Neler Yeni

Aile mi nasıl bilgisayar alma ya ikna edebilirim?

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
haro
Aileni değil kendin çalışarak al. İlla aileye yapışmayın gidin bir yerde çalışın biriktirin paranızı. Ben 4 ayda 10.000 TL biriktirirdim turizm olsaydı sizde çalışın ve yapın.
Ben pc topladım monitör dahil 7200 tl tuttu. Kendim ödedim bütün parçaları 18 yaş üstüyüm zaten. Yaşı 13-15 arasıysa bence ailesi alabilir ve almalıda. Ben olsam çocuguma alırdım her şeyin çünkü vakti zamanı var heves etmiş alalım diye düşünürdüm. Yaş geçtikten sonra çünkü almanın bir anlamı yok. Her şey vaktinde zamanında güzel.

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ben PC topladım monitör dahil 7200 TL tuttu. Kendim ödedim bütün parçaları 18 yaş üstüyüm zaten. Yaşı 13-15 arasıysa bence ailesi alabilir ve almalıda. Ben olsam çocuguma alırdım her şeyin çünkü vakti zamanı var heves etmiş alalım diye düşünürdüm. Yaş geçtikten sonra çünkü almanın bir anlamı yok. Her şey vaktinde zamanında güzel.
13 yaşımdayken de çalışıp 4 ayda 6000 TL yapıyordum ben her zaman çalışıp kendim kazanmayı sevmişimdir. Oğlum olursa onu da çalıştırır yaptırtırım ama çalışıp parası yetmezse illa tamamlardım.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hocam kusura bakmayın da pek inandırıcı gelmedi
Hocam inanmayabilirsiniz sorun yok. Günde 100 120 TL'ye yakın turistten para alıyordum. Günde 12 saat dükkanda duruyordum sabah dükkanı açıyordum akşam dükkanı toparlıyordum sakal tıraşı yapıyordum daha fazlası da var. 1 turistten bana yaklaşık 25 30 TL para geliyordu günde 12 13 turist geliyordu tabi hepsini ben yapmıyordum. Bahşiş alıyordum adam geliyor 10£ veriyor şuan 90 TL ediyor yani abartmıyorum şöyle bir hesaplarsanız.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aile mi nasıl bilgisayar alma ya ikna edebilirim? Lise 2'ye yani 10.sınıfa gidiyorum bölümüm Bilişim ve Teknolojileri dal olarak İse Veri tabanı. Ortalama bütce Max 4000-5000 Arası toplayabileceğim en iyi sistemin link'ini atarmısınız?
Bilişim okuyorsan öncelike sen o paraya nasıl bi sistem tplarsın onu araştır. oku incele ne neyi destekler bi bak.
sonra gel konuyu aç bize, ben bunları seçtim nasıl olmuş de... destek oluruz.

Ama bilişim okurken sen donanım öğrenmeye üşeniyorsan ailenin pc almamasına şaşırmam.
gerçi şu dönemde kimsenin alamıyor olmasına şaşırmam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sonuçta bilişim okuyorsun ve bilgisayar şart. Dersler için gerekli de alsınlar.
Ne kadar kolay öyle alsınlar demek... hey yavrum hey :D bi şöyle çocuk olamadık.
ilk bisikletim ve genel ihtiyaçlarım dışında ilk telefon ilk pchep kendim aldım yardıra yardıra

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
haro
Bilişim okuyorsan öncelike sen o paraya nasıl bi sistem tplarsın onu araştır. oku incele ne neyi destekler bi bak.

Ama bilişim okurken sen donanım öğrenmeye üşeniyorsan ailenin PC almamasına şaşırmam.

Ne kadar kolay öyle alsınlar demek... hey yavrum hey :D bi şöyle çocuk olamadık.
ilk bisikletim ve genel ihtiyaçlarım dışında ilk telefon ilk pchep kendim aldım yardıra yardıra
Şimdi devir varlık içinde yokluk devri. Ben online oynadım adam yeni event geliyordu 51 yaşında bir abimiz klandan 5000 tl para basıyordu boş yere. 0 TL bastım ondan iyiydim sen düşün. Bu adam 20.000tl yatırmıştır. Türkiyedeki ailelere bakıyorum parayı çarçur ediyorlar kendi çoluguna çocuguna gelince yok. Devir harbiden varlık içinde yokluk devri.
Yani zamanında ailen sana bir şey almadıysa senin ailenin hatasını sen de çocuguna yükleyemezsin e yüklerim diyorsan sana iyi yapmışlar almamakla. Hatalar babadan ogula miras degildir.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Ama bilişim okurken sen donanım öğrenmeye üşeniyorsan ailenin PC almamasına şaşırmam.

Anne baba olarak onlar görevini yapmak zorunda. İhtiyacı var ise almak zorunda. Adam rahatsız çalışamıyor ne yapsın kendi mi alsın. Ben de bilgisayarımı ve telefonumu çalışarak kendim aldım ama yaşım küçükken annem babam aldı. Bu onların görevi.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şimdi devir varlık içinde yokluk devri. Ben online oynadım adam yeni event geliyordu 51 yaşında bir abimiz klandan 5000 TL para basıyordu boş yere. 0 TL bastım ondan iyiydim sen düşün. Bu adam 20.000tl yatırmıştır. Türkiyedeki ailelere bakıyorum parayı çarçur ediyorlar kendi çoluguna çocuguna gelince yok. Devir harbiden varlık içinde yokluk devri.
Yani zamanında ailen sana bir şey almadıysa senin ailenin hatasını sen de çocuguna yükleyemezsin e yüklerim diyorsan sana iyi yapmışlar almamakla. Hatalar babadan ogula miras degildir.
hangi meslekle uğraşıyorsun. kaç para kazanıyorsun dostum.

Anne baba olarak onlar görevini yapmak zorunda. İhtiyacı var ise almak zorunda. Adam rahatsız çalışamıyor ne yapsın kendi mi alsın. Ben de bilgisayarımı ve telefonumu çalışarak kendim aldım ama yaşım küçükken annem babam aldı. Bu onların görevi.
sen hangi meslekdesin kaç para kazanıyosun

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
hangi meslekle uğraşıyorsun. kaç para kazanıyorsun dostum.

sen hangi meslekdesin kaç para kazanıyosun
Otelde müdürlük yapıyordum bazı sebeplerden ötürü bıraktım. Asgariden biraz fazla alıyordum işte.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Valla bende bilişim okuyorum PC şart diyerek aldırdım, inşallah alırlar.
Pc önerisi olarak,
Ryzen 3 3100
1660 Super
Biostar 480GB SSD
Özelleştirmeleriyle almanı öneririm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,818
Üyeler
162,732