Amazon Çinden Gelen Ürün Gümrükten Geçti Ama Ilerlemiyor

Reaksiyon skoru
19
114nxzz.png

Merhaba arkadaslar baslikta da belirttigim gibi Amazon.com.tr den vermis oldugum siparis Cinden yola cikti ve Turkiyeye vardi. Gumrukten de gecti yerel kargo verilmesi asamasina kadar geldi ama maalesef bundan sonra daha ilerlemedi. Yine amazomdan yine Cinden gelen baska bir siparisim 10 temmuzda falan Aras kargoya verildi ve 14 temmuzda elime ulasti. Tabi onda kargo firmasi Yanwendi. Bunda ise Sunyou. Her iki kargo firmasi da aliexpres alisverilerinde de kullaniliyor. Cinden gelen aliexpres alisverisleri Turkiyeye gelince Ptt kargoya amazon alsiverileri ise Aras kargoya veriliyor diye biliyorum. Simdi acaba siparisim aras kargoya verildi de kargocular mesaj mi atmadi diycem de oncekinde hemen mesaj geldi. Yoksa siparisim aras kargo subesinde kayboldu. Cunku oldukca kucuk flas bellek gibi birsey siparis verdim. Takip numarasi SYRM157576749 Kargo takip sitelerindce hand over to last mile diye gozukuyor. Acaba aras kargonun Basaksehir Ikitelli subesini mi arasam. Gecen kargom oradan gelmisti cunku.

desteğe yaz knk başka mantıklı bir şey gelmedi bana

Asistan ile sorulara tiklaya tiklaya birseyler yapmistim, sey demisti iste belirtili tarihlerde gelecek gelmezse paranizi geri iade alirsiniz falan diyordu. Neyse ne yapalim varis zamani 25 temmuz ile 4 agustos arasi gozukuyor. 4 agustosa kadar bekleyip herhalde siparisi iptal edicez artik. Yada amazon musteri hizmetlerini canli destek ile de sansimi bir denerim. Kargo firmasi ile de iletisim kurulabiliyor.

Neyse cok sag olun beyler dedim bu isin bilmedigim bir puff noktasi mi var. Ayni seyler baskalarinin basina geldi mi falan diyecbir baktim. Herhalde kucuk flas bellek gibi sey bir yerlerde dustu, kayboldu, unutuldu.

46m5se7.png

iog9m03.png

Simdi ne alaka gumruk cekimi tamamlandi yaziyor. Herhalde gumrukten gecmemis ben gecti zannetmisim. Yanwen ile gelen kargonun islem asamalarinda daha farkli seyler yaziyor. Gumrukten gecmeyen urun icin neden paket kargo sirkerine ulasti yazar. Farkli sitelerden sorguladigimda da hand over to last mile yaziyor.

Az once aradilar 230 tl ucreti varmis. Kabul etmedim geri aide edin dedim. Hayir anasini satiyim urunu amazondan satin alirken gumruk ucreti olup olmadigi gozukuyor ve bunun da yoktu. Ayrica gumruk ucreti olsa dahi urunu satin alirken o ucreti oduyoruz. Bildigin gumrukteki hiyarin biri parama cokmeye calisiyor herhalde. Aldigim urunler de belli yani. Birinci urun sorunsuz gumrukten geciyor ikinci urun gumrukte takiliyor. Buyuk ihtimalle urunun fiyatini turkiyede satilanlarla karislastirip ucuzsa ekstra vergi koyuyorlar kafalarina gore. Arayan numara da 03129631788. Numarayi googleda arattigimda Ptr kargo olarak gozukuyor. Gerci soyle bi baktim da urunun fiyati guncellenmis. Ben aldigimda 520 tl iken simdi 750 tl olmus. Durum simdi anlasiliyor satici kafasina gore urune zam yapmis herhalde. 520 + 230 = 750 tl yapiyor. Cakala bak sen urunu satarken fiyatini dusuk goster sonra birden zam yap.

Son düzenleme:
Geri