Neler Yeni

Anakartta bulunan mikrofon jak girişi sorunu

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Celal Can
Merhaba dostlar, bugün elime steelseries arctis 3 kulaklığım geldi ve jak girişlerini kasanın arkasında anakart jak girişlerine soktum. Ses çıkışında sorun yok ancak mikrofon çıkışından ses çıkmıyor. Diğer girişlere de soktum ancak herhangi bir şey değişmedi. Karşıya bir ses gitmiyor. Bilgisayar sesimi algılamıyor. Ne yapabilirim?

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,053
İsim
Ömer
Steam
fieryz
Kasanın üzerindeki jak girişlerini dene.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Merhaba dostlar, bugün elime Steelseries arctis 3 kulaklığım geldi ve jak girişlerini kasanın arkasında anakart jak girişlerine soktum. Ses çıkışında sorun yok ancak mikrofon çıkışından ses çıkmıyor. Diğer girişlere de soktum ancak herhangi bir şey değişmedi. Karşıya bir ses gitmiyor. Bilgisayar sesimi algılamıyor. Ne yapabilirim?
Kasadaki girişleri dene.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mert yüksel
mikrofonu Hat girişine tak dostum Realtek programından da hat girişini mike girişine çevir. Eğer arıza varsa bu değişiklikle kullanabilirsin

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Celal Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ses denetim masası --> Kayıt --> Mikrofona çift tıkla ses düzeyine bak.
işte ses düzeyi sıfır, anakarttaki pembe-kırmızı jak girişine (mikrofon simgeli) soktuğumda yeni mikrofon gözüküyor ancak herhangi bir ses almıyor.

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,053
İsim
Ömer
Steam
fieryz
işte ses düzeyi sıfır, anakarttaki pembe-kırmızı jak girişine (mikrofon simgeli) soktuğumda yeni mikrofon gözüküyor ancak herhangi bir ses almıyor.
Ses düzeyini 100 yapamıyor musun ?

blentpge

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
bülent
sonunda başardım ses düzeyini 100 yapabildim
aga benımde qaynı sorunum var. karsıya ses gıtmıyor ama onların sesı gelıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

mikrofonu Hat girişine tak dostum Realtek programından da hat girişini mike girişine çevir. Eğer arıza varsa bu değişiklikle kullanabilirsin
aga banada yardımcı olurmusun rica etsemi. odönüştürme olayı nasıl yapılıyor

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mert yüksel
aga benımde qaynı sorunum var. karsıya ses gıtmıyor ama onların sesı gelıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

aga banada yardımcı olurmusun rica etsemi. odönüştürme olayı nasıl yapılıyor
Tabikide dostum. Anakartın arka soketinde minimum 3 renk audio soketi bulunur. Yeşil hoparlör - kırmızı mik - siyah hat girişidir default olarak.
Sen Hangi amaçla kullanırsın bilmiyorum ama mesela ses almak istiyorsan hoparlör kablonu veya kulaklık kablonu hat girşine takıp
Realtek ses yöneticisinden siyah sokete tıklayıp görevini "Hat girişi yerine " (Arka Hoparlör ) Olarak tanımlayacaksın . mikrofon olarak tanımlamak istiyorsan mikrofonu seçersin. Yapamazsan özeldende yazabilirsin . Hayırlı forumlar...

Top Bottom