Anakart sorunu ve üniversiteye geçiş: Yeni telefon almaya gerek varmı?

Mithril

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,552
Chat gpt ile sorunu bayağı konuşmuştum bu yüzden uğraşmamak için chat gpt den istedim direk yazıyı, ondan biraz yapay zekaya benziyor yazı.

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 yıldır Xiaomi 13 Ultra kullanıyorum. Cihaz genel anlamda güçlü ama son birkaç aydır ciddi bazı sıkıntılar yaşıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var.

🔧 Cihazda Yaşadığım Sorunlar:

• Cihaz kapandığında açılmıyor. Ancak buzdolabında 15–20 dakika bekletirsem açılıyor. (Evet, kulağa tuhaf geliyor ama gerçek…)
  • Bu sorun için araştırdığımda, anakart kaynaklı termal problem veya lehim çatlağı gibi ciddi donanımsal bir arızadan şüpheleniliyor.
  • Bazen kendi kendine kapanma durumu da yaşanabiliyor (nadiren).
  • Ekranda AMOLED yanığı oluştu.
  • Cihazın içi önceden açıldığı için su geçirmezlik özelliği de artık yok.

🎓 Üniversiteye Başlayacağım

Bu yıl üniversiteye geçiyorum ve yurtta kalacağım. Bu yüzden telefonun güvenilir olması benim için çok önemli.
Buzdolabına koymadan açılmayan bir telefonla yurt ortamında nasıl başa çıkacağımı açıkçası bilemiyorum.

🤔 Kararsız Kaldığım Nokta:

• Xiaomi 15 Ultra almak istiyorum, zaten uzun süredir beklediğim bir modeldi.
  • Maddi olarak alabilirim ama bu harcama, üniversiteye biriktirdiğim paradan 40k TL gibi bir eksilme yaratacak.
  • Öte yandan, Xiaomi 16 Ultra’nın yıl bitmeden tanıtılması bekleniyor ve kamera konusunda çok iddialı görünüyor. Fotoğrafçılık benim için çok önemli.
  • Şu anki cihazımı son 2 aydır dikkatli kullanarak sorunsuz çalıştırmayı başardım, ama ne zaman bozulacağı belli değil.

❓ Sizce Ne Yapmalıyım?

• Bu sorun dealbreaker (ciddi bir engel) sayılır mı?
  • Siz olsanız şimdi Xiaomi 15 Ultra'ya geçer miydiniz, yoksa riske girip Xiaomi 16 Ultra'yı mı beklerdiniz?
  • Cihazın tamiri veya geçici çözümüne dair öneriniz varsa onları da dinlemek isterim.

Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkürler 🙏

Xiaomi'den sorun yaşamışsın hala daha Xiaomi alsam mı diye düşünüyorsun Samsung lobisine geçiş yapsana? O kadar para verip reklamlı telefon alıyorsun acayip ya

Xiaomi mi note 10 lite vardı, 3 sene kullandım bi 3 sene daha kullanırım diyordum. ANCAK durduk yere şardayken cızz diye bir ses geldi ve telefonun anakartı yandı. Üstelik akım korumalı prizdeyken. Ondan sonra s23 fe ve s24plus'a geçtim. Xiaomi'yi severdim ama yeni telefon araştırırken yaşadığım geçmiş olaylardan dolayı yüzüne bile bakmadım istediği kadar f/p olsun.

Xiaomi mi note 10 lite vardı, 3 sene kullandım bi 3 sene daha kullanırım diyordum. ANCAK durduk yere şardayken cızz diye bir ses geldi ve telefonun anakartı yandı. Üstelik akım korumalı prizdeyken. Ondan sonra s23 fe ve s24plus'a geçtim. Xiaomi'yi severdim ama yeni telefon araştırırken yaşadığım geçmiş olaylardan dolayı yüzüne bile bakmadım istediği kadar f/p olsun.
Sonuna kadar katılıyorum. S24 FE gibi bi cihaz varken bi de yani

Xiaomi'den sorun yaşamışsın hala daha Xiaomi alsam mı diye düşünüyorsun Samsung lobisine geçiş yapsana? O kadar para verip reklamlı telefon alıyorsun acayip ya
Çok pardon geç cevap için, konu açtığımı unutmuşum.
Telefonda sorun yaşamamın nedeni markadan kaynaklı değil telefoncudan kaynaklı. Telefonu ben 2. El aldım ve benden önceki sahibi cihaza direnç kayıt atmış ama atan yer iyi bir yer olmadığı için cihazda sonradan sıkıntı çıktı, yoksa telefondan ve xiaomi gayet memnunum.
Hâla xiaomi istememin nedeni tamamen kamera sistemi hocam. Kamera olarak farklı bir boyut bence şu xiaomi nin ultra serileri. Evet yazılım batarya stabilite anlamında samsung daha iyi ama kamera konusunda xiaomi nin ultra serisine pek rakip değiller açıkcası. Amatör fotoğrafçılık yapıyorum ve kamera benim için en önemli kriter telefon alımında.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

S24 fe f/p kralı ama kamerası bu saatten sonra maalesef beni tatmin etmez hocam.

2 senedir xiaomi kullanıyorum ve mi videoyu eğer silerseniz reklam falan birdaha asla çıkmıyor. Şu reklam mevzusu milletin diline fazla dolanmış sadece bu.

Son düzenleme:
Çok pardon geç cevap için, konu açtığımı unutmuşum.
Telefonda sorun yaşamamın nedeni markadan kaynaklı değil telefoncudan kaynaklı. Telefonu ben 2. El aldım ve benden önceki sahibi cihaza direnç kayıt atmış ama atan yer iyi bir yer olmadığı için cihazda sonradan sıkıntı çıktı, yoksa telefondan ve xiaomi gayet memnunum.

Hâla xiaomi istememin nedeni tamamen kamera sistemi hocam. Kamera olarak farklı bir boyut bence şu xiaomi nin ultra serileri. Evet yazılım batarya stabilite anlamında samsung daha iyi ama kamera konusunda xiaomi nin ultra serisine pek rakip değiller açıkcası. Amatör fotoğrafçılık yapıyorum ve kamera benim için en önemli kriter telefon alımında.

S24 fe f/p kralı ama kamerası bu saatten sonra maalesef beni tatmin etmez hocam.

2 senedir xiaomi kullanıyorum ve mi videoyu eğer silerseniz reklam falan birdaha asla çıkmıyor. Şu reklam mevzusu milletin diline fazla dolanmış sadece bu.
Kamera içinse vivo x200 proda düşünebilirsin. Çoğu zaman geçiyor 15ultrayı.

Kamera içinse vivo x200 proda düşünebilirsin. Çoğu zaman geçiyor 15ultrayı.
Evet vivo da çok iyi ama xiaomi nin en büyük avantajı imei kaydı yaptırılabiliniyor, yoksa direk vivo x200 ultra alacaktım.

Evet vivo da çok iyi ama xiaomi nin en büyük avantajı imei kaydı yaptırılabiliniyor, yoksa direk vivo x200 ultra alacaktım.
Ha evet orası öyle. Yurt dışı dememişsiniz ben yurtiçi alacaksınız sanmıştım. Yoksa x200 ultra daha iyi tabii dediğiniz gibi. Zaten yurtdışı diyince seçenek kalmıyor hocam xiaomiden başka.

Ha evet orası öyle. Yurt dışı dememişsiniz ben yurtiçi alacaksınız sanmıştım. Yoksa x200 ultra daha iyi tabii dediğiniz gibi. Zaten yurtdışı diyince seçenek kalmıyor hocam xiaomiden başka.
Bir devlete birde kendime telefon almak istemiyorum açıkcası o yüzden kaçaktan devam bana kalırsa. Aslında 2. Honor magic 7 pro da alınabilinir bu paralara ama sanırım kamera seti 15 ultranın daha iyi(ama birçok konuda honor daha iyi ve yurt içi cihaz) .

Bir devlete birde kendime telefon almak istemiyorum açıkcası o yüzden kaçaktan devam bana kalırsa. Aslında 2. Honor magic 7 pro da alınabilinir bu paralara ama sanırım kamera seti 15 ultranın daha iyi(ama birçok konuda honor daha iyi ve yurt içi cihaz) .
Size kalmış hocam. Önceliğiniz neyse o. Kamera ise 15ultra daha iyi ki zaten en iyi işlemci onda. Ekran süper. Donanım olarak laf yok zatende yazılım biraz sıkıntılı. Onuda çözerler herhalde hyperos 3 4 ile.

Size kalmış hocam. Önceliğiniz neyse o. Kamera ise 15ultra daha iyi ki zaten en iyi işlemci onda. Ekran süper. Donanım olarak laf yok zatende yazılım biraz sıkıntılı. Onuda çözerler herhalde hyperos 3 4 ile.
Neredeyse kimse konudaki soruya cevap vermemiş. Hocam sizce xiaomi 16 ultra çıkana kadar bendeki sorunlu xiaomi 13 ultra ile enazından 4-6 ay devam etmekmi (xiaomi 16 ultra ya kaydın geleceği kesin değil, eğer kayıt gelmezse 15 ultra alırım) yoksa elimdeki 13 ultra yı direk satıp 15 ultra mı almakmı sizce?

Onun yerine İKİNCİ EL iphone 11+gaming laptop alıp okul ihtiyaçlarını komple karşılayabilirsin bence
Hocam xiaomi 13 ultra dan sonra iphone 11 e geçmek attan inip eşeğe binmek olur ama zaten iphone istemiyorum. Gaming laptopum var zaten hocam.

Geri