TheEvolved
80+
- Reaksiyon skoru
- 84
insasnın yaratılması Allahın sıfatlarının(esmaul hüsna) göstegesidir.
Müslüman bir insanı müslümanlıktan çıkardıkca bana maaş mı veriyorlar dostum bu nasıl bi düşünce.Beğenmiyorsan hiç girme yazdıklarıma bakma Konu dışı katagorisini seçerek ve dini aşağılamadan üslup bozmadan istediğim ayetin konusunu açma hakkına sahibim.3. Sayfadan 98. sayfaya atlarsan birsey anlamazsın demissin.Asıl kuranı kerim 23 yılda parça parça indi sen nasıl bütün olarak ele alıcaksın. Bakara sûresinin 180. âyetinde, ölüm hastasının ana, baba ve yakınları için vasiyette bulunma şartı vardı. Nisa sûresinin 11. âyetinde, herkesin ne kadar miras alacağı bildirilmiş ve böylece vasiyet şartı kaldırılmıştır.E şimdi bu iki sure arasında 10-11 sayfa var mantıklı sebep sonuc ilişkisi kurabilmek için sayfaları atlayarak bakmak lazım yoksa o kısma gelene kadar ne dediğini unutursunKardeşim sıkıntıların filanmi var? Madem Kur'an'ı Kerim'de sana göre çelişki var inanma ozaman millete ne diye söylüyorsunki burda sırf bunları yazdın diye Müslüman bir insan Müslümanlıktan çıkmaz amacın bu olduğu için bunları söylüyorum ha birde 3. Sayfadan 98. Sayfaya(sayfalari örnek olarak verdim)
Atlarsan hiçbir sey anlamazsin madem aklında sorular var ac Kur'an'ı Kerim'i baştan sona oku arapçadan Türkçe'ye çevrildiği icin belki bize göre bazi ayelterin anlami biraz karmaşık gelebilir ama cok az bir sekilde beynini kullanarak bu karmasadan çıkabilirsin
Hocam sadece merak ettim yaşınız kaç acaba? Küçük yada büyük olduğunuzu ima etmiyorum merak ettim sadece.Müslüman bir insanı müslümanlıktan çıkardıkca bana maaş mı veriyorlar dostum bu nasıl bi düşünce.Beğenmiyorsan hiç girme yazdıklarıma bakma Konu dışı katagorisini seçerek ve dini aşağılamadan üslup bozmadan istediğim ayetin konusunu açma hakkına sahibim.3. Sayfadan 98. sayfaya atlarsan birsey anlamazsın demissin.Asıl kuranı kerim 23 yılda parça parça indi sen nasıl bütün olarak ele alıcaksın. Bakara sûresinin 180. âyetinde, ölüm hastasının ana, baba ve yakınları için vasiyette bulunma şartı vardı. Nisa sûresinin 11. âyetinde, herkesin ne kadar miras alacağı bildirilmiş ve böylece vasiyet şartı kaldırılmıştır.E şimdi bu iki sure arasında 10-11 sayfa var mantıklı sebep sonuc ilişkisi kurabilmek için sayfaları atlayarak bakmak lazım yoksa o kısma gelene kadar ne dediğini unutursun
''o kişileri cehheneme atmak için yarattık demeye getiriyor bu ayet'' işte kendiniz dediniz.Diyorum ki burda tartışığımız olay o kişilerin kötü olması değil.Önemli olan allahın orada o insanları cehheneme atmak için yaratması.Düşünsene.Birisini sırf cehenneme atmak için yaratıyorsun.O insan mecbur kötü olmak zorunda.Cehennem için yarattığı insan özgür iradesiyle iyilik yapıp cennete giderse allahın bilgisi şaşmış olur.Tekrar diyorum bakın bu konu genelde anlaşılmıyor.Sıkıntı cümle allahın cehennem için yarattık demesi hocam daha ne diyim en basit sekilde diyorum sen hala diyorsun ki ama onlar inkarcıydı zalimdi felan.tabii ki kötü olacak diyorum bende cünkü cehheneme atmak için onu kötü yarattım diyor.Ayette cümle hatası yokmu senceDediğim gibi o ayetin öncesinde o kişileri söylüyor o kişileri cehheneme atmak için yarattık demeye getiriyor bu ayet. Bu da gayet normal bir şey hocam. Çünkü onlar kendi akıllarıyla sonuç olarak cehheneme gidicek. Allahda bunu bildiği için ve yaratanda o olduğudan onları cehhenem için yarattık demesinde bir sorun yok bence. Sonuç olarak cehheneme kendi iradeleriyle gidiyorlar.
Önceki “Cehennemdeki yiyecekler; kuru diken vs.” konunuzda da genelde yazdıklarıma yanıt vermiyordunuz. Yanıtlarım sizi tatmin etmiyor mu, yoksa verecek cevap mı bulamıyorsunuz? Eğer tatmin etmiyorsa, hangi konuda tatmin etmiyor, söyleyin; açıklamaya çalışayım.''o kişileri cehheneme atmak için yarattık demeye getiriyor bu ayet'' işte kendiniz dediniz.Diyorum ki burda tartışığımız olay o kişilerin kötü olması değil.Önemli olan allahın orada o insanları cehheneme atmak için yaratması.Düşünsene.Birisini sırf cehenneme atmak için yaratıyorsun.O insan mecbur kötü olmak zorunda.Cehennem için yarattığı insan özgür iradesiyle iyilik yapıp cennete giderse allahın bilgisi şaşmış olur.Tekrar diyorum bakın bu konu genelde anlaşılmıyor.Sıkıntı cümle allahın cehennem için yarattık demesi hocam daha ne diyim en basit sekilde diyorum sen hala diyorsun ki ama onlar inkarcıydı zalimdi felan.tabii ki kötü olacak diyorum bende cünkü cehheneme atmak için onu kötü yarattım diyor.Ayette cümle hatası yokmu sence
Ozaman burda yeni sorular doğar hocam kusra bakmayın.Allah neden anlaşılır kolay çevrilebilen bir dilde indirmedi bizler bu kadar büyük bir imtihandayken? Bakın kuranda 6236 ayet var daha 2 tanesini saatlerdir anlamya çalışıyoruz farklı yorumlar yapıyoruz gerisini siz düşünün.Madem çevrilemiyor veya anlam kaybı oluyor ben bu ayeti anlam kayması yüzünden mantıklı bulmayınca niye sonsuza kadar cehhennemde yanıyorumGit, 500 farklı adam getir; “Benim canım sıkılıyor.” cümlesini İngilizceye çeviremezler. Ya “I’m bored.” derler ki böyle derlerse can kelimesini silmiş olurlar — ki bir kutsal kitapta bir kelimenin silinmesi bile büyük bir şeydir — ya da “I feel restless.” diye çevirirler ki bu da aynı anlamda olmaz; az da olsa anlam değişikliği olur. Yani 17 âlimin aynı şekilde çevirmesi, çevirinin doğru olduğu anlamına gelmez; sadece olabilecek en yakın anlamlı çevirinin böyle olduğu anlamına gelir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ve işte bu yüzden, ayetler yorum gerektirir diyoruz. Bu tür sebeplerden dolayı, git 500 farklı âlime sor; hiçbirisi “Kur’an’da hata var” ya da “Evet, bazı insanlar sırf cehennem için yaratılmıştır.” demez. Bizimkine benzer yorumlar yaparlar.
Yok hocam işte yok. Allah zaten geleceği biliyor diyoruz değil mi? O yüzden bilgiside şaşmıyor. O yaratığı adamın zaten cehhenemlik olduğu ve cehheneme gideceği kesin. Sonuç olarak ise cehheneme gitmek için yaratılmış oluyor ama o adamın hür iradeysiyle. Sizin mantığınız insanların özgür iradesi yok Allah zorla cehheneme atıyor gibi oluyor öyle değil. O adam kendi hayatındaki kararlarıya bu duruma sokuyor kendini. Aslında Allah sırf cehenneme atmak için yaratmış olmuyor. O onu yaratmış ama o hayatında cehennemlik olmuş Allahta bunu bildiği için cehhenem için yarattık diyor işte. Dediğim gibi önceki ayetlerde o kişilerden bahsediyor zaten. İnkar eden şirk koşanlardan vs. Onlarda bir nevi cehheneme atılmak için yaratılmış oluyor işte.''o kişileri cehheneme atmak için yarattık demeye getiriyor bu ayet'' işte kendiniz dediniz.Diyorum ki burda tartışığımız olay o kişilerin kötü olması değil.Önemli olan allahın orada o insanları cehheneme atmak için yaratması.Düşünsene.Birisini sırf cehenneme atmak için yaratıyorsun.O insan mecbur kötü olmak zorunda.Cehennem için yarattığı insan özgür iradesiyle iyilik yapıp cennete giderse allahın bilgisi şaşmış olur.Tekrar diyorum bakın bu konu genelde anlaşılmıyor.Sıkıntı cümle allahın cehennem için yarattık demesi hocam daha ne diyim en basit sekilde diyorum sen hala diyorsun ki ama onlar inkarcıydı zalimdi felan.tabii ki kötü olacak diyorum bende cünkü cehheneme atmak için onu kötü yarattım diyor.Ayette cümle hatası yokmu sence
Ben 1 kişiyim siz 10-15 yetişemiyorum bazen dostum.Yanıtlar tatmin ediyor tabii ki ama her yanıt baska bir soruyu doğuruyor işte.Valla benim rekor 7 saat.Münazara gibi bir programa katılmıştık ateist-vs müslüman gibi düşünebilirsin bunu.7 Saatin sonunda bile tartısma sonuclanmadı.O yüzden özellikle dini ve siyasi tartısmalar genelde sonuca ulasmaz.Şimdi diceksin sen niye ozaman açıyon buraya konu.Benim konu açma sebebim ayetlere yeni yorumlar yeni bakış açıları kazanarak yeni bilgiler öğrenmek.Bak geçen mesela arkadaşın biri demirin gökten indiği mucizesine inanıyordu artık ona kuşkuyla bakıyor belkide fikri değişecek.Önceki “Cehennemdeki yiyecekler; kuru diken vs.” konunuzda da genelde yazdıklarıma yanıt vermiyordunuz. Yanıtlarım sizi tatmin etmiyor mu, yoksa verecek cevap mı bulamıyorsunuz? Eğer tatmin etmiyorsa, hangi konuda tatmin etmiyor, söyleyin; açıklamaya çalışayım.
Öyle bir dil yok dünya üzerinde o yüzden. Sen mantıklı bulmuyor değilsin. Sen diğer ayetlerden bağımsız bir şekilde alıp bir nevi çarpıtıyorsun o ayetleri. Kitap evrensel ama bizim dillerimiz değil işte. Bu bizim kusurumuz oluyor. Ayrıca o dediklerinizi es geçip imanın şartlarını yerine getirirseniz namaz kılmak oruç tutmak vs. zaten cehheneme gitmezsiniz. Ki bunlar her yerde her dilde sabit şeyler.Ozaman burda yeni sorular doğar hocam kusra bakmayın.Allah neden anlaşılır kolay çevrilebilen bir dilde indirmedi bizler bu kadar büyük bir imtihandayken? Bakın kuranda 6236 ayet var daha 2 tanesini saatlerdir anlamya çalışıyoruz farklı yorumlar yapıyoruz gerisini siz düşünün.Madem çevrilemiyor veya anlam kaybı oluyor ben bu ayeti anlam kayması yüzünden mantıklı bulmayınca niye sonsuza kadar cehhennemde yanıyorum
Ben mi? Ayrıca orda kuşku falan yok. Ayrıca bu artık kaçıncı diyişim bilmiyorum ama fetüs ayetine bakcam diyordun o noldu? Birde yetişememek gibi bir olay yok burda. Konu sizin teklar açıp bakıp okuyup yanıtlamadıklarınızı yanıtlayabilirsin.Ben 1 kişiyim siz 10-15 yetişemiyorum bazen dostum.Yanıtlar tatmin ediyor tabii ki ama her yanıt baska bir soruyu doğuruyor işte.Valla benim rekor 7 saat.Münazara gibi bir programa katılmıştık ateist-vs müslüman gibi düşünebilirsin bunu.7 Saatin sonunda bile tartısma sonuclanmadı.O yüzden özellikle dini ve siyasi tartısmalar genelde sonuca ulasmaz.Şimdi diceksin sen niye ozaman açıyon buraya konu.Benim konu açma sebebim ayetlere yeni yorumlar yeni bakış açıları kazanarak yeni bilgiler öğrenmek.Bak geçen mesela arkadaşın biri demirin gökten indiği mucizesine inanıyordu artık ona kuşkuyla bakıyor belkide fikri değişecek.
Yani ne yapmalıydı? Sıfırdan yeni ve evrensel bir dil yaratıp tüm insanların zihnine bu dili yüklense miydi? Böyle yapsa iradeye müdahale olurdu. Ya da yeni bir dil yaratıp “Herkes bunu öğrenip kitabı öyle okuyacak” deseydi, bu sefer de “Kutsal kitabı okumak için neden yeni bir dil öğrenmek zorunda kalıyorum?” diyecektiniz.Ozaman burda yeni sorular doğar hocam kusra bakmayın.Allah neden anlaşılır kolay çevrilebilen bir dilde indirmedi bizler bu kadar büyük bir imtihandayken? Bakın kuranda 6236 ayet var daha 2 tanesini saatlerdir anlamya çalışıyoruz farklı yorumlar yapıyoruz gerisini siz düşünün.Madem çevrilemiyor veya anlam kaybı oluyor ben bu ayeti anlam kayması yüzünden mantıklı bulmayınca niye sonsuza kadar cehhennemde yanıyorum
Son kez diyorum hocam bak kendin ağzınla diyorsun ''cehenneme atılmak için yaratılmış'' diye.O kul kalkıp sorsa beni niye yarattın allahım dese.Sen diyorsun ki ''cehheneme atılmak için''.Bende diyorum ki ayetteki cümlede ,cümlenin sırası yüzünden hata var.Başı öne önü başa yazılmış.''Ey kullarım inkarcılar kalpleri kör zalimler vardır, bunlar ve adaleti sağlamak için cehennemi var ettim''dese daha faydalı olmazmıydı bu kadar kafamız karışmazdı dostum.Yok hocam işte yok. Allah zaten geleceği biliyor diyoruz değil mi? O yüzden bilgiside şaşmıyor. O yaratığı adamın zaten cehhenemlik olduğu ve cehheneme gideceği kesin. Sonuç olarak ise cehheneme gitmek için yaratılmış oluyor ama o adamın hür iradeysiyle. Sizin mantığınız insanların özgür iradesi yok Allah zorla cehheneme atıyor gibi oluyor öyle değil. O adam kendi hayatındaki kararlarıya bu duruma sokuyor kendini. Aslında Allah sırf cehenneme atmak için yaratmış olmuyor. O onu yaratmış ama o hayatında cehennemlik olmuş Allahta bunu bildiği için cehhenem için yarattık diyor işte. Dediğim gibi önceki ayetlerde o kişilerden bahsediyor zaten. İnkar eden şirk koşanlardan vs. Onlarda bir nevi cehheneme atılmak için yaratılmış oluyor işte.
Yahu dünyada zaten ilk başta hiç bir dil yoktu.Koskoca allahtan bahsediyoruz dsotum istese yapamaz mıydı öyle her dile kolay çevrilebilen anlamını kaybetmeyen insanların rahat algıladığı bir dil ?Öyle bir dil yok dünya üzerinde o yüzden.
Önceki ayetlerle karışan bir şey olmuyor işte bende onu diyorum. O inkar edenler cehhenem için yaratılmış oluyor. Ayrıca sizin dediğiniz gibi dediği yerlerde var. Türkçe ile arapça çok farklı diller. O yüzde sıra hatası vs. çıkması çok normal. Dediğim gibi tek 1 ayet değil bütün olarak arısan karışan bir şey olmuyor. Diğer 2 ayeti okuyana kadar bende ilk başta senin gibi demiştim ama onlardan sonra bir hata olmamış oluyor.Son kez diyorum hocam bak kendin ağzınla diyorsun ''cehenneme atılmak için yaratılmış'' diye.O kul kalkıp sorsa beni niye yarattın allahım dese.Sen diyorsun ki ''cehheneme atılmak için''.Bende diyorum ki ayetteki cümlede ,cümlenin sırası yüzünden hata var.Başı öne önü başa yazılmış.''Ey kullarım inkarcılar kalpleri kör zalimler vardır, bunlar ve adaleti sağlamak için cehennemi var ettim''dese daha faydalı olmazmıydı bu kadar kafamız karışmazdı dostum.
“Ey kullarım! İnkarcılar, kalpleri kör, zalimler vardır; bunlar ve adaleti sağlamak için cehennemi var ettim.”Son kez diyorum hocam bak kendin ağzınla diyorsun ''cehenneme atılmak için yaratılmış'' diye.O kul kalkıp sorsa beni niye yarattın allahım dese.Sen diyorsun ki ''cehheneme atılmak için''.Bende diyorum ki ayetteki cümlede ,cümlenin sırası yüzünden hata var.Başı öne önü başa yazılmış.''Ey kullarım inkarcılar kalpleri kör zalimler vardır, bunlar ve adaleti sağlamak için cehennemi var ettim''dese daha faydalı olmazmıydı bu kadar kafamız karışmazdı dostum.