Neler Yeni

After Effects Fazla Ram Kullanımı

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar selam. Bir iş için after effectsi indirdim fakat fazla ram kullanıyor (12-13 GB) böyle olunca da video tekrarlarında yavaş ilerliyorum. Bunun ince bir ayarı var mıdır? Çok ağır bir iş de yapmıyorum halbuki ama yavaş ilerliyorum kullanımdan dolayı. Genellikle PS,Ai gibi programlara hakimim fakat video editle çok nadir ilgileniyorum. O yüzden programa ve ayarlarına henüz çok hakim değilim.
Bu arada sistem;
Ryzen 5 1600AF
GTX 1660
2x 8 GB 3200 mhz ram
240 GB SSD + 1 TB HDD
*Lisanslı program ve SSDye kurulu.

cemduz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Cem Düz
Programın ayarlarından memory kısmından ne kadar ram kullanmasını istediğini ayaralıyabilirsin. En az bir adobe programına 3gb ram ayırabiliyorsun ve altta diğer adobe programları açık olduğu taktirde daha düşük performans alabilirsin. Daha hızlı preview almak için yine ayarlardan CPU değilde GPU(cuda render) ayarlarını açarak rampreview'ını hızlandırabilirsin. Son olarak ssd ve ya hard diskinde eğer az yer varsa sürekli eski previewlerı silip yenisini eklediğinden bellek kullanımın artar ve daha yavaş performans alırsın, bu yüzden düzenli olarak edit>purge>all memory, disk cache yapmayı unutma. Böylece cache'de biriken görüntüyü bilgisayarından temizleyip pcye yer açabilirsin. Umarım işine yarar :)

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Programın ayarlarından memory kısmından ne kadar ram kullanmasını istediğini ayaralıyabilirsin. En az bir adobe programına 3gb ram ayırabiliyorsun ve altta diğer adobe programları açık olduğu taktirde daha düşük performans alabilirsin. Daha hızlı preview almak için yine ayarlardan CPU değilde GPU(cuda render) ayarlarını açarak rampreview'ını hızlandırabilirsin. Son olarak ssd ve ya hard diskinde eğer az yer varsa sürekli eski previewlerı silip yenisini eklediğinden bellek kullanımın artar ve daha yavaş performans alırsın, bu yüzden düzenli olarak edit>purge>all memory, disk cache yapmayı unutma. Böylece cache'de biriken görüntüyü bilgisayarından temizleyip pcye yer açabilirsin. Umarım işine yarar :)
Dostum çok teşekkür ederim. Daha iyi bir şekilde açıklayamazdın :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,897
Üyeler
164,743
Son üye
Jesamet
Top Bottom