Neler Yeni

Amerika tam olarak kimler tarafından kuruldu?

crcyle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
crcyle mert
araştırdım biraz şöyle söylüyor ingilizlerin himayesi altında kurulmuş koloniler. O kolonilerde avrupalılar tarafından oluşuyor diyor. Tam olarak o kolonilerdeki amerikalılar nereli yani nereden gelme

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,463
İsim
Sarp Yılmaz
Amerika kıta olarak Kristof Kolomb tarafından keşfedildi fakat Amerika Birleşik Devleri hükümet olarak George Washington tarafından kuruldu ABD'nin kurucu babası yani. tabi kurucu babaları aslında 7 kişi fakat en bilineni George Washington olarak bilinir. aynı zamanda kendisi ilk Amerikan başkanı ve Kongre başkanıdır.

1730912319977.png

1730912478131.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Onur Yücel
araştırdım biraz şöyle söylüyor ingilizlerin himayesi altında kurulmuş koloniler. O kolonilerde avrupalılar tarafından oluşuyor diyor. Tam olarak o kolonilerdeki amerikalılar nereli yani nereden gelme
İngiliz hocam, İngiliz elitistler yerleşiyor ilk olarak kızılderillileri kovuyorlar . Sonra yavaş yavaş tüm avrupanın seçkin kişileri yeni dünya adı verilen yere (amerikaya) gidiyor ve sonrası koloniler oluşuyor o koloniler günün birinde birleşiyor Founding Fathers dedikleri kurucu babalar önderliğinde. Böylelikle amerika birleşik devletleri oluşuyor

crcyle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
crcyle mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İngiliz hocam, İngiliz elitistler yerleşiyor ilk olarak kızılderillileri kovuyorlar . Sonra yavaş yavaş tüm avrupanın seçkin kişileri yeni dünya adı verilen yere (amerikaya) gidiyor ve sonrası koloniler oluşuyor o koloniler günün birinde birleşiyor Founding Fathers dedikleri kurucu babalar önderliğinde. Böylelikle amerika birleşik devletleri oluşuyor
yani ingilizler ve avrupalılar önce koloni oluşturuyor sonrasında amerikayı kuruyor anladım hocam sağolasınız

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Volkan
ben kurdum ilk kızıl dereli benim
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani ingilizler ve avrupalılar önce koloni oluşturuyor sonrasında amerikayı kuruyor anladım hocam sağolasınız
hayır aslında gerçek amerikalılar kızıl dereliler ve bunlar hep yaptıkları gibi yerlileri kovup çöküyorlar ve şuan ki haline geliyor gerçek amerikalı günümüzdekiler değil onlar sömürgeciler

Top Bottom