BeKo'O
80+ Silver
Monitörümde son 1 seneye yakındır ilk açıldığı anda alttan yukarıya giden bir görüntü bozulması sorunu mevcut. Bu arıza gün geçtikçe ilerledi garantiye göndermeye vaktim olmadı garantisi var. Monitör bir süre boyunca kapalı kaldıktan sonra açınca her seferinde bu oluyor ve kendi kendine yavaşça düzeliyor. Bu sefer ise yaklaşık 3 gün pc'den uzaktaydım ve eve gelip açtığımda aynı sorun ekranın çeyreğine kadar çıktı ama görüntü dondu windows ekranı gelmedi, bir kaç saniye sonra geldi ve bi anda ekranın ortasından köşelerine doğru ekran karardı ve gitti. Kapatıp açtım bütün sistemi komple normal açıldı o alttaki bozulma ile beraber.
Şimdi 2 şey sormak istiyorum.
Bu sorun net olarak monitörden mi kaynaklıdır yoksa ekran kartımın arızalı olma ihtimali var mı?
Bir diğer sorum bu sorunun tıpa tıp aynısını yerli yabancı çoğu forumda yaşayan insanlara çok denk geldim bu görüntü arızasını monitörlerin yapmasının ve kendiliğinede geçmesinin sebebi nedir bu arıza neyden kaynaklı?
Ek bilgi bu arıza pc açılınca eğer hz değerini 144'ten düşüğe çeker iseniz direkt düzeliyor geri alırsanız arıza kaldığı yerden devam ediyor. Ayrıca monitör biri gtx960 ve rtx2060 olmak üzere 2 farklı 2.el ekran kartı gördü ikisinde de bu arızayı yapıyordu.
AOC C24G1 VA Panel
Şimdi 2 şey sormak istiyorum.
Bu sorun net olarak monitörden mi kaynaklıdır yoksa ekran kartımın arızalı olma ihtimali var mı?
Bir diğer sorum bu sorunun tıpa tıp aynısını yerli yabancı çoğu forumda yaşayan insanlara çok denk geldim bu görüntü arızasını monitörlerin yapmasının ve kendiliğinede geçmesinin sebebi nedir bu arıza neyden kaynaklı?
Ek bilgi bu arıza pc açılınca eğer hz değerini 144'ten düşüğe çeker iseniz direkt düzeliyor geri alırsanız arıza kaldığı yerden devam ediyor. Ayrıca monitör biri gtx960 ve rtx2060 olmak üzere 2 farklı 2.el ekran kartı gördü ikisinde de bu arızayı yapıyordu.
AOC C24G1 VA Panel
20241027_213710 1.mp4
drive.google.com