Şöyle açıklayayım hocam, Sıvı soğutucuyu psuya bağlıyordum çünkü anakarta taktığımda pc açılır açılmaz fanlar duruyor ve fişi çekiyordu.vallahi problemi anlayamadım.
stok soğutucu anakarta nasıl uymuyor stok soğutucu dediğin herşeye uyması için yapılır adı üstünde fabrikasyon stok soğutucu. stok soğutucu uymadığı halde cpu fan headerına mı bağlıyorsun ve elektrik kesiliyor dediğin sistem kendini mi kapatıyor bir müddet sonra?
yanlışsam düzetin çünkü ben sıvı soğutmayı psu'ya bağlandığını güncel nesillerde görmedim.Şöyle açıklayayım hocam, Sıvı soğutucuyu psuya bağlıyordum çünkü anakarta taktığımda pc açılır açılmaz fanlar duruyor ve fişi çekiyordu.
Sıvı soğutucuyu servise yollamak için çıkarttım ve stok soğutucuyu taktım.
Psuda cpu stok fan için yer olmadığından ve dönüştürücü uymadığından, anakarttaki "cpu fan" bölgesine takıyorum ve açıldığında bilgisayar ekran kararıyor sürekli sonra fanlar duruyor ve fişi çekiyor. Ramler bile farklı renklerde senkron olmadan dönüyor.
Soğutucum le marrs 500 240mm deepcool. Dönüştürücü ile psuya bağlıydı.yanlışsam düzetin çünkü ben sıvı soğutmayı psu'ya bağlandığını güncel nesillerde görmedim.
sıvı soğutmalarda standart 2 çıkış olur biri pump diğeride fan. eğer anakartınızda pump çıkışı yoksa cpu fan girişine takarsınız fanlarıda chasis fan headerlarından birine takarsınız ve sistem çalışır. eğer aio pump headerı varsa pompanın girişini buna takarsınız, fanlarınıda cpu fan headerına bağlarsınız. yani psudan güç alan sıvı soğutma ben hiç kullanmadım galiba. marka model nedir sıvı soğutucunun?
stok soğutucu kısmında ise soğutucunun tam oturduğuna termal macunun temas ettiğine eminsiniz dimi? çünkü soğutucu tam oturmazsa sistem ilk açılır gibi olur sonra aşırı ısıdan anakart korumaya alır kendini ve sistemi kapatır. stok soğutunun fan girişini zaten cpu girişine takmazsanız sistem otomatik fan uyarısı verecektir. bir kontrol edin isterseniz stok soğutucunuzu ve montajını ve eğer biostan overclock yaptıysanız aşırı ısınacağı için otomatik kapatabilirde biosunu resetleyin. sıvı soğutucunun marka modelinide belirtirseniz araştırmış olurum.
İmzamdaki sistem su an mobildeyim hocam sürekli kapandığı için gecedendir pcyi açmıyorum artık.Hocam bence de stock soğutucu yuvasına takılmayınca fan uyarısı verir. Ve stock soğutucunun uymadığı bir anakart düşünemiyorum. Sistem bilgilerini yazarsanız daha net anlaşılabilir problem.
Cpu fan yerine başka bir yere takabilir miyim acaba? Psuya baktım uygun bir kablo bulamadım; molex to cpu fan mı alsam acabaanakartın üzerindeki cpu_fan yanmış olabilir başıma gelmişti aynı bu hatayı veriyor makina
240lık mars 500ün 80 derecede olması için overclock ve yük binmesi lazım. hani öyle böyle değil. anakartında cpu fan soketine pompayı, fanlarınıda sysfan1 veya 2ye bağlayıp deneseydin keşke. sisteminizde bi sıkıntı var stok soğutucu bile taktığınızda aşırı ısınıyorsa ve sistem kendini kapatacak düzeye geliyorsa ya ciddi bir arıza var yada montajda bir hata yapıyorsunuz gibime geliyor. sıvı soğutmayhı servise göndermişsiniz belki onda bile sıkıntı olmayabilir. çok enteresan çünkü.Soğutucum le marrs 500 240mm deepcool. Dönüştürücü ile psuya bağlıydı.
Herhangi bir oc yok, biosu sıfırladım sadece xmp açık ve mx4 sürdüm yükte 80 derece oluyor.
Temassızlık olduğunu sanmıyorum 5600 için stok soğutucu yükte 80 normal gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İmzamdaki sistem su an mobildeyim hocam sürekli kapandığı için gecedendir pcyi açmıyorum artık.
Cpu fan yerine başka bir yere takabilir miyim acaba? Psuya baktım uygun bir kablo bulamadım; molex to cpu fan mı alsam acaba
Le marsda 72 72 derece oluyordu, Stok soğutucu 80 ve üstüne çıkıyor hocam.240lık mars 500ün 80 derecede olması için overclock ve yük binmesi lazım. hani öyle böyle değil. anakartında cpu fan soketine pompayı, fanlarınıda sysfan1 veya 2ye bağlayıp deneseydin keşke. sisteminizde bi sıkıntı var stok soğutucu bile taktığınızda aşırı ısınıyorsa ve sistem kendini kapatacak düzeye geliyorsa ya ciddi bir arıza var yada montajda bir hata yapıyorsunuz gibime geliyor. sıvı soğutmayhı servise göndermişsiniz belki onda bile sıkıntı olmayabilir. çok enteresan çünkü.
bunu yaptığında anakart cpu fan hatası verdi mi açılışta? 1000 volt mu???? 1 volt mu? hocam acaba fabrikasyon ayarlara dönseniz mi? anakartı direk CLRcmoslayın yada bios pilini vs sökün her şey defaultta kalsın anakartın. ve konunun en başında stok soğutucu uymuyor gibi demiştiniz dimi? acaba detaylı fotoğraf atabilirmisiniz kasanın biosu resetledikten sonra.EK NOT: @Trifact
Hocam cpu fan yerine sys fan'a bağladım stok soğutucuyu, soğutucuyuda iyice sıktım 3.6 mhz 1000 volt 77 derece görüyor ama asıl olay bu değil.
Hala oyun + google açtığımda 10 20 dk içerisinde sistem önce fanları daha sonra sistemi kapatıyor. İnternette biraz araştırdığımda "anakartın yeterli elektirik" vermediği durumlar gördüğümden, işlemci fanını molexle psuya bağlayanlarda çözüm bulduğunu gördüm. Ancak neye göre çalıştığını söyleyen olmamış molexe bağlayınca otomatik bir hızda dönüyor ve fanlar kontrol edilemiyor.
@Perfectshot06