TheFaLcoN
80+ Bronze
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bugün benimde kullandığım, bazılarınızın da bildiği UnderVolt işlemini anlatacağım. Öncelikle İşlemin mantığı nedir diye başlarsak. Kısacası mantığı Ekran kartına gelen voltajı azaltarak ısınmasını azaltmak. Mantığı budur. Benim göstereceğim ayarlar, tamamen bana ait tir. Siz bu mantıkla kendinize uygun voltajı bulmalısınız. Tüm sorumluluk size aittir.(BU UNDERVOLT İŞLEMİNDE VOLTAJ DÜŞÜRÜYORUZ ARTIRMIYORUZ O YÜZDEN EKRAN KARTINIZA BİR ZARAR GELMEZ KESİNLİKLE ENDİŞE ETMEYİN SADECE PC NİZ ERROR VERİR ANCAK TEKRARDAN BAŞLATIRSANIZ VOLTAJ OTOMATİK AYARLARA GERİ DÖNECEKTİR BENİMDE PC'M BİR ÇOK KEZ ERROR VERDİ ANCAK DOĞRU SONUCA ULAŞTIM ARTIK OYUNLARDA ERROR VERMİYOR). Öncelikle Amd Radeon ekranından Performans kısmına giriyoruz. Performans kısmından Ayarlanıyor sekmesine giriyoruz. Ayarlama Kontrolünü Manuel olarak seçiyoruz. Ve karşımıza şu ekran çıkacak.
Bu ekrandan otomatik size voltaj değerleri atıycak zaten. Voltaj kısmı 1150 ile başlayan yerlerdir. Üstlere dokunmayın. Sağ tarafta da sıcaklığına göre fan ayarı var. Ben benimkini sizlerle paylaşacağım ancak aynı ekran kartına sahip olsak bile error verebilir. o yüzden voltajı siz error vermiyecek şekilde ayarlamalısınız. Bu biraz zaman alabilir. Benim ayarlarım şu şekilde
Diyeceksiniz nasıl voltajı nereden düşürmeye başlayayım. Arkadaşlar eğer voltajınız 1150 ile başlıyorsa ilk olarak voltajı - 10 olarak düşürün. Fotoğraftaki gibi
Error verene kadar deneyin. Eğer error verirse biraz üste doğru değer vererek çıkın. Fan kısmı ise sizin istediğiniz ayarlarda olabilir. Orası size kalmış ancak benim kullandığım fan ayarınıda yapabilirsiniz.
Benimde AMD KARTIM VAR ve çok ısınıyor bende çok takıyordum bunu kafama Fan hızım resmen kafamın içini parçalayacak gibi çok yüksek rpm le dönüyordu şimdi sessiz fan ayarında çok daha az bir derecede oynayabiliyorum.
Sizlere UnderVoltsuz Ve de UnderVolt lu hallerini atıyorum videoyu çektim ancak wifi ile bağlandığım için youtube atamıyorum.Fotoğraf ile atmak zorundayım. Fotoğraflarda işlemcinin sıcaklığına bakmayın Video çekiyordum o sıra baya ısınıyor. Bu konuyu yazarken Çok eğlendim umarım size yardımcı olabilmişimdir. Bilen arkadaşlar yanlışımı söylerse sevinirim. Bende bu konuda çok iyi bilen değilim.
Ekran Kartım : Sapphire RX580 Pulse 8 GB
GTA 5 ULTRA SETTİNGS 2K UnderVOLTSUZ
GTA 5 ULTRA SETTİNGS 2K UNDERVOLTLU
Battlefield V 1920x1080P Ultra Settings UnderVOLTSUZ
Battlefield V 1920x1080P Ultra Settings UnderVOLTLU
Tomb Raider 1920x1080P Ultra Settings UnderVOLTSUZ.
Tomb Raider 1920x1080P Ultra Settings UnderVOLTLU
Bu ekrandan otomatik size voltaj değerleri atıycak zaten. Voltaj kısmı 1150 ile başlayan yerlerdir. Üstlere dokunmayın. Sağ tarafta da sıcaklığına göre fan ayarı var. Ben benimkini sizlerle paylaşacağım ancak aynı ekran kartına sahip olsak bile error verebilir. o yüzden voltajı siz error vermiyecek şekilde ayarlamalısınız. Bu biraz zaman alabilir. Benim ayarlarım şu şekilde
Diyeceksiniz nasıl voltajı nereden düşürmeye başlayayım. Arkadaşlar eğer voltajınız 1150 ile başlıyorsa ilk olarak voltajı - 10 olarak düşürün. Fotoğraftaki gibi
Error verene kadar deneyin. Eğer error verirse biraz üste doğru değer vererek çıkın. Fan kısmı ise sizin istediğiniz ayarlarda olabilir. Orası size kalmış ancak benim kullandığım fan ayarınıda yapabilirsiniz.
Benimde AMD KARTIM VAR ve çok ısınıyor bende çok takıyordum bunu kafama Fan hızım resmen kafamın içini parçalayacak gibi çok yüksek rpm le dönüyordu şimdi sessiz fan ayarında çok daha az bir derecede oynayabiliyorum.
Sizlere UnderVoltsuz Ve de UnderVolt lu hallerini atıyorum videoyu çektim ancak wifi ile bağlandığım için youtube atamıyorum.Fotoğraf ile atmak zorundayım. Fotoğraflarda işlemcinin sıcaklığına bakmayın Video çekiyordum o sıra baya ısınıyor. Bu konuyu yazarken Çok eğlendim umarım size yardımcı olabilmişimdir. Bilen arkadaşlar yanlışımı söylerse sevinirim. Bende bu konuda çok iyi bilen değilim.
Ekran Kartım : Sapphire RX580 Pulse 8 GB
GTA 5 ULTRA SETTİNGS 2K UnderVOLTSUZ
GTA 5 ULTRA SETTİNGS 2K UNDERVOLTLU
Battlefield V 1920x1080P Ultra Settings UnderVOLTSUZ
Battlefield V 1920x1080P Ultra Settings UnderVOLTLU
Tomb Raider 1920x1080P Ultra Settings UnderVOLTSUZ.
Tomb Raider 1920x1080P Ultra Settings UnderVOLTLU