hocam konuyu hoplatıyorum belki ama , bende i7 14700k işlemciye geçiş yapacağım. Kasa arayışındayım güzel bir sıvı soğutma için.
Sıvı soğutmada tek takıntım cpu üstündeki bloğunda sıcaklık göstergesiydi lakin bu akşam karşıma lian li 3 çıkınca kasayı çok beğendim. bir önceki kasam da lian li 205 mesh modeli. 360 lık aio lar sığmadığı için kasamı değiştireceğim. SORULARIM VAR:
1. kasadan memnun musunuz ?
2. kasanın kontrolcüsü var mı ? benim şuan kullandığımda var çünkü
3. toz filtreleri ayrı satılıyormuş bunları almayı düşündünüz mü ?
4. Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB sıvı soğutma nasıl bir soğutmadır ? i7 14700 k sağlam ısınan bir işlemci diyorlar. bu soğutucu buna yeter mi ?
5. son sorum olarakta Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB ile lian li 3 uyumu nasıl hocam ? sonuçta sıvı soğutma uymadığı için 360mm lik düşünüyordum ama 420 liğin fiyuatı uygun gözükünce daha mantıklı geldi. ancak kasaya uyumu nasıl uyuyor ve sıkıntı yaratmıyor ise alacağım ?
1)Kasadan memnunum kablolama için güzel dizayn edilmiş kaliteli ve cam kısmı pencere gibi açılabiliyor bence çok pratik içini açmak lazım olunca hiç uğraştırmıyor. Bence kasayla gelen fanlar biraz fazla sesli fakat yüksek rpmde çalıştırmadan da düşük sıcaklıkları rahatça görüyorum.
2)Bir hubla gelmiyor fakat kasa fanları tek kabloyla daisy chain şeklinde bağlanıyor.
3)Ayrıyetten satılan toz filtreleri bilmiyorum sizden duydum, toz ön tarafta birikebiliyor mesh kısımda fakat ben yerde kullanıyorum kasayı ondan olabilir.
4)Ben 7800X3D kullanıyorum çoğu oyunda 60 derece max bazı yüksek cpu kullanımı olan oyunlarda(Spiderman gibi) 65 e çıkabiliyor en fazla ama siz yine de testlerine bakabilirsiniz intellerin wattları yüksek.(Mesajınızda daha cpu yu almadığınızı söylemişsiniz eğer amacınız sadece oyunsa amd öneriyorum inteller çok ısınıyor ve amd lerin L3 önbellekleri daha büyük oluyor.)
5)Uyum açısından normal bir sıvı soğutmaya göre montajı biraz daha sıkıntı ama mümkün,Ram profillerinizin aşırı yüksek olmaması lazım anakartınızın mosfetleri de aynı şekilde.Yine de ben sığacağını düşünüyorum ve 420 lik daha iyidir hiç yoktan performansları aynı bile olsa fanlar daha büyük olduğu için daha sessiz ve radyatörünün hacmi daha geniş.Kasaya montajı hakkında detaylı anlatmıştım yukarıda bakarsınız montajda sıkıntı olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.