Alt vücut yağları erimiyor, nasıl eritebilirim?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
161
Merhabalar. Biraz uzun ve karışık bir konu; o yüzden dikkatlice okuyup yanıtlarsanız sevinirim.

Öncelikle, birkaç yıl önce oldukça zayıf biriydim. Neredeyse bir deri bir kemik denecek durumdaydım. Ardından, kastan yoksun bu zayıf hâlimin üzerine yalnızca kızartma ve fast food türü besinler tüketerek yağ aldım ve 180 cm boyla 86 kg’ye ulaştım. 86 kg idim; ancak kas oranı olarak zayıf hâlimden daha kötü durumdaydım ve görünüşüm oldukça kötüydü.

Daha sonra kilo vermeye başladım; fakat başlangıçta doğru şekilde kilo vermeyi bilmiyordum. Bu nedenle 86 kg’den 80 kg’ye yaklaşık 1500 kalori civarında açık vererek, protein almadan ve spor yapmadan yalnızca diyetle düştüm. Dolayısıyla verdiğim kilonun büyük kısmı kas oldu.

80 kg olduktan sonra spora başlayıp günlük 140–150 gram protein almaya ve yaklaşık 500 kalori açık vermeye başladım. Hedefim 5 kg yağ yakıp 75 kg’ye düşmek, ardından daha sıkı görünmek için kas kazanmaktı.

75 kg’ye düştüm. Üst vücudum ve göbek çevrem oldukça incelmişti; ancak alt vücudum, yani bacak ve kalça bölgem hâlâ çok yağlı, sarkık ve kötü görünüyordu. “Muhtemelen yağın en son atıldığı bölgeler buralar.” diyerek biraz daha sabretmeye karar verdim.

Şu an 70 kg’yim. Üst vücudum daha da inceldi; fakat alt vücudum hâlâ aynı görünüyor. Yağ oranımı hesapladığımda yaklaşık %15 çıkıyor; ancak alt vücudum bana göre hâlâ oldukça yağlı. Göbek bölgemde hiçbir şekilde yağ yok; bel çevrem 79 cm. Ancak dediğim gibi alt vücut hâlâ orantısız duruyor.

Evet, ilk hâlime göre incelme var; fakat en azından o zamanlar her yerim yağlıydı ve daha orantılı görünüyordum. Şimdi ise genel olarak inceyim, kollarım oldukça zayıf; ancak alt vücudum orantısız şekilde büyük duruyor.

Alt vücuttaki boyut problemi kas kaynaklı olsaydı, üst vücuda biraz hacim ekleyerek dengelemeye çalışırdım; fakat boyutun sebebi kas değil, tamamen yağ.
Bu nedenle bir türlü diyetten çıkıp hacim kazanmaya başlayamadım.

Sizce bunun nedeni nedir ve nasıl düzelir? Şimdiden teşekkür ederim.

Bacak günlerini es geçme.
Birde tahminimce 80kg dan 75e kısa sürede düşmüşsünüz. Spora devam etmeniz durumunda 6-9ay içerisinde istediğiniz kıvama gelmeye başlar. Vücudunuzun spora başladım diyet yapıyorum diye sihirli değnek ile mükemmel olmasını beklememelisiniz bu süreç uzun.

Geri