Neler Yeni

Yardım Anakart-RAM desteği ve RAM uyumluluğu hakkında çok değerli bilgilerinize ihtiyacım var.

batuhan24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Batuhan Candan
MSI B350 Bazooka anakartına sahibim. Anakartın sitesinden baktığımda (https://www.msi.com/Motherboard/support/B350M-BAZOOKA#support-mem-11) desteklenen hız olarak 2400MHz olarak gösteriyor. Yalnız siteyi incelerseniz eğer anakartın 4000MHzli RAM'leri dahi desteklediğini göreceksiniz. İlk kafa karışıklığım burada başlıyor şöyleki; sistemime 3000MHz ram taktığımı varsayarsak tam performans alabilecek miyim?
Şuan sistemimde 8 GB Corsair Vengeance LPX dddr-4 2400 MHz RAM bulunmakta. Birçok sitede birçok konuyu okudum ve sıfır bilgiden ulaştığım kadarıyla CL, MHz gibi değerlerin uyuşmasının lazım olduğunu hatta birebir aynısını alırsam Dual Channel ile daha verimli kullanabileceğimi öğrendim. Yalnız yine youtube'dan özellikle de donanım arşivi kanalından birbirleri ile çok farklı özelliklere sahip RAM'lerin stabil çalışabildiğini gördüm.
Kullandığım RAM'den cüzi miktar da olsa daha düşük fiyata aynı marka aynı model aynı CL değerine sahip fakat 3000MHz RAM'le birçok sitede karşılaştım. Sanıyorum kullandığım RAM eskimiş teknoloji sınıfına girmiş çünkü hem bulunması kısmen zor hem de diğer RAM'den cüzi miktarlarda bile olsa daha pahalı.
Sorum şu ki belirttiğim 3000MHz'lik RAM'i almak bana sorun yaratır mı? Bu arada 3000MHz'lik RAM'i almak istememin nedeni ilerde sistemimi yükseltmek istediğimde daha üst teknolojinin elimde olması. Ayrıca elimdeki RAM'i satmayı düşündüm yalnız bulunduğum şehir çok küçük olduğundan pek imkanı yok bütçemde kısıtlı olduğundan dual kit olarak belirttiğim 3000MHz'li RAM'i alamıyorum. Daha sonra yeterli bütçe ayırdığımda aynısını alıp takmayı da düşünüyorum.
Çok değerli bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.
Belirttiğim RAM'ler

Öncelikle güzel kardeşim sistemin uyumlu ve performanslı çalışabilmesi için genellikle MHz ve Cl değerlerinin aynı olduğu ramler tercih edilir ama şöyle bir şeyde var. 3000MHz cl16 değerinde ki rami alıp kasana takabilirsin ama sana şunu söylemem gerek. RAMler 2400MHz değerinde cl16 değerinde çalışacaktır.

batuhan24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Batuhan Candan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle güzel kardeşim sistemin uyumlu ve performanslı çalışabilmesi için genellikle MHz ve Cl değerlerinin aynı olduğu ramler tercih edilir ama şöyle bir şeyde var. 3000MHz cl16 değerinde ki rami alıp kasana takabilirsin ama sana şunu söylemem gerek. RAMler 2400MHz değerinde cl16 değerinde çalışacaktır.
Bütçemi ayarladığımda ikincisinide almayı düşünüyorum zaten. Anladığım kadarıyla 3000MHzlik rami olduğundan daha az MHz'de kullanmak haricinde bir problem yaşatmıyor. Peki anakartımın desteği konusunda bir problem var mı?

Bütçemi ayarladığımda ikincisinide almayı düşünüyorum zaten. Anladığım kadarıyla 3000MHzlik rami olduğundan daha az MHz'de kullanmak haricinde bir problem yaşatmıyor. Peki anakartımın desteği konusunda bir problem var mı?
öncelikle kusurabakmayın o gün çıkmıştım ve oturamamıştım pc ye daha, evet 2400mhzde çalışması haricinde bir eksisi olmuyor. anakartınızın sitesine gidin ben gördüğüm kadarıyla 3200mhz e kadar desteği var ramlerin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,241
Üyeler
161,257
Son üye
Kangal denen eleman
Top Bottom