Neler Yeni

Arch linux geçilir mi?

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Daha önce hiç kullanmadım linux.Arkadașlar önce mint falan yükle dedi fakat ben direkt Arch kullanmak istiyorum hoșuma gitti baya.Canımı sıkan tek șey oyun mevzusu.R6 ve Minecraft falan oynuyorum arada cs.Sizce değer mi linux kurmaya?

DenizGöksu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Deniz Göksu
sanal makine olarak kur kanka

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Yusuf Özbaş
Hiç Linux bilgin yoksa kurmanı tavsiye etmiyorum ben Dual boot ile ubuntu kullanıyordum gayet memnundum ubuntu da kurabilirsiniz youtube windows yanına linux kurma diye aratırsanız binlerce video var

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sanal makine olarak kur kanka
Hiç Linux bilgin yoksa kurmanı tavsiye etmiyorum ben Dual boot ile ubuntu kullanıyordum gayet memnundum ubuntu da kurabilirsiniz youtube windows yanına linux kurma diye aratırsanız binlerce video var
Dualboot kurmayı biliyorum kanka da nedense rahat edemiyorum dualbootta.Öteki sistem emanetmiș gibi hissediyorum.Kurmayacağım sanırım sakat iș gibi.

Yoshimi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Durmaz
Yeni olarak Arch linux kullanabileceğinizi sanmam. Ubuntu denemeyin bloat,spyware ve snap ile geliyor (bazı kişiler snap sever)
bende size Linux Mint yada oyun ve desktop için iyi bir distro olan Pop!_OS deneyebilirsiniz
eğer "No man i want to use arch btw" diyorsanız wikiden kurun biraz zor olacak kurulumu yada kolaya kaçıp isonun içerisinde bulunan
"archinstall" adlı yükleyiciyi kullanabilirsiniz zorlanırsanız arch wikiye bakın Desktop environment veya Window manager archinstall içinde
seçebilirsiniz safda ise bence rehber kullanın zor olacaktır
Gelelim oyunlara R6 ne bilmiyorum Rainbow Six siege diyorsan anti-cheat yüzünden çalışmaz
Minecraft açar belki windowstan yüksek fps verebilir
CS konuşmama gerek yok bütün valve oyunları linux destekli
diyorsanız "exe programlarını nasıl açacağım?" Wine, lutris kullanabilirsiniz
Steamde windows oyunu oynayacaksanız Proton kullanın protondb sitesinden oyununuza bakıp çalışıp çalışmadığına göz atın
(rainbow six siege proton ilede çalışmaz)

milenix

80+ Gold
Daha önce hiç kullanmadım linux.Arkadașlar önce mint falan yükle dedi fakat ben direkt Arch kullanmak istiyorum hoșuma gitti baya.Canımı sıkan tek șey oyun mevzusu.R6 ve Minecraft falan oynuyorum arada cs.Sizce değer mi linux kurmaya?
linux hiç kullanmadıysan girme arch linuxte arayüz yok kendin yüklüyorsun yani sevmende ilginç o intte gördüğün arayüzler archın değil ki hiç bir arayüz aslında bir linux dağıtımına ait değil sadece halihazırda eklentiler programlar arayüzler vb. geliyor arch hiç bir şey barındırmıyor sade linux gibi komut satırından ibaret bu yüzden diğer linux dağıtımlarını kullanmanı tavsiye ederim mint ubuntu kali lubuntu fln

Yoshimi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Durmaz
linux hiç kullanmadıysan girme arch linuxte arayüz yok kendin yüklüyorsun yani sevmende ilginç o intte gördüğün arayüzler archın değil ki hiç bir arayüz aslında bir linux dağıtımına ait değil sadece halihazırda eklentiler programlar arayüzler vb. geliyor arch hiç bir şey barındırmıyor sade linux gibi komut satırından ibaret bu yüzden diğer linux dağıtımlarını kullanmanı tavsiye ederim mint ubuntu kali lubuntu fln
Kali kısmını anlamadım arkadaş oyun oynuyor sen ona siber güvenlik distrosu öneriyorsun?
bu arada arkadaşın lubuntuya ihtiyaç olacak kadar düşük bir pcsi olduğu sanmıyorum görünümüne bakmadım ama
lxde/lxqt özelleştirmezsen çirkin diğerlerinde haklısın

JSezar

80+ Silver
ilk defa linux yükleyeceksen arch tavsiye etmem.illa arch tabanlı olacaksa benim en sevdiğim dağıtım olan EndeavourOS tavsiye ederim.

milenix

80+ Gold
Kali kısmını anlamadım arkadaş oyun oynuyor sen ona siber güvenlik distrosu öneriyorsun?
bu arada arkadaşın lubuntuya ihtiyaç olacak kadar düşük bir pcsi olduğu sanmıyorum görünümüne bakmadım ama
lxde/lxqt özelleştirmezsen çirkin diğerlerinde haklısın
ben o an aklıma gelen dağıtımları saydım örnek vermek amacıyla ama oyun için linux kullanılmaz eğer oyun oynayacaksa vazgeçmesi daha doğru olur

Yoshimi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Durmaz
ben o an aklıma gelen dağıtımları saydım örnek vermek amacıyla ama oyun için linux kullanılmaz eğer oyun oynayacaksa vazgeçmesi daha doğru olur
Oyun oynanır aslında exeler için lutris
steamdeki bazı oyunlar için proton
native oyunlar var
bazıları windowstan daha yüksek fps verebiliyor
bazı oyunlar anti-cheat yüzünden çalışmıyor (rainbow six siege gibi)

milenix

80+ Gold
Oyun oynanır aslında exeler için lutris
steamdeki bazı oyunlar için proton
native oyunlar var
bazıları windowstan daha yüksek fps verebiliyor
bazı oyunlar anti-cheat yüzünden çalışmıyor (rainbow six siege gibi)
yinede stabil değil çoğu oyun sadece windowsa çıkar linux tarafında da çıkmış oyun çok azdır protan dahil dediğin bütün programlar wine kullanarak çalışıyor birde linux'in amacı macos gibi oyun değil oyun oynayan adamın windows kullanması en doğrusudur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,841
Üyeler
163,562
Son üye
nexiusxd
Top Bottom