Neler Yeni

Android için ugulama geliştirmeye Java ile başlarsam zorlanırmıyım ?

black1661

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Sabri KARA
Sorum başlıktakinin aynısı amacım oyun geliştirmek değil uygulamalar yapmak ancak bazı yerlerde okurken java ve c başlangıçta zor gelebilir yazıyordu bu konuda bilgili olanlar lütfen yardım edebilirmi? yada önerdiğiniz başka bir programlama dili(android için).Şimdiden teşekkürler.Ek olarak javayı öğrenebileceğim ücretsiz videolu kaynak ve bir kitap varsa tavsiyelerinize açığım.

Not:Yanlış bir şey yazdıysam veya saçmaladıysam kusuruma bakmayın.Bu konulara ilgim var ancak pek anladığım söylenemez.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Appinventor Android için en uygun giriş.
İngilizce sorun oluyorsa, kitapçılarda web sayfasında anlatılanların çevirisi var.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Ek olarak, evet. Java ve C dilleri başlangıç için çok ağır gelecektir. Çünkü çok eski diller ve bu yüzden sadeleştirilmemişler, çok fazla method bulunmakta. Ben Java öğrenmeye başladığım yıllarda Türkiye'de Java bilen kişi sayısı 1 elin parmağını geçmezdi.

İki dilde paralelde öğrenilmesi gereken diller. Eğer bunlara öncelik verirsen, uzmanı olmadan başından kalkmamalısın ki bu gerçekten çok büyük bir efor gerektirmekte inan bana. Ben 10 seneden uzun süredir Java çalışıyorum. Hala uzmanım diyemiyorum :)

black1661

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Sabri KARA
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ek olarak, evet. Java ve C dilleri başlangıç için çok ağır gelecektir. Çünkü çok eski diller ve bu yüzden sadeleştirilmemişler, çok fazla method bulunmakta. Ben Java öğrenmeye başladığım yıllarda Türkiye'de Java bilen kişi sayısı 1 elin parmağını geçmezdi.

İki dilde paralelde öğrenilmesi gereken diller. Eğer bunlara öncelik verirsen, uzmanı olmadan başından kalkmamalısın ki bu gerçekten çok büyük bir efor gerektirmekte inan bana. Ben 10 seneden uzun süredir Java çalışıyorum. Hala uzmanım diyemiyorum :)
Öncelikle teşekkürler.Peki ben yapay zeka yada android uygulamalar yapabilmek için hangi programlama dilini önerirsiniz ve o dil ile ilgili kaynakta önerirseniz çok mutlu olurum.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Öncelikle teşekkürler.Peki ben yapay zeka yada android uygulamalar yapabilmek için hangi programlama dilini önerirsiniz ve o dil ile ilgili kaynakta önerirseniz çok mutlu olurum.
Kesinlikle Python. AI için Python dilinde rahatça geliştirilebilir. Ayrıca ek olarak Java, C++ dillerini kullanabilirsin.

Android için ise IDE'ye göre birçok dil olabilir. Tek başına şu diyemem ne yazıkki. Başlıcaları, Java, C#, C, C++'dır. Ardından XML ve Kotlin dilleri geliyor. En çok kullanılan Android Studio bunları destekliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

black1661

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Sabri KARA
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kesinlikle Python. AI için Python dilinde rahatça geliştirilebilir. Ayrıca ek olarak Java, C++ dillerini kullanabilirsin.

Android için ise IDE'ye göre birçok dil olabilir. Tek başına şu diyemem ne yazıkki. Başlıcaları, Java, C#, C, C++'dır. Ardından XML ve Kotlin dilleri geliyor. En çok kullanılan Android Studio bunları destekliyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,511
Üyeler
161,072
Son üye
doganheadd
Top Bottom