Neler Yeni

Yardım Adblue kısmına su konulursa bir arıza çıkar mı

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,384
İsim
uwu
Hocalarım arabaya eşyaları yüklemeden önce bagajı elektrikli süpürgeyle süpüreyim diye araç açıkti ben cam suyunu da doldururken akıllı kardeşim aracın adblue kısmına su kattı sanırım depo kapağı açıktı adbluenin kapağı da açılmis hemen 1 tur çevrilmiş gibiydi kardeşim de pet şişeye su doldurmuş arabaya doğru geliyordu
bende su kattı diye düşünüyorum.
Sizce suyla karışıp sıkıntı yapar mı yoksa üstüne üre mi eklemek gerekir?

@Denizgezen

Atomix90

80+
Hocalarım arabaya eşyaları yüklemeden önce bagajı elektrikli süpürgeyle süpüreyim diye araç açıkti ben cam suyunu da doldururken akıllı kardeşim aracın adblue kısmına su kattı sanırım depo kapağı açıktı adbluenin kapağı da açılmis hemen 1 tur çevrilmiş gibiydi kardeşim de pet şişeye su doldurmuş arabaya doğru geliyordu

@Denizgezen
Yapar sanırım.

antiKoR71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Dünyalı Birisi

@Denizgezen
Adblue, egzoz sistemindeki SCR (Selective Catalytic Reduction - Seçici Katalitik İndirgeme) katalizörü ile birlikte çalışarak, egzoz gazlarında bulunan azot oksitlerini (NOx) azaltır. Eğer aracınıza Adblue yerine su koyarsanız, bu SCR sistemi tarafından işlenemez ve egzoz emisyonlarını kontrol etmede etkisiz kalır.

Şayet şüphede kaldı iseniz depoyu boşaltıp temizleme şansınız var ise yapın. Sorun olacağı aşikar.

Top Bottom