Neler Yeni

Arc a750 boştaki güç tüketimini azaltmak mümkün mü?

sahinzer6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Şahin
Merhabalar bende arc a750 ekran kartı mevcut boşta 35-45 w elektrik tüketiyor bunu azaltmanın yolu var mı bir çok konu okudum ama çoğu işlevsiz gigabayte anakartlar için bir yol var ama benim anakart MSI h610 m g bunda uygulayamiyorum genelde Kartta film dizi vs izlediğim için elektrik tüketimi fazla gibi geldi

Anonymous?

80+ Bronze
Dostum ekran kartı güç tüketiminin net bir sonucunu gördün mü? (elektrik faturası vs.) 30 gün boyunca 8 saat açık tutsan bilgisayarı ortalama elektrik faturasına 100-150 TL falan yansır, kaldı ki bence boştayken 35-45w elektrik tüketmesi normal.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar bende arc a750 ekran kartı mevcut boşta 35-45 w elektrik tüketiyor bunu azaltmanın yolu var mı bir çok konu okudum ama çoğu işlevsiz gigabayte anakartlar için bir yol var ama benim anakart MSI h610 m g bunda uygulayamiyorum genelde Kartta film dizi vs izlediğim için elektrik tüketimi fazla gibi geldi
Lütfen konunuz cevap almadığı zaman konunuzun sağ üstünde yer alan konuyu yükselt butonunu kullanın, spam yapmayın.

sahinzer6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum ekran kartı güç tüketiminin net bir sonucunu gördün mü? (elektrik faturası vs.) 30 gün boyunca 8 saat açık tutsan bilgisayarı ortalama elektrik faturasına 100-150 TL falan yansır, kaldı ki bence boştayken 35-45w elektrik tüketmesi normal.

Lütfen konunuz cevap almadığı zaman konunuzun sağ üstünde yer alan konuyu yükselt butonunu kullanın, spam yapmayın.
Zaten konuyu yükselt yaptım spam ile ilgili bir şey yapmadım eski ekran kartım 5w civarı harcarken bunun 40w harcaması fazla geldi ve bazı arkadaşların 8 15 w vs düşürdüğünü gördüm bende yapmayı istiyorum ama yapamıyorum çokluğundan değil yani tasarruf tasarruftur

Anonymous?

80+ Bronze
Zaten konuyu yükselt yaptım spam ile ilgili bir şey yapmadım eski ekran kartım 5w civarı harcarken bunun 40w harcaması fazla geldi ve bazı arkadaşların 8 15 w vs düşürdüğünü gördüm bende yapmayı istiyorum ama yapamıyorum çokluğundan değil yani tasarruf tasarruftur
Muhtemelen bende bug oldu hocam kusura bakmayın. Öncelikle kullandığınız ekran kartı Intel ekran kartı, dolayısıyla fazla güç tüketmesi normal. Eski konulara göz gezdirdim ve bu durumu hemen her kullanıcı yaşıyor. Size verebileceğim tek tavsiye güncel driverlar kullanıp arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmanız yönünde olacaktır. Ekran kartınızın voltaj vb. ayarlarıyla oynamanızı tavsiye etmiyorum. Dilerseniz şu konuya göz gezdirebilirsiniz. https://hizliresim.com/j9v8kee

Intel support ekibinin çözüm olarak paylaştığı rehber: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000092564/graphics.html

Yalnızca tasarruf yapmak istiyorsanız internette bu konuyla ilgili pek çok rehber bulunmakta: Örnek. Güç konusunda verimli donanımlar kullanabilir ve çeşitli ayarlamalar yapabilirsiniz. Fakat günün sonunda elde edeceğiniz aylık kazanç 5-10 TL olacaktır.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,628
Üyeler
159,646
Son üye
mertk07
Top Bottom