Bupper
80+
Merhaba, anakartımın CPU ışığı yanıyor, klavyenin ışıkları yanıyor fakat kullanamıyorum ve monitörüme görüntü gelmiyor. Gece 01:30 gibi bilgisayarımı kullanıyordum ve hiçbir sorun yoktu. Tam olarak ne yapmalıyım acaba?
Her şeyi sıra sıra anlatmam gerekirse eğer kasanın power tuşundan bilgisayarımı açmaya kalktım. Kasaya güç geldi, ekran kartı, işlemci fanı ve kasa fanları çalıştı. Klavyemin ışıkları yandı. Baktım monitörde görüntü yok kasadaki restart tuşu ile yeniden başlatmayı denedim ve bir şey olmadı. Ben de power tuşuna basılı tutarak sistemi kapattım. PSU'yu arkadaki düğmesinden kapatıp biraz bekleyerek tekrar sistemi çalıştırmayı denedim ve monitöre yine güç gelmemişti. Kasanın içine sorun ne diye bakarken de anakarttaki CPU ışığının yandığını gördüm ve sistemi kapattım.
Sistem Bilgileri:
RAM: Crucial Ballistix 16GB 2*8 DDR4-3600
SSD ve HDD modeli: SanDisk Ultra M.2 NVMe 3D 500 GB SSD, Seagate 1 TB
Ekran kartı: MSI Radeon 550 2GT LP OC
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci: AMD Ryzen 3600
Her şeyi sıra sıra anlatmam gerekirse eğer kasanın power tuşundan bilgisayarımı açmaya kalktım. Kasaya güç geldi, ekran kartı, işlemci fanı ve kasa fanları çalıştı. Klavyemin ışıkları yandı. Baktım monitörde görüntü yok kasadaki restart tuşu ile yeniden başlatmayı denedim ve bir şey olmadı. Ben de power tuşuna basılı tutarak sistemi kapattım. PSU'yu arkadaki düğmesinden kapatıp biraz bekleyerek tekrar sistemi çalıştırmayı denedim ve monitöre yine güç gelmemişti. Kasanın içine sorun ne diye bakarken de anakarttaki CPU ışığının yandığını gördüm ve sistemi kapattım.
Sistem Bilgileri:
RAM: Crucial Ballistix 16GB 2*8 DDR4-3600
SSD ve HDD modeli: SanDisk Ultra M.2 NVMe 3D 500 GB SSD, Seagate 1 TB
Ekran kartı: MSI Radeon 550 2GT LP OC
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci: AMD Ryzen 3600