Neler Yeni

Yardım Anakartım Değiştikten Sonra Sürekli Thermal Throttling Yüzünden Drop Yiyorum

refaalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Refa Alp
Herkese iyi günler mutlu yıllar elimde Lenovonun 15IRX9 laptopu bulunmakta ve bu laptopun yaklaşık 1 ay önce anakartı yandı ve serviste değişimi yapıldı. Sorunum da işte burada başladı bilgisayarım servisten geldikten sonra bütün oyunlarda işlemcinin sıcaklık sınırı olan 97 derecede çalışmakta ve sürekli thermal throttling yüzünden FPS dropu yaşatmakta. Servisle iletişime geçtim benden bunun videosunu mail atmam gerektiğini söylediler. Sizlere de sormak istiyorum bu sorun serviste düzgün termal macun sürmemekten olma olasılığı nedir? Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Elimdeki cihazın birebir oyun ve sıcaklık incelemesi aşağıda koyduğum linklerdedir. Benim de kendi yaptığım testleri aşağıya bırakacağım. Şimdiden teşekkürler.
Ek: Cihazım servise giderse değişim talep etme hakkım var mı? Alalı 6-7 ay arası bir süre oldu.

Cihazın Youtube İncelemesi:

Benim Yaptığım Testler:
>>>>> PUBG Testi
>>>>> Stalker 2 Testi
>>>>> Cyberpunk 2077 Testi

Not: Bütün oyunların menüsünde dahil işlemci sıcaklığım 97 derece civarlarında gezmektedir.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Yağız DERELİ
Hocam benim bildiğim lenovo, cihazlarında ptm7950 veya benzeri ürünler kullanıyor. Ancak bunu yerli servisler de yapıyor mu bilmiyorum. Şu aldığınız değerlere bakınca işlemcide ağır thermal throttle olduğu gözüküyor. Cihazı değişim yapacaklarını sanmıyorum ancak servisten bakım talebinde bulunup, işlemcinin çok ısındığını, pump-out yapmayacak bir macun ile değişim sağlamalarını rica ettiğinizi iletin belki ilgilenirler. Sizi çok uğraştırırlarsa ve "yeter ki sorunum çözülsün garanti önemli değil" derseniz, kendiniz ptm7950 alıp değişim sağlayabilirsiniz. Sorununuzu çözecektir.

Top Bottom