AI Yazılımcıların işlerini elinden alabilir mi?

teknik yapı olarak evet alabilir ama oyun dediğin şeyin bir senaryosu var sen eğer daha çok senaryo kısmında yer alırsan hayır kesinlikle alamaz ama sadece kod yazıcam poligon yapıcam dersen uzun vade de kesinlikle işsiz kalırsın gibime geliyor.
Anladım peki ya şu an yazılımda hangi meslekleri seçersem işsiz kalmam? Lütfen ciddi olun .d

Sıvacı, boyacı, fayansçı vs. Ama bana kalırsa AI'ın ilk kurbanı halk ve ilişkiler departmanı olacak.
Geçen gördüm adamlar yurtdışında sıva makinesi yapmış hızlı ve az iş gücü ile inşaat bitirmek için. O yüzden kimse güvende değil 😀
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben oyun geliştirmek istiyorum belki başka şirketlerde oyun konusunda çalışabilirim bu konuda benim de mesleğimi elimden alabilir mi?

El becerisi meslekleri nasıl yani?

Ben oyun geliştirmek istiyorum belki başka şirketlerde oyun konusunda çalışabilirim bu konuda benim de mesleğimi elimden alabilir mi?
Tahmini olarak şöyle olur, şuan 1000 kişiyle yapılan büyük oyunlar artık işini iyi bilen 300 kişi ve AI yardımı ile yapılır hale gelir. Yani yapay zeka %70 gibi bir kesimin işini elinden alabilir. Bu tüm sektörlerde de benzer olacak bence. İyi yönünden bakılırsa da iyi AI kullanan 10 kişilik ufak bir ekip bile büyük çaplı oyunları yapabilir hale gelir.

Son düzenleme:
IA şu an Gamer'lar için en büyük tehdit. Ayarlanınca oynayamadığı. bir oyun yok.

İkinci sırada öğrenciler geliyor. IA'nın öğrenemediği bir konu yok. Üstelik iyi bir dinleyici. Artık hangi Öğretmen sizinle uğraşmak ister ki?

Geri