Apu sistemi güçlendirmek için tavsiyeler

onrakn054

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayardan pek anlamıyorum 2.5 sene önce İtopya üzerinden hazır apu sistem aldım. Oynadığım oyun Metin2 onuda çoklu client şeklinde oynuyorum. Benim istediğim minimum 20 client açması ve sorunsuz şekilde kullanmak fakat şuan ki haliyle 14 15 cliente kadar açıyor ama kasarak. Hazırda olan sistemime ekran kartı eklesem bir faydası olur mu? Harici olarak fayda sağlayacak farklı tavsiyelere açığım.

İşlemci : AMD Ryzen 5 PRO 4650G 3.7Ghz 11 MB Önbellek 6 çekirdek AM4 7nm MPK
Anakart : MSI B450M PRO-M2 MAX 4133 Mhz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX
Ram : GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 x2
SSD : MLD 240GB M200 SATA 3.0 2.5 inc (560MB OKUMA/540MB YAZMA)
Kasa : POWER BOOST VK-P3305B 500W Mesh Panel USB3.0 Mid Tower

Merhaba,
Ryzen 5 PRO 4650G'deki Vega 7, çoklu client için yeterli değil senin istediğin sayılar için.
Her client grafik yükü bindiriyor → GPU %100 oluyor → FPS düşüyor → kasma başlıyor işlemcin hem grafik oluşturmaya koşuyor hem işlemeye gibi düşün.
Şu an 16 GB RAM’in var ama Metin2 her client başına 300–500 MB yer yer daha fazla RAM tüketiyor.
15 client ≈ 8–12 GB RAM
Arka plan + Windows ≈ 3–4 GB hele arka da chrome veya herhangi bir program ile beraber daha fazla bir sistem tüketimi demek.
→ Toplam 16 GB sınırı çabuk doluyor. Bir de üstüne Bellek dolunca SSD’ye “pagefile” yazıyor ve sistem aşırı kasıyor.

Benim önerim: SSD'n çok dolu ise SSD yükseltmesinden başlayabilirsin doludan kastım %80 ve üzeri dolu oranı. Daha sonra ise giriş seviye bir ekran kartı takabilirsin. 10 serisi olabilir fiyat/performans. Son olarak da RAM yükseltmesi oda 32 GB a geçiş olacaktır. İlk ekran kartı alırsan bir nebze işlemcini rahatlatacaktır.

Merhaba,
Ryzen 5 PRO 4650G'deki Vega 7, çoklu client için yeterli değil senin istediğin sayılar için.
Her client grafik yükü bindiriyor → GPU %100 oluyor → FPS düşüyor → kasma başlıyor işlemcin hem grafik oluşturmaya koşuyor hem işlemeye gibi düşün.
Şu an 16 GB RAM’in var ama Metin2 her client başına 300–500 MB yer yer daha fazla RAM tüketiyor.
15 client ≈ 8–12 GB RAM
Arka plan + Windows ≈ 3–4 GB hele arka da chrome veya herhangi bir program ile beraber daha fazla bir sistem tüketimi demek.
→ Toplam 16 GB sınırı çabuk doluyor. Bir de üstüne Bellek dolunca SSD’ye “pagefile” yazıyor ve sistem aşırı kasıyor.

Benim önerim: SSD'n çok dolu ise SSD yükseltmesinden başlayabilirsin doludan kastım %80 ve üzeri dolu oranı. Daha sonra ise giriş seviye bir ekran kartı takabilirsin. 10 serisi olabilir fiyat/performans. Son olarak da RAM yükseltmesi oda 32 GB a geçiş olacaktır. İlk ekran kartı alırsan bir nebze işlemcini rahatlatacaktır.
Bilgisayarda sadece Metin2 yüklü ssd doluluğu %80 altında artan ram fiyatlarından sonra ekran kartında direk önereceğiniz ekran kartı nedir

Bilgisayarda sadece Metin2 yüklü ssd doluluğu %80 altında artan ram fiyatlarından sonra ekran kartında direk önereceğiniz ekran kartı nedir
Maalesef RAM fiyatları uçtu dediğin gibi bütçeni bilmiyorum ama 1650S veya 1660S tabi bunlar ikinci el, alayım götürsün ucuz olsun dersen yeterli olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,316
Üyeler
186,050
Son üye
Knklc
Geri