Belirli bir temelin var mı? 1 saat eğitim verecek hocanın üstüne biraz da tekrar yaparsan çok rahat öğrenirsin bence tabi biraz temelin de varsa. Dil bir anda öğrenilmiyor zamanla oturuyor yani ne kadar çok tekrar ve vakit ayırırsan o kadar sağlamlaşıyor
Belirli bir temelin var mı? 1 saat eğitim verecek hocanın üstüne biraz da tekrar yaparsan çok rahat öğrenirsin bence tabi biraz temelin de varsa. Dil bir anda öğrenilmiyor zamanla oturuyor yani ne kadar çok tekrar ve vakit ayırırsan o kadar sağlamlaşıyor
İngilizce eğitimi için kurslara da bakmanı tavsiye ederim ama para tuzağı olanlar çok 1 saatlik hoca eğitimine ek olarak YouTube üzerinden faydalı içerik üretenlere de bakabilirsin bir de UDEMY'e göz at orada çok uygun fiyata eğitimler oluyordu
Kıbrıs'tan aldığın Diploma Avrupa'da geçerliyse okusun zaten ama değilse Kıbrıs ta okuyup Türkiyede çalışmanıj ne anlamı var. Türkiye'de yaşayacaksan paran varsa paranı eğitime yatırmak yapacağon en aptalca hareket olur. Okumuş insana en az değer verşlen ülke. Paranı faize koy daha iyi. Zaten bizde okumak çok yanlış anlaşıyor eğitim meslekten önce kişisel gelişim için. Kimse doktor mühendis oldu diye para kazanacak değil.
Kıbrıs'tan aldığın Diploma Avrupa'da geçerliyse okusun zaten ama değilse Kıbrıs ta okuyup Türkiyede çalışmanıj ne anlamı var. Türkiye'de yaşayacaksan paran varsa paranı eğitime yatırmak yapacağon en aptalca hareket olur. Okumuş insana en az değer verşlen ülke. Paranı faize koy daha iyi. Zaten bizde okumak çok yanlış anlaşıyor eğitim meslekten önce kişisel gelişim için. Kimse doktor mühendis oldu diye para kazanacak değil.
1-) Özel üniversitelere sadece para verip mi giriyoruz ?
2-) Yazılım ile ilgili önerdiğiniz üniversite var mı?
3-) sizce Antalya'da aileden ayri evde üniversite okumak mı yoksa kocaelide ailenin yakınında ayrı evde üniversite okumak mı?
4-) Üniversite hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?
5-) üniversite okumamdaki amaç babamın isteğini yerine getirmek , kendim baba mesleginden devam etmek istiyorum.
Öncelikle üniversitede bilgisayar mühendisliğinde hoca olarak bunları yanıtladığımı bilmeni isterim.
1) Hayır, AYT + TYT neyse ona girip ilgili puanı alman gerekiyor. (Puanlara buradan bakabilirsin : https://univerlist.com/tr/tercihbotu/)
2) Yazılım/Bilgisayar farketmez. Gençlerde bir yazılım okuyalım aşkı var. Sadece yazılım yazmak istiyorsanız aslında programcılık da okuyabilirsiniz. Bilgisayar mühendisliği ile Yazılım mühendisliği arasındaki fark Ryzen 5 5600x ile Ryzen 5 5600den daha az. Puanın nereye yetiyorsa orayı tercih edebilirsin. Üniversitelerin hocalarına, ilgi alanlarına, mümkünse okulun öğrencileriyle konuşup böyle genel bi bilgi edinmek lazım.
3) O sana bağlı ekonomik koşulları göz önünde bulundurman lazım.
4)Sosyal olmak önemli. Topluluklara katıl, etkinliklere git görev al yöneticilik bile yapmak sana orada çok şey katar. İnsanlar CVde bunu bile önemsiyorlar. Okul sadece gidip hocaların ders anlattığı yer değil. Orası aynı zamanda potansiyel iş arkadaşlarının, ortaklarının beraber iş yapabileceğin insanların bulunduğu ortam. Üniversiteye geçince anlayacaksın zaten liseye benzemez Aklıma çok bir şey gelmiyor ama genel olarak aktif olmak önemli.
5)Kendin mutluysan problem olmaz ama mutlu olmayacağın bir işi ömrün boyunca yapma. Yoksa her sabah uyandığında söversin