Aranızda c dilini bilen yazılımcı var mı ?

Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mustafa ateş
  • Klavyeden girilen 10 elemanlı bir string değeri iki tane 5 elemanlı string değişkene atayan bir program yazınız.
  • C programlama dili kullanarak 100 ile 300 arasındaki çift sayıları bir diziye atayan, daha sonra bu diziyi bir altprograma göndererek dizi içerisindeki 5’e tam bölünen sayıların ortalamasını bulduran ve buldurduğu ortalama değeri ana programda ekrana yazdıran bir program yazınız.
  • 100 sayısı ile klavyeden girilecek herhangi 4 basamaklı bir sayı arasındaki tersi kendisinden büyük olan sayıların adedini bulan programın akış diyagramını gösteriniz ve programı c dilinde yazınız.
  • Yardımcı olursanız sevinirim(not=c dilinde olması lazım)
 

GHOSTTt

80+
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
49
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
x
Merhaba odeviniz mi ? size söyliceğim fonksiyonları hocanız göstermemiş olabilir. sizden not kırabilir ama ilk sorunuz için strcpy() fonskiyonunu kullabilirsiniz 2. soru için oldukça basit ama biraz algoritmik düşünün yazdığınız kodu atın biz tamamlayalım bu sizi daha iyi geliştirir son sorunuz biraz zor ama eminim hocanız yapamayacağınız şeyi size odev olarak vermez hangi editorü kullanıyorsunuz ??
 
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mustafa ateş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Merhaba odeviniz mi ? size söyliceğim fonksiyonları hocanız göstermemiş olabilir. sizden not kırabilir ama ilk sorunuz için strcpy() fonskiyonunu kullabilirsiniz 2. soru için oldukça basit ama biraz algoritmik düşünün yazdığınız kodu atın biz tamamlayalım bu sizi daha iyi geliştirir son sorunuz biraz zor ama eminim hocanız yapamayacağınız şeyi size odev olarak vermez hangi editorü kullanıyorsunuz ??

evet ödevim ama hoca çok kötü anlatıyor ve siz zaten geçen seneden biliyorsunuz diyerek geçiyor (dev c++ kullanıyorum)
 

GHOSTTt

80+
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
49
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
x
evet ödevim ama hoca çok kötü anlatıyor ve siz zaten geçen seneden biliyorsunuz diyerek geçiyor (dev c++ kullanıyorum)
merakımı mazur görün hangi üniversitede eğitim görüyorsunuz ?? ilk soruyu anladınız herhalde öncelikle strtok() fonksiyonu ile 10 kelimeli stringi 5 eleman olarak bölücez böldüğümüz değerleri bir pointer ptr değişkenine atıcaksınız sonrasında ise strcpy fonksiyonu ile kopyalama yaparsınız. 2. soru içinde dediğim gibi biraz uğraşın algoritma kurun.
 
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mustafa ateş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
merakımı mazur görün hangi üniversitede eğitim görüyorsunuz ?? ilk soruyu anladınız herhalde öncelikle strtok() fonksiyonu ile 10 kelimeli stringi 5 eleman olarak bölücez böldüğümüz değerleri bir pointer ptr değişkenine atıcaksınız sonrasında ise strcpy fonksiyonu ile kopyalama yaparsınız. 2. soru içinde dediğim gibi biraz uğraşın algoritma kurun.
üniversiteyi zan altında bırakmak istemiyorum ama yardımınız için teşekkürler
 
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mustafa ateş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
merakımı mazur görün hangi üniversitede eğitim görüyorsunuz ?? ilk soruyu anladınız herhalde öncelikle strtok() fonksiyonu ile 10 kelimeli stringi 5 eleman olarak bölücez böldüğümüz değerleri bir pointer ptr değişkenine atıcaksınız sonrasında ise strcpy fonksiyonu ile kopyalama yaparsınız. 2. soru içinde dediğim gibi biraz uğraşın algoritma kurun.
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


int main() {
int a=100,sayi,ysayi=0,basamak,x,i=0;
printf("4 basamakli sayiyi girin:\n");
y:
scanf("%d",sayi);
if(sayi>9999|| sayi<999|| sayi<0 )
{
printf("4 basamakli sayi girmediniz!!! \n");
printf("4 basamakli sayiyi tekrar girin:\n");
goto y;
}
for(a=100;a<=sayi;a++){
x=a;
basamak=0;
ysayi=0;
while (x>0){
basamak=x%10;
ysayi=ysayi*10+basamak;
x=x/10;
}
if(ysayi>a)
{i++;

}

}
printf("4 basamakli bir sayi arasındaki tersi kendisinden buyuk olan sayilarin adedini bulan program \n");
system("pause");

}

şöyle bir kod yazdım bakabilir misiniz ?
 
Top Bottom