Neler Yeni

Yardım Ani elektrik kesilmesinde laptopta sorun oluşur mu? Oluşursa nasıl çözülür?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuna
Laptopta kullanımdayken elektrikler aniden kesilmesi sonucu laptopta ne gibi sorunlar ortaya çıkar veya çıkar mı? Çıkarsa çözümü nedir?

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Anıl Aykın
Laptopta kullanımdayken elektrikler aniden kesilmesi sonucu laptopta ne gibi sorunlar ortaya çıkar veya çıkar mı? Çıkarsa çözümü nedir?
Bataryası takılıysa ve bitik değilse bataryadan devam eder bir sorun olmaz. Onun dışında sürekli olan ani elektrik git-gel durumları anakart üzerinde bazı sıkıntılar yaratabilir. Dengesiz elektriğin de sistemde bazı zorlamalara sebep olabiliyor. En iyi çözüm ups almak olabilir. En azından bilgisayarı kendiniz kapatacak süreyi size sağlayacak türden bir tane almanız iyi olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuna
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bataryası takılıysa ve bitik değilse bataryadan devam eder bir sorun olmaz. Onun dışında sürekli olan ani elektrik git-gel durumları anakart üzerinde bazı sıkıntılar yaratabilir. Dengesiz elektriğin de sistemde bazı zorlamalara sebep olabiliyor. En iyi çözüm ups almak olabilir. En azından bilgisayarı kendiniz kapatacak süreyi size sağlayacak türden bir tane almanız iyi olur.
Elektriklerin kesilmesi sonucu laptopta sorun oluşmayacaksa ups a şimdilik ihtiyacım olmadığını düşünüyorum.
Konudan biraz bağımsız akım korumalı prizler hangi cihazlar için kullanılırlar?

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kaan
Ben Masasüstü pc için kullanıyorum herhangi bi elektronik alet için kullanılabilir buzdolabı televizyon bilgisayar vb şeylerde kullanıoyr akım korumalı prizler

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,152
İsim
Arda doğan
Batarya takılıyken kolay kolay bir şey olmaz

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Anıl Aykın
Elektriklerin kesilmesi sonucu laptopta sorun oluşmayacaksa ups a şimdilik ihtiyacım olmadığını düşünüyorum.
Konudan biraz bağımsız akım korumalı prizler hangi cihazlar için kullanılırlar?
Sürekli kesiliyorsa oluşturur.
Onun dışında elektronik cihazlar için kullanabilirsin. Ben birçok cihazımda ayrı ayrı ups'ler kullandığım için hangisi iyidir bilemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuna
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elektrik kesilmesinde laptop ps
Sürekli kesiliyorsa oluşturur.
Onun dışında elektronik cihazlar için kullanabilirsin. Ben birçok cihazımda ayrı ayrı ups'ler kullandığım için hangisi iyidir bilemem.
Sürekliden kastınız gün içinde 2 3 kez mi yoksa haftada 1 veya 2 kez mi?
Akım korumalı priz bu sorunu çözer mi

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kaan
Kökünden çözmesede minimalize edeceğini düşünüyorum tabi en kullanışlı ve garantisi ups tur

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Anıl Aykın
Elektrik kesilmesinde laptop ps

Sürekliden kastınız gün içinde 2 3 kez mi yoksa haftada 1 veya 2 kez mi?
Akım korumalı priz bu sorunu çözer mi
Devamlı olması işte, anlık durduk yere git-gel oluyorsa. Eğer belirli günde belirli saatlerde oluyorsa o saatlerde açmayın derim :D.
Akım korumalı priz hakkında pek bir bilgim yok ama işin ehli olan bir elektrikçi işe yaramadıklarını söylemişti. Bu tez'i destekleyecen bir olayda kuzenim yaşadı akım korumalı priz almasına rağmen (söylediğine göre iyi bir prizmiş) laptop'un ekran kartı yandı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuna
Ömrümde hiç ups a ihtiyaç duymadım haliyle de hiç tecrübem olmamış. Hangi ups u seçmeliyim.

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Kaan
Sistemin kullandığı wat değirine göre Wat değerli ups lere bakman lazım ama senin laptop sa 1000va yeter bende tam bilmiyoum o konuyu

Top Bottom