve arama motoru tekrar varsayılan olarak Yandex'e dönmüş oluyor. Bu sorunu BIOS'tan çözdükten sonra bu sefer de bilgisayarı ADAPTÖRDE TAKILI olarak kullanmama rağmen bir süre sonra kendi kendine kapanıyor. (Genellikle fanların hızı arttığında oluyor sanırım bu durum) Isınmayla ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce böyle bir problemim yoktu ve termal bakımları yeni yapıldı ayrıca laptop kapandığında ısı maksimum 80-85 derecelerde oluyor. BIOS güncellemesi yaptım fakat sorun hâlâ aynı maalesef. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Windows 11 Home kullanıyorum.
Kullandığım laptop: https://www.acer.com/tr-tr/laptops/nitro/nitro-5/pdp/NH.QLZEY.006
tam olarak sorunların 1. bilgisayarın kendi kendine kapanması 2. bilgisayarını kapatıp şarjdan çıkardıktan sonra biosu düzeltmeden açılmamasımı

Sybicort

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes Polat

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Mustafa Aydemir

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ahmet Hakan
Muhtemelen
1- Windowsu VMD driveri ile kurmak yerine VMD kapatıp kurdun. VMD açıp Windows kurulumunu VMD driver ile yaparsan bu sorunun çözülür.
2- BIOS pilin bitik. Güç kesildiğinde BIOS sıfırlanıyor. BIOS pilini değiştir.
3- Ya aşırı ısınmadan (termal macun - fan bakımı gerekir) ya da adaptörde / anakartta güç kesilmesinden kapanıyor pc.

Son düzenleme:

Sybicort

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes Polat
sıfırdan windowsu kurmayı denedin mi ve biosu sıfırlamayı
Mesaj otomatik birleştirildi:

biosla ilgili bir sıkıntı var gibi duruyor
Bugün tekrar bir format atacağım fakat BIOS sıfırlama nasıl oluyor bilmiyorum hocam ona da bakarım formattan sonra.

Sybicort

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes Polat
çözdün mü hocam ?
Hocam format atamadım hâlâ. 1 haftadır şehir dışındayım güncelleme, driverları falan yükleyemem diye beklemeye karar verdim. Haftaya formattan sonra durumu tekrar bilgilendireceğim.

Top Bottom