Yardım Amazon TR'de, Amazon DE'nin Sattığı Samsung SSD'nin TR'de Garantisi Olur mu?

muratdinc

80+
Reaksiyon skoru
46
Bazı ürünler yurt dışından alınsa da markalarca Türkiye'de garanti kapsamına giriyorlar. Bu durum Samsung SSD'lerde geçerli mi acaba? Aşağıdaki ürün Amazon Türkiye'de listeleniyor ancak satıcı "Amazon Germany" olarak görünüyor, sanırım Amazon'un Almanya mağazasından Türkiye'ye gönderilecek. Garanti konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

Ürün: https://www.amazon.com.tr/dp/B08PBFP4NV/ref=asc_df_B08PBFP4NV1646047800000/

Aynı tarz bir konu ekran kartlarında vardı. Alacak arkadaş Amazon Türkiye'ye sormuş garanti geçerli değil demiş.

SSD olarak bilmiyorum ama amazon almanyadan ekran kartı aldığında amazon türkiye 2 yıl kendi adına garanti veriyordu iade garantisi

İlk 30 gün tüm para kargo vergi dahil iadesi vardır. 30 günden sonra yine ekran kartının 2 yıl garantisi vardır. Ancak ekran kartında bir sorun olması durumunda paranın sadece ekran kartı ücretini alırsınız, ilk sipariş verirken kargo ve ödediniz vergi ücreti ödenmez sadece ekran kartı parası gelir iki yıl içinde bir sorun çıkarsa.

Hayır garantisi sadece Almanya da geçerli. Kargo ile gönderiyorsun İstanbul yerine Almanya da tamir görüp geri gönderiliyor.

Bazı ürünler yurt dışından alınsa da markalarca Türkiye'de garanti kapsamına giriyorlar. Bu durum Samsung SSD'lerde geçerli mi acaba? Aşağıdaki ürün Amazon Türkiye'de listeleniyor ancak satıcı "Amazon Germany" olarak görünüyor, sanırım Amazon'un Almanya mağazasından Türkiye'ye gönderilecek. Garanti konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

Ürün: https://www.amazon.com.tr/dp/B08PBFP4NV/ref=asc_df_B08PBFP4NV1646047800000/
Bildiğim kadarı ile Almanya garantili ama buradan gönderiyorsun, tamir olup geri geliyor.

Bilgi kirliliği ile dolup taşıyor forum bu konuda, en iyisi siz gidin ve müşteri desteğe aklınızdaki soruyu yazın onlar size garantinin olup olmdığını, olduğu durumlarda neyi kapsadığını tek tek anlatırlar

Hayır garantisi sadece Almanya da geçerli. Kargo ile gönderiyorsun İstanbul yerine Almanya da tamir görüp geri gönderiliyor.
Bildiğim kadarı ile Almanya garantili ama buradan gönderiyorsun, tamir olup geri geliyor.
Öylesi çok maliyetli olur, onun kargo ücretini alırlar her türlü.
Bilgi kirliliği ile dolup taşıyor forum bu konuda, en iyisi siz gidin ve müşteri desteğe aklınızdaki soruyu yazın onlar size garantinin olup olmdığını, olduğu durumlarda neyi kapsadığını tek tek anlatırlar
Ben net bir cevap yazayım o halde, Amazon değil ama Samsung tarafında net bilgi aldım. Az önce görüştüm, aynen şöyle denildi: "Yurt dışı ürünü olduğu için satın alınan bölge olarak ülkemizde garanti kapsamında değildir. Ülkemizde garantide sayılması için Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve TİC. LTD. ŞTİ. ithalatı olması gerekir"

Ayrıca ürünün 5 yıl garantisi olduğunu söylediler.

Sonuç olarak risk almamak adına aşağıdaki bağlantıdan ürünü aldım:

Şansıma ödeme yaparken kart bilgilerini yanlış girdim. İlk 2.999,56₺ çekecekti, tekrar girerken fiyatı düşünce 2.981,27₺ çekmiş oldu :)

Ek olarak: Şu an baktığımda 2.5**₺ olan Amazon'daki Global ürün bitmiş görünüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,228
Üyeler
184,604
Son üye
sifirlarvebirler
Geri