Neler Yeni

Ailenin masaüstü pc istememesi !

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Evet. Donanım Arşivi Forum'da her türlü ekran kartı, işlemci, anakart, ram soruları sordum. Detaylı sıfır ve ikinci el araştırmaları yaptım. Çıkarabileceğim en düşük bütçe ile iyi bir bilgisayar toplamaya çalıştım. Fakat gelin görün ki aile fertleri çok yer kapladığı için(!) masaüstü bilgisayar istemiyorlar. Dizüstü kullanmamı istiyorlar ama hepimizin bildiği gibi dizüstü fiyatları ise çok pahalı (benim kullanabileceğim ort. bir dizüstü bilgisayarın fiyatı ise 7-8k) ve fiyatına göre az performans veriyor fakat ben bu konuyu aileme anlatamıyorum. Önlerine her türlü performans, hız testlerini koydum, dizüstü ve masaüstü karşılaştırma videoları gösterdim ama inat edercesine dizüstü diyorlar (orta gelirli bir aileyiz masaüstü bütçem 3.7k idi). Çıldırmak üzereyim. Lütfen bana yardımcı olun. Ailemi kırmak istemiyorum. Ne yapmam lazım?
Dediğin masaüstü ile aynı güçte olan pahalı bir laptop iste ozaman masaüstü alalım diye onlar isteyecek :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Hasan algül
1-Kardeşim ailen kendisini düşünüyor olabilir.
2-seni düşünüyorlardır bencede mantıklı masaüstü alırsan sıkıntı ünüversiteye falan gıdıceksın belkide o bilgisayarla ailenden ayrı eve taşınıcaksın hep sıkıntı yani. işe gidersin bilgisayar gerekir şuan benim çalıştığım işte bilgisayarım bana lazım oluyor şahsi olması önemli elin bilgisayarını çok rahat kulanamazzsın.
3- 7 8k ya laptoplar gayet iyi ve prefonmaslı bendeki 4.500e aldım dell marka i5 9bilmem kaç h 1050 120ssd 1tb falan bu bilene iyiyse sen düşün bro.
4- sana önerimde monster öneririm birazdaha sabret monster en iyisi olabilir harici olarak bende del ve lenovo var bunlarda çok iyi ama fiyatına göre monster çok iyi

dexiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Salih

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Evet. Donanım Arşivi Forum'da her türlü ekran kartı, işlemci, anakart, ram soruları sordum. Detaylı sıfır ve ikinci el araştırmaları yaptım. Çıkarabileceğim en düşük bütçe ile iyi bir bilgisayar toplamaya çalıştım. Fakat gelin görün ki aile fertleri çok yer kapladığı için(!) masaüstü bilgisayar istemiyorlar. Dizüstü kullanmamı istiyorlar ama hepimizin bildiği gibi dizüstü fiyatları ise çok pahalı (benim kullanabileceğim ort. bir dizüstü bilgisayarın fiyatı ise 7-8k) ve fiyatına göre az performans veriyor fakat ben bu konuyu aileme anlatamıyorum. Önlerine her türlü performans, hız testlerini koydum, dizüstü ve masaüstü karşılaştırma videoları gösterdim ama inat edercesine dizüstü diyorlar (orta gelirli bir aileyiz masaüstü bütçem 3.7k idi). Çıldırmak üzereyim. Lütfen bana yardımcı olun. Ailemi kırmak istemiyorum. Ne yapmam lazım?
laptopa göre fiyatına göre daha iyi performans vereceğini, daha uzum süre gidebileceğini falan söyle ama bizim yapabileceğimiz bir şey yok maalesef ailevi mesele

dexiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Salih
1-Kardeşim ailen kendisini düşünüyor olabilir.
2-seni düşünüyorlardır bencede mantıklı masaüstü alırsan sıkıntı ünüversiteye falan gıdıceksın belkide o bilgisayarla ailenden ayrı eve taşınıcaksın hep sıkıntı yani. işe gidersin bilgisayar gerekir şuan benim çalıştığım işte bilgisayarım bana lazım oluyor şahsi olması önemli elin bilgisayarını çok rahat kulanamazzsın.
3- 7 8k ya laptoplar gayet iyi ve prefonmaslı bendeki 4.500e aldım dell marka i5 9bilmem kaç h 1050 120ssd 1tb falan bu bilene iyiyse sen düşün bro.
4- sana önerimde monster öneririm birazdaha sabret monster en iyisi olabilir harici olarak bende del ve lenovo var bunlarda çok iyi ama fiyatına göre monster çok iyi
üniversiteye gideceğim dönemde masaüstü bilgisayarımı 2. elde satmayı düşünüyorum yani taşma anlamında bir problem yaşamayacağım

Mustafa_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
990
İsim
Mustafa
Aynı süreçten ben de geçtim. Babam arkadaşlarının gazına gelip bana "laptop laptop" diyordu. Bir süre sonra kendim toplayabileceğimi kantıladım. Sana tavsiyem annene babana ara sıra " anne şu işlemci şu ekran kartına darboğaz yapıyor" falan filan de. Bir süre sonra saygı duyacaklar ve izin verecekler.
öyle birşeymi varmış aga, ben söylediğimde ben anlamıyom sen bak diyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
ilker korucu

Arthur Morganx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
407
İsim
emirhan
3.7 k ya vok gamehero ikna edebilirsen iyi bir secenek olabilir

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
annem internetten tarifler isriyordu internetim yok diyordum
babam internetten işi oluyordu telefondan paketim yok diyordum baskasıan yonlendiriyordum
baktılar internet her şey için lazım eve baglattık tabi bu olay 8 9 sene once idi

geçen 3 sene once evde pc vardı iyi kotu bozuktu annem ve babam aktif kullanırlardı iş gereği pc calısırken kaç kere değişelim dememe ragmen gerek yok işe yarıyor gibisinden laflar soylerlerdi sonra pc bozulunca en fazla 1 ay dayana bildiler 2.ay parca listemi babam verdi bana bunları alabilirsin diye

demem oki kendi işleri düşmediği sürece ne yaparsan yap anlamazlar ne dersende o gün geldiğinde baban sana internet ile alakalı pc ile alakalı bi işi düştügünde ama böle cok acil bi iş olucak dudaklarının arasından süzülen o cümleyi kuracaksın
babacığım benım pcm yok mahalle kırtasiyesine rica edersen o halleder ben bilmiyorum onlar yardımcı olurlar eline 3tl para ver bunla hallet diye anlayacaktır ozaman :D

Top Bottom