Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD (stuttering kekeleme sorunu)

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
940
İsim
Kadir Efe Ulusoy
kuzene sistem aldık itopyadan AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD
ilk başta sorun yoktu her şeyi güncelledik valorantta bir anda sturetting sorunu başladı 260 fpslerden aniden 3 fpslere dalgalanmalar sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık
eski amd sürümlerine dönmeyi denedik 23.9.1 sürümüne kadar tüm sürümleri denedik hala aynı sorun yaşanıyor bios güncel fabrika ayarlarını da sıfırladık bir şey değişmedi

geçen sene kendi sistemimde de böyle bir sorun yaşamıştım fakat bir önceki sürüme dönünce düzelmişti ama bu sistemde işe yaramadı ne yapacagım?

şimdi asıl konu amd bunu yapmayı nasıl beceriyor ve neden sürücüleri sıkıntı

normal masaüstünde bile pc kullanılmayacak halde hafif işlemciyi yordun mu hemen sorun başlıyor normal takılamıyorsun bile
trothle yiyor işlemci stok fan ile belliki

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
İşlemcinin tüm çekirdeklerinin ısı değerlerine ve kullandığı watt değerine dikkat et. Genel ısı ve watt değeri bu donmaların nedenini göstermeyebilir. Bir arkadaş a620 chipseti 65w destekler demiş mantıklı bir çıkarım bundan olabilir. Bir çok bilgisayar geçti elime sıvı soğutmalı en kaliteli kullananda bile vardı. Stok soğutucuya geçtiğimiz an bu tarz sorunlar ortadan kalkıyordu evet genel ısı değeri 20 derece yükseliyor ama tüm çekirdeklerin değerleri stabil oluyordu.
hocam valoda max 60 65 dereceyi görüyor a620 desteklemiyor konusunda kesin bir kaynak var mı cünkü baska konuda desteklendigi yazıyor https://forum.donanimarsivi.com/konu/amd-5-7600x-ile-uyumlu-anakart.926068/ örnegin burada
boşta masaüstündeyken bile sürücü cökmesi yaşıyorum anlamadım gitti
Mesaj otomatik birleştirildi:

trothle yiyor işlemci stok fan ile belliki
stok fan degil de itopyanın göndermis oldugu bi sogutucu var

ısı değerlerinde bi sıkıntı görünmüyor

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,595
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
2 yıl rx6600xt, r5 3600 kullandım dediklerinize rastlamadım, r 5 5600x e upgrade ettim 1 yıldır 5600x ileyiz herhangi bir sorun yok. Muhtemelen üründe sorun vardır amd ye sallamak garip geldi

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
2 yıl rx6600xt, r5 3600 kullandım dediklerinize rastlamadım, r 5 5600x e upgrade ettim 1 yıldır 5600x ileyiz herhangi bir sorun yok. Muhtemelen üründe sorun vardır amd ye sallamak garip geldi
hocam hem 6750xt de yaşadım bu sorunu önceki sürüme dönünce çözülmüştü hatta amd güncelleme notlarında bile çözüldügünü yazarken siz inkar ediyorsunuz anlamadım gitti https://community.amd.com/t5/genera...-rx-7600-xt-stutter/m-p/677765/highlight/true
al bak aynı sorunu yaşayan bi tek ben degilim

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
hocam yanlış anlamayın ama bu konu biraz saçma eleştiri olmuş. önreğin ben 4070 aldım bu sorun bende de vardı. takılmalar fps düşüşleri vs garantiye gönderdim 2 sefer gitti geldi sonra sıkıntı olduğu anlaşıldı değişim yapıldı. bu durumda nvdia alınmaz demek pek mantıklı olmaz takdir edersiniz ki

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
940
İsim
Kadir Efe Ulusoy
hocam valoda max 60 65 dereceyi görüyor a620 desteklemiyor konusunda kesin bir kaynak var mı cünkü baska konuda desteklendigi yazıyor https://forum.donanimarsivi.com/konu/amd-5-7600x-ile-uyumlu-anakart.926068/ örnegin burada
boşta masaüstündeyken bile sürücü cökmesi yaşıyorum anlamadım gitti

stok fan degil de itopyanın göndermis oldugu bi sogutucu var

ısı değerlerinde bi sıkıntı görünmüyor
yeni sisyemse değişim- iade istesin brom herkes yazsın en küçük soruu sonra amd nıye kötüleniyor bende 3 defa nvidia yüzünden format atmak zorunda kaldım(çözünürlükler sıfılandı sabit olarak GEÇERSİZ FORMAT hatası verdi 2 defada driver çöktü

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
hocam yanlış anlamayın ama bu konu biraz saçma eleştiri olmuş. önreğin ben 4070 aldım bu sorun bende de vardı. takılmalar fps düşüşleri vs garantiye gönderdim 2 sefer gitti geldi sonra sıkıntı olduğu anlaşıldı değişim yapıldı. bu durumda nvdia alınmaz demek pek mantıklı olmaz takdir edersiniz ki
nvdiada bu sorunu yaşayan çok nadir hocam 2 ayrı sistemde yaşadım bu sorunu

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,139
İsim
Furkan Görür
Rx 550 560 580 rx 5500xt rx 6500xt rx 6600 rx 6700 ekran kartlarının hepsini kullandım ve hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım sorunu hemen amd ye sallamak yerine önce güzelce araştır belki mal kusurludur bayılıyorsunuz amd ye sallamaya
asus 6700xt (stuttering yaşadım)
gigabyte 6700xt (drop yaşadım)
XFX 6750xt (hala sorun yaşıyorum)

sonraki ekran kartımı amd seçmemeye çalışıyorum

Bu arada asus ve gigabyte feci CW sesi de vardı özelikle asus.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
asus 6700xt (stuttering yaşadım)
gigabyte 6700xt (drop yaşadım)
XFX 6750xt (hala sorun yaşıyorum)

sonraki ekran kartımı amd seçmemeye çalışıyorum

Bu arada asus ve gigabyte feci CW sesi de vardı özelikle asus.
hala kabullenemiyorlar hocam coğu kişi amdye boş yere salladıgımı düşünüyor keşke yaşasalar bizim durumu

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,595
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
hocam hem 6750xt de yaşadım bu sorunu önceki sürüme dönünce çözülmüştü hatta amd güncelleme notlarında bile çözüldügünü yazarken siz inkar ediyorsunuz anlamadım gitti https://community.amd.com/t5/genera...-rx-7600-xt-stutter/m-p/677765/highlight/true
al bak aynı sorunu yaşayan bi tek ben degilim
Kankam yaşadışın sorunu inkar etmiyorum, 3 yıldır full amd kullanıyorum ve tek bi hata bile almadım bundan bahsediyorum, sizin bu kadar sorunlarla karşılaşmanız bana enteresan geliyor sadece

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
Kankam yaşadışın sorunu inkar etmiyorum, 3 yıldır full amd kullanıyorum ve tek bi hata bile almadım bundan bahsediyorum, sizin bu kadar sorunlarla karşılaşmanız bana enteresan geliyor sadece
7700 xt mi kullanıyorsun ?? her ekran kartında yok zaten sürücü çökmeleri

demek istediğim kartı garantiye gönderin driver sorunu değil bu kart bozuk
peki neden ilk sistemi kurdugumuzda hiç bir sorun yoktu gayet iyi oynuyorduk ta ki amd yi güncelleyene kadar ama ne yaptıysam önceki sürüme döndüm çözülmedi

Amd34

80+ Silver
7700 xt mi kullanıyorsun ?? her ekran kartında yok zaten sürücü çökmeleri

peki neden ilk sistemi kurdugumuzda hiç bir sorun yoktu gayet iyi oynuyorduk ta ki amd yi güncelleyene kadar ama ne yaptıysam önceki sürüme döndüm çözülmedi
senin kendi sistemin nvidia mı knk

Top Bottom