Neler Yeni

❌İndirim Bitti! APPLE Mac Pro M2 16GB 512GB 44.999TL

121709

80+ Silver

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
833
İsim
Fatih Ayhan
sırf markası olduğu için 20 bin etmeyecek bilgisayara 45 bin istemek..
Elektriğe muhtaç kalmadan hangi bilgisayar mac'ler kadar performanslı? Üstelik render programlarında ki optimizasyon hiçbir windows bilgisayarda yok.

GirayHan

80+ Platinum
Kaynak oturma organın tabii.

Yazmadan önce alkolmetreye üflemeni öneririm.

Versen ne vermesen ne? Ne kıymetin var ki? Vermesen daha iyidi boş yapmışsın zaten. :)
son bir kaç bana olan hitap'ında mahalle ağızına bağladığın için daha fazla tenezzül edip sana cevap yazmayacağım. herkes kendine yakışanı yapar. engellemek zorunda kaldım seni iyi forumlar.

121709

80+ Silver

GirayHan

80+ Platinum

Gagguş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Ali Cabbar
mac'ın iş tasarım fotoğrafçılık ve yaratıcılık ofis vb işleri için kullanıldığını ve profesyoneller tarafından tercih edildiğini şu max gaming'çi kafalar ne zaman anlayacak acaba :D
Hocam belli başlı programlar hariç winde yapamadığınız şeyleri açıklar mısınız. 3D modelleme, render, grafik tasarım, yazılım konularında macos de yapıp winde yapamadığınız şey nedir? Unityde IOS cihazlara build almak için mac zorunlu mesela ve işi bu olan adamın almasını anlarım ama gerisi tamamen lükse ihtiyaç duymaya girer. Benim 3060lı laptopumda yapamadığım neyi siz bir mac cihazda yapacaksınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Emre Acar
Arkadaşlar neyi boşuna tartışıyorsunuz?

Fan sesi olmadan, performanslı ve 10-14 saat pil ömrü olan (batarya koruma veya düşük performansta değil) 2kg altı, 400 nits ve üzeri ekrana sahip mouse ihtiyacını sıfırlayan bir trackpad’e sahip bir Windows bilgisayar var mı?

Türkiye’de yok. En yakın huawei matebook s serisi var o da 35bin lira. Üstelik 16GB ram ile geliyor ki Windows tarafında bu yetersiz.

Bunu alacak adam 10bin daha fazla verip daha iyi ekran daha iyi pil ömrü ile macOS kullanmayı seçiyor zaten.

Herkes oyun oynamıyor veya sadece word, excel ile uğraşmıyor. Kendi klasmanında MacBook bilgisayarlar iki senedir F/P lideri.

Benzer bir LG Gram veya Dell XPS veya Yoga serisi Apple’dan pahalı.

GirayHan

80+ Platinum
Arkadaşlar neyi boşuna tartışıyorsunuz?

Fan sesi olmadan, performanslı ve 10-14 saat pil ömrü olan (batarya koruma veya düşük performansta değil) 2kg altı, 400 nits ve üzeri ekrana sahip mouse ihtiyacını sıfırlayan bir trackpad’e sahip bir Windows bilgisayar var mı?

Türkiye’de yok. En yakın huawei matebook s serisi var o da 35bin lira. Üstelik 16GB ram ile geliyor ki Windows tarafında bu yetersiz.

Bunu alacak adam 10bin daha fazla verip daha iyi ekran daha iyi pil ömrü ile macOS kullanmayı seçiyor zaten.

Herkes oyun oynamıyor veya sadece word, excel ile uğraşmıyor. Kendi klasmanında MacBook bilgisayarlar iki senedir F/P lideri.

Benzer bir LG Gram veya Dell XPS veya Yoga serisi Apple’dan pahalı.
hocam konu tartışmaya kapalı zaten boşa yorma kendini. konu başında link attık konuştuk ettik vb hala aynı sorular bildiğin kısır döngüye girdi. adam öğrenmek istemiyor ve bana soru soruyor benim bilgisayarımdan farkı ne diye ? bende diyorum ki aşağıda ki amcaya sor.

👇

www.google.com

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,090
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, yazılım, bilgisayar ve telefon
Sevgi yok her sey ticari, saygilar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Emre Acar
Kaldı ki huawei’de ekran ve genel malzeme kalitesi de apple seviyesinde olsun derseniz matebook x serisi karşınıza çıkıyor ve dileyen baksın fiyatları daha pahalı.

Ben sabah laptop ile evden çıkıyorum ve gün boyu prize takmadan istediğim yerde çalışabiliyorum. Hatta arada telefonu da laptop üzerinden şarj ediyorum. Ortalama 10 saat aktif kullanım sunuyor.

Bu tarzda hafif, uzun pil ömürlü, performanslı, en az 400 nits parlak bir ekranı olan ve iyi bir trackpad’e sahip Windows bilgisayar almak istersem karşıma çıkan seçenekler daha pahalı.

İsterse rtx 4080 olsun ve hatta daha ucuza 10bin liraya olsun… ben o bilgisayarı 3-4 saatte bir şarja takacaksam, güneş altında ekran zor okunacaksa, mouse kullanmam gerekecekse ve performans modunda fan sesi ile beni ve yanımdaki insanları bunaltacaksa ne yapayım o bilgisayarı?

Bilgisayar ihtiyaca göre alınır ve bunun dengi Windows bilgisayarlar daha pahalı. Olay basit ve net.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,542
İsim
Olcay akbulut
mac'ın iş tasarım fotoğrafçılık ve yaratıcılık ofis vb işleri için kullanıldığını ve profesyoneller tarafından tercih edildiğini şu max gaming'çi kafalar ne zaman anlayacak acaba :D
anlamazlar hocam ver ellerine 128 gb vramli ekran kartını sussunlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
bu arada gaming tayfaya laf attık ama buda alınmaz bence eski kasa hiç güzel gelmiyor artık evde var bi tane bunun m1lisi çok küçük geliyo ekran çentikli m1prolu olan macbook pro daha iyi bence

GirayHan

80+ Platinum
anlamazlar hocam ver ellerine 128 gb vramli ekran kartını sussunlar
bir bilgisayarın bilgisayar olabilmesi için en son çıkan oyunları oynatabilmesi lazım. temel görüş bu.

profesyonel kanatta ise bir bilgisayarın bir bilgisayar olabilmesi için uzun süre şarj'ının gitmesi ekran kalitesinin touchpad'ının harika olması gereksiz fan sesine maruz kalınmadan sessiz kafa ütülemeyen bir alana geçtiğinizde çalışmak (günde 15 saat pc başında çalışanlar anlayacaktır ne demek istediğimi) ince bir tasarıma sahip olması + sorunsuz güncellemeler ve kusursuza yakın ve güvenli işletim sistemine sahip olması gerek.

bu bahsettiğim noktalar'ı sadece homeoffice yada özel bir sektörde çalışan insanlar anlayabilir. bugün işler daha hızlı yürüsün diye çalışanlarına mac dağıtan firmalar var. gelde anlat. bence anlatma şunu yaz www.google.com :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,358
Üyeler
168,771
Son üye
ulukay
Top Bottom