Neler Yeni

Yardım Ağ baglantısının gidip gelmesi-100m Cat5 kablo kullanmak

Red811

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
YAKUP YAMAN
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.
Sorun yaşadığım Bi konu hakkında yardımınıza ihtiyaç duydum.

Komşum ağaç kesip turk Telekom ana kablo hattına yıkınca İnternetim kesildi ve Türk Telekom ile konuştuğumda bana arıza ekibinin geleceği kabloları ölçeceği direği düzeltip tekrar baglayacağı söylendi. Bu işlemlerin ne zaman yapalacağına ne kadar süreceğine dair bir bilgi vermediler. Bende İnternetsiz kalmaya alışkın olmadığım için aktif kullandığım için 100m Cat5 kablo ile yakındaki akrabanın evimden tek bütün bir kablo çektim. Tam 100m kablo yetti.
Uçlarını çaktım. Ama internet ya hiç gelmiyor. Ya geliyorsa gidip geliyor ve ethernet Bi bağlı Bi bağlı değil diyor. Yada üçüncü durum kabloyu takıyorum Rj45 portunda sadece turuncu işik yanıp sönüyor belirli aralıklarla. Rj45 jackını en az 15 20 defa çaktım ama yine aynı. Bu neden olur jackdan mı, 100m kablo kullandım ondan mı Bi çözüm bulamadım.

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
490
İsim
Muhammed Yertüm
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.
Sorun yaşadığım Bi konu hakkında yardımınıza ihtiyaç duydum.

Komşum ağaç kesip turk Telekom ana kablo hattına yıkınca İnternetim kesildi ve Türk Telekom ile konuştuğumda bana arıza ekibinin geleceği kabloları ölçeceği direği düzeltip tekrar baglayacağı söylendi. Bu işlemlerin ne zaman yapalacağına ne kadar süreceğine dair bir bilgi vermediler. Bende İnternetsiz kalmaya alışkın olmadığım için aktif kullandığım için 100m Cat5 kablo ile yakındaki akrabanın evimden tek bütün bir kablo çektim. Tam 100m kablo yetti.
Uçlarını çaktım. Ama internet ya hiç gelmiyor. Ya geliyorsa gidip geliyor ve ethernet Bi bağlı Bi bağlı değil diyor. Yada üçüncü durum kabloyu takıyorum Rj45 portunda sadece turuncu işik yanıp sönüyor belirli aralıklarla. Rj45 jackını en az 15 20 defa çaktım ama yine aynı. Bu neden olur jackdan mı, 100m kablo kullandım ondan mı Bi çözüm bulamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

amacım reklam yapmak değil arkadaşın kafasında soru işareti kalmasın diye attım

Red811

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
YAKUP YAMAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

amacım reklam yapmak değil arkadaşın kafasında soru işareti kalmasın diye attım
Dostum teşekkür ettim suan videoyu izledim ama işime yarayacak Bi bilgi yok içerisinde 60m kablo cat6 ile test yapıyorlar ben yaşadığım sorunları 100m Cat5 kullandığım için mi yaşıyorum demek istedim sanırım kendimi anlatamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,085
Üyeler
164,779
Son üye
Zeynepkaraves
Top Bottom