Neler Yeni

Anakart Uyumunda Şüphem Var

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Uğur
Selamlar, ben bir soru sormak istiyorum.

Bilgisayarımın işlemcisini güncelleştireceğim. Bunun için de yeni bir anakart almam gerekiyor.
Kullanacağım İşlemci : İntel i5-11400
Kullanacağım Ekran Kartı : Asus GTX 1060 3GB Dual OC
Almayı Düşündüğüm Ana Kart : h510M-A PRO

Anakart işlemci uyumlu, ram frekansları da aynı şekilde. Ekran kartım bu anakart için uygun mudur?

Ek olarak ekran kartına ve İşlemciye uyumlu, uygun fiyatlı bir anakart öneriniz var ise ona da bakabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Teşekkür ederim. Bu arada anakart düşük diyen bazı arkadaşlarım oldu da bu anakart düşük olmayı olayı nedir, ne etkiler?
Onu onu diyen kişilere sormanız gerekiyor. Onlar mosfetleri, VRM'leri ya da anakarttaki çok farklı bir şeyi kast etmiş olabilirler veya sadece anakartın fiyatı pahalı falandır. Benim anakart hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Uğur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Onu onu diyen kişilere sormanız gerekiyor. Onlar mosfetleri, VRM'leri ya da anakarttaki çok farklı bir şeyi kast etmiş olabilirler veya sadece anakartın fiyatı pahalı falandır. Benim anakart hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum.
Anladım, çok teşekkür ederim. Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Kusura bakmayın kesinlikle amacım cevabınızı kötülemek için değil. Mesela 1060'ın özelliklerine baktığımda PCI-e 3.0 desteklediğini ama anakart PCI-e 4.0 desteğinin olduğunu söylüyor. Yine de desteklediğini söylüyorsunuz. Bunda emin misiniz?

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
kesinlikle amacım cevabınızı kötülemek için değil.
Yok hocam estağfirullah aksine böyle araştırmanız çok güzel. Sorunuzun cevabı ise PCI-E sürümlerinin hepsinin birbiri ile uyumlu olması. PCI-E 3.0 bir anakartta PCI-E 4.0 bir ekran kartını, benzer şekilde PCI-E 4.0 bir anakartta PCI-E 3.0 bir ekran kartını kullanabilirsiniz. PCI-E 3.0 bir anakartta PCI-E 4.0 bir ekran kartını kullandığınızda performans açısından bir kayıp olur mu diye sorarsanız bazı istisna durumlar dışında 1-3 FPS'ten fazla bir kayıp olmaz yani önemli bir kayıp yaşamazsınız.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM

Bilgisayarımın işlemcisini güncelleştireceğim. Bunun için de yeni bir anakart almam gerekiyor.

Anakart işlemci uyumlu, ram frekansları da aynı şekilde. Ekran kartım bu anakart için uygun mudur?

Ek olarak ekran kartına ve İşlemciye uyumlu, uygun fiyatlı bir anakart öneriniz var ise ona da bakabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Ekran kartlarının hepsi geriye dönük uyumlulik sağlar.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç

anakart ekran kartıyla uyumludur anakart pcı4 olduğu için ekran kartı pcı3.0 bandında gösterebildiği max performansı gösterir sıkıntı olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,228
Üyeler
161,002
Son üye
sserhatgezer
Top Bottom