Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakart Ve Ram Deği̇şi̇mi̇ Sonrasi Si̇yah Ekran

Flap J4ck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İsim Soyisim
Öncelikle merhaba arkadaşlar; dün intel anakartımda sorunsuz kullandığım ramleri çıkarıp yeni aldığım am4 b550m asrock phantom Gaming 4 anakarta yine yeni aldığım ryzen 5 5600 ile taktım. Ekstra olarak stok fan yerine kule tipi soğutucu taktım. Montajı yaptıktan sonra format atmadan güç düğmesine basıp çalıştırdım ve Y/N işlemi geldi ben de bitlocker kullanmadığım için tavsiye üzerine Y basıp devam ettim, pc açıldı. Lakin ramler 8+8 olmasına rağmen 16 değil 8 görünüyordu görev yöneticisinde. Ben de Restart atıyım düzelir dedim lakin bu sefer düğmeye bastığımda pc fanları çalışsa da ekran siyah kaldı. bu esnada klavye ve fare ışıkları da yanmadı. Daha sonra tek ramle denedim ve bu sefer oldu lakin ramler bozuk değil, diğer sistemde hala çalışıyor* Ramleri takarken doğru taktığıma eminim ve ikisi de ddr4 3000mhz adata xpg model kırmızı başlıklı olan ramler. Windows eski anakart ve işlemciyle çalıştığı için midir? Windows’u formatladım ama pc üzerinden yaptım shifte basılı tutup sıfırladım, flash ile değil. Ek olarak biosun en güncelini sitesinden indirip flash ile kurdum. Advancedden ram ayarını Xmp 2.0 yaptım zira ram ilk açışımda 2666mhz(eski anakartın ve işlemcimin(i3 10100) max desteklediği ayardı diye olsa gerek görev yöneticisinde 2666mhzde kalmıştı. Bu ayarı yapınca 3000mhz oldu. sorun bios ayarlarında mı?

Şu anda tekli çalışanı da takıyorum artık teklide de siyah ekran veriyor

CPU kule tipi fan her seferinde ışıklarıyla çalışıyor.

bir deneme sonucu: sistemde m2ssd(Windows) ve HDD var. Kasa dar olduğu için hddyi çıkartmadan 4.slota ram takılmıyordu. Ben de HDD’yi çıkarıp oraya taktım, daha sonra HDD’yi geri takabilirdim ama kalsın bi belki düzelir diye böyle başlattım bu sefer de rebbot hatası çıktı press key a yazan hata :(

Yardımınıza ihtiyacım var, bilenler çözerlerse çok mutlu olurum

*Güncelleme

Son düzenleme:

Flap J4ck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İsim Soyisim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
özet geçilince detay istenir diye her detayı vermeye çalışmıştım, kusuruma bakmayın :). Ayrıca her bulguyu yazmazsam belki yanlış yönlendirme olur diye düşündüm.

Son gelişme: Ramleri eski lga1200 sisteme geri taktım, ramler çalışıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: M.2.

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Hocam tam takamamış olabilirsin, çıt sesi gelmiş olsa dahi. Önce sağ tarafı iyice bastırın, sonra sol tarafı iyice bastırın.
Bugün ben de ramler ile uğraşırken taktığımı sandığım halde takamamışım bir kaç defa tak/çıkar yaparak hallettim.

Flap J4ck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İsim Soyisim
Hocam tam takamamış olabilirsin, çıt sesi gelmiş olsa dahi. Önce sağ tarafı iyice bastırın, sonra sol tarafı iyice bastırın.
Bugün ben de ramler ile uğraşırken taktığımı sandığım halde takamamışım bir kaç defa tak/çıkar yaparak hallettim.
Sanmıyorum ama deneyeceğim

Flap J4ck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İsim Soyisim
Denedim yine aynı. Lakin yine şunu farkettim ki hddyi çıkarıp yalnızca windowsun olduğu m2ssdyi bırakınca siyah ekran yerine “reboot prepare press a key” bölümü geldiği için biosa girebiliyorum ve biosta iki ram de gözüküyor. Ekranı çekip atacağım buraya

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
8 ile açılıyor 16 ile açılmıyor değil mi doğru anladık. ramleri 2 ve 4 'emi takıyorsunuz?

Flap J4ck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İsim Soyisim
8 ile açılıyor 16 ile açılmıyor değil mi doğru anladık. ramleri 2 ve 4 'emi takıyorsunuz?
Evet 2 ve 4’e takıyorum. Şimdi denedim tek ramle de açılmıyor nedense.

Eski Harddiski(Windows kurulu değil) çıkarınca altta attıklarımdaki gibi reboot ekranı veriyor, biosa erişebiliyorum. HDD taksam siyah ekran, nadiren tek 8gb ile giriş şansı

Ekler

• 6557EC19-F8B5-4D25-9AF7-FE79EC64EF96.jpeg
    6557EC19-F8B5-4D25-9AF7-FE79EC64EF96.jpeg
    3.2 MB · Hit: 49
  • 860BEC9A-E388-4BF2-95BE-EEBAC37CEA5E.jpeg
    860BEC9A-E388-4BF2-95BE-EEBAC37CEA5E.jpeg
    3 MB · Hit: 48
  • BA60E329-9FEA-4FB4-B308-B330F659F7BA.jpeg
    BA60E329-9FEA-4FB4-B308-B330F659F7BA.jpeg
    2.5 MB · Hit: 41

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
ben anladım. Uefi hdd'de kalmış. Sıfır kurulum yap ssdye düzelir.

Top Bottom