Neler Yeni

Aliexpress Kargo Almazsak Ne Olur ?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Arkadaşlar çindnen bi ürün aldım indirim kuponuyla dandik bir üründü merak ettim aldım.Fakat tr ye girmiş baktım 50 tl vergi çıkmış.Ben bunu almak istemiyorum.50 tl çok para nasıl ben bunu almayabilirim.Getiren adama almak istemiyorum desem geri gidiyor diye ekstra para isterler mi lütfen yardımcı olun

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,449
İsim
Mert Metshi
Vergiye nereden baktınız hocam?

SendyGood

80+ Bronze
Arkadaşlar çindnen bi ürün aldım indirim kuponuyla dandik bir üründü merak ettim aldım.Fakat tr ye girmiş baktım 50 TL vergi çıkmış.Ben bunu almak istemiyorum.50 TL çok para nasıl ben bunu almayabilirim.Getiren adama almak istemiyorum desem geri gidiyor diye ekstra para isterler mi lütfen yardımcı olun
Aynı olay bende de olmuştu hocam gümrük 94 tl çıkmıştı kargoyu almadım geri gitti çine sonra tekrar trye geldi geri gitti tekrar sonra takip sorgusunda kargo kayıpdı arıyorum ptt yi satıcıya yazın diyor satıcı ptt yi arayın demişti en son aliexpresse yazdım 2 defa yazdım ilkinde bişe yapmadılar aradan 3-4 ay geçti sonra para iadesi yaptılar

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vergiye nereden baktınız hocam?
ptt üzerinde gözüküyor kargo numarasını aratınca
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı olay bende de olmuştu hocam gümrük 94 TL çıkmıştı kargoyu almadım geri gitti çine sonra tekrar trye geldi geri gitti tekrar sonra takip sorgusunda kargo kayıpdı arıyorum ptt yi satıcıya yazın diyor satıcı ptt yi arayın demişti en son aliexpresse yazdım 2 defa yazdım ilkinde bişe yapmadılar aradan 3-4 ay geçti sonra para iadesi yaptılar
peki adama ne dememiz gerekiyor gelen kargocuya bide para falan vermiyeceğiz dimi geri gönderiyoruz diye

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,633
İsim
Mert Can Ergün
Geri gider almazsan

SendyGood

80+ Bronze

peki adama ne dememiz gerekiyor gelen kargocuya bide para falan vermiyeceğiz dimi geri gönderiyoruz diye
Ben abi 80 gram ürün için 94 tl yazılırmı dedim kargoyu almadım veya siz kapıyı açmayın bişe olmaz geri gider

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE

Almak istemiyorum iade gitsin demen yeterli.

ptt kargo numarasını nereden aldınız? aliexpressten mi
Aliexpressten kodu 17Track ta arat. TR ye girip PTT aldıysa kargonu ptt takip kodu çıkar orada. Onunlada ptt den sorgu yapıyorsun.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben abi 80 gram ürün için 94 TL yazılırmı dedim kargoyu almadım veya siz kapıyı açmayın bişe olmaz geri gider
Almak istemiyorum iade gitsin demen yeterli.

Aliexpressten kodu 17Track ta arat. TR ye girip PTT aldıysa kargonu ptt takip kodu çıkar orada. Onunlada ptt den sorgu yapıyorsun.
Çok teşekkür ederim yardım ettiğiniz için.Vergi işi baya cozutmuş

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç

hocam aynısı bende işlemci alırken olmuştu kargocuya ürünü istemiyorum geri gönderilmesini istiyorum demen yeterli

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Çok teşekkür ederim yardım ettiğiniz için.Vergi işi baya cozutmuş
İlla gelmesine gerke yok. Alınan fiyatın %20 si vergi olarak alınır. 100TL ürün aldıysan, 20 TL vergi gelir. Daha fazlası gelirse CİMER e atılacak bir mail parayı geri almanıza yarar. Yaşandı test edildi :)

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
İlla gelmesine gerke yok. Alınan fiyatın %20 si vergi olarak alınır. 100TL ürün aldıysan, 20 TL vergi gelir. Daha fazlası gelirse CİMER e atılacak bir mail parayı geri almanıza yarar. Yaşandı test edildi :)
hocam ama ekrstra olarak vergilerde var galiba tek %20 değil yeni yönetmelik geldi ya

Top Bottom