Neler Yeni

Arkadaşlar bu iki ram arasındaki fark nedir anlamadım yardımcı olurmusunuz ?

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
Şimdi yeni ram alacagım onun için anakart destek sayfasında ki ramlara baktım 1. atıcagımı destek konusunda bi kod falan yazmıyor anlıyamadım ama 2. atıcagımın kodu yazıyor sizce ne gibi bir fark var anlıyamadım
1.RAMIN LİNKİ
2.RAMIN LİNKİ BU BENİM SİSTEMİMDE ANAKARTIMDA YANİ KODU VAR AMA 1. ATTIGIMIN KODU YOK DESTEK HAKKINDA BİLGİ VERİLMİYOR
BUNDA KODUNA DESTEK FALAN YAZIYOR Bİ BAKIN YİNEDE SİZ BEN ANLAMADIM PEK
ANAKARTIMIN MODELİ
GİGABYTE AB350M-D3V LÜTFEN DOĞRU CEVAPLARI İSTİYORUM YANLIŞ ŞEYİ ALMAK İSTEMİYORUM PARA KOLAY KAZANILMIYOR

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Kami
Hiçbir fark yok, ikisi de anakartına uyar. Bana sorarsan ilkini alırdım ama.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jaws

Jaws

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
Emre Şimşek
Instagram
emresmskk
Steam
Jexansx
Fark yok mhz değerleri aynı DDR tipi aynı renkleri farklı çeşit olsun diye üretilmiş.

Reck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
sefa gençer
2 ram arasında versiyon farkı var. Kırmızı olan ramleri kullandım ve bitmek bilmeyen sorunlar yaşadım bu belleklerin amd için uygun olduğunun garantisi yok malesef. Tam uyumlu olsun istiyorsan Ram üreticilerinin kendi sayfalarından anakartını seçerek ona uygun ve stabil çalışan ramlere bakmanı tavsiye ederim. Anakartın bellek destek listesi güncel değil, bu listede olmayan ve stabil çalışabilen daha çok bellek var. Corsairin kendi sitesine girip bu ramlere baktığımızda amd desteği olduğu gözüküyor fakat kutularının üstünde intel logoları mevcut. Deneyimlerime göre corsairin bu ramlerini amd 1.nesil reyzenli sistem için kullanıcaksanız uzak durun derim. Tam uyumlu olmasını istiyorsanız amd destekli ramlere yönelmelisiniz.

DrWaterbender

80+ Bronze
Üretim kodları aynı sadece renk değişikliğinden dolayı kırmızı olanın sonuna R eklemişler.

ahmetim_64

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Ahmet Karagöz
Facebook
albay6464
Hiçbir fark yok desek yeridir renkleri farklı geri kalan özellikleri hepsi aynı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Kami
2 RAM arasında versiyon farkı var. Kırmızı olan ramleri kullandım ve bitmek bilmeyen sorunlar yaşadım bu belleklerin AMD için uygun olduğunun garantisi yok malesef. Tam uyumlu olsun istiyorsan RAM üreticilerinin kendi sayfalarından anakartını seçerek ona uygun ve stabil çalışan ramlere bakmanı tavsiye ederim. Anakartın bellek destek listesi güncel değil, bu listede olmayan ve stabil çalışabilen daha çok bellek var. Corsairin kendi sitesine girip bu ramlere baktığımızda AMD desteği olduğu gözüküyor fakat kutularının üstünde Intel logoları mevcut. Deneyimlerime göre corsairin bu ramlerini AMD 1.nesil reyzenli sistem için kullanıcaksanız uzak durun derim. Tam uyumlu olmasını istiyorsanız AMD destekli ramlere yönelmelisiniz.
Ne gibi sorunlar yaşadın?

miktwa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Utku Genç
Şimdi yeni RAM alacagım onun için anakart destek sayfasında ki ramlara baktım 1. atıcagımı destek konusunda bi kod falan yazmıyor anlıyamadım ama 2. atıcagımın kodu yazıyor sizce ne gibi bir fark var anlıyamadım
1.RAMIN LİNKİ
2.RAMIN LİNKİ BU BENİM SİSTEMİMDE ANAKARTIMDA YANİ KODU VAR AMA 1. ATTIGIMIN KODU YOK DESTEK HAKKINDA BİLGİ VERİLMİYOR
BUNDA KODUNA DESTEK FALAN YAZIYOR Bİ BAKIN YİNEDE SİZ BEN ANLAMADIM PEK
ANAKARTIMIN MODELİ
GİGABYTE AB350M-D3V LÜTFEN DOĞRU CEVAPLARI İSTİYORUM YANLIŞ ŞEYİ ALMAK İSTEMİYORUM PARA KOLAY KAZANILMIYOR
Sadece renk farkı var

Reck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
sefa gençer
Ne gibi sorunlar yaşadın?
2666 mhz üstünde stabil çalıştıramadım. Bazen 2666 mhz da bazı oyunlarda reset sorunu oldu fakat bios güncellemesiyle zamanla bu sorun düzeldi. Sistem ilk açılışta bios sıfırlayıp ramleri 2133 mhz çekiyor tekrar 2666 mhz yaptığımda açılıyordu. Fps drop sorunları yaşadım. Yaklaşık 2 yıl bios güncellemeleri ile düzelir umuduyla bekledim fakat istediğim verimi alamayıp ramleri intel kullanan birine sattım ve şuanda o arkadaş stabil olarak kullanıyor. Gskill Sniper X aldım ve şuanda stabil olarak kullanıyorum. Dediğim gibi ryzen 1.nesil ve ilk çıktığı zamanlarda toplanmış bir sistem olduğu için çok sorunları vardı, şuanda bu sorunlar giderilmiş olabilir stabil çalışıyor olabilir. Gskill ramleri alırken vatana kasamı götürdüm satıcı arakadaşa ramleri takalım, test yapalım 3000 mhz da stabil çalışırsa alırım dedim kabul ettiler ve o şekilde aldım. Aldığım ramlerde anakartımın bellek destek listesinde yoktu fakat şuanda bir sorun yaşamıyorum. Anakart bellek destek listelerinin çoğu güncel değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Kami
2666 mhz üstünde stabil çalıştıramadım. Bazen 2666 mhz da bazı oyunlarda reset sorunu oldu fakat bios güncellemesiyle zamanla bu sorun düzeldi. Sistem ilk açılışta bios sıfırlayıp ramleri 2133 mhz çekiyor tekrar 2666 mhz yaptığımda açılıyordu. Fps drop sorunları yaşadım. Yaklaşık 2 yıl bios güncellemeleri ile düzelir umuduyla bekledim fakat istediğim verimi alamayıp ramleri Intel kullanan birine sattım ve şuanda o arkadaş stabil olarak kullanıyor. Gskill Sniper X aldım ve şuanda stabil olarak kullanıyorum. Dediğim gibi ryzen 1.nesil ve ilk çıktığı zamanlarda toplanmış bir sistem olduğu için çok sorunları vardı, şuanda bu sorunlar giderilmiş olabilir stabil çalışıyor olabilir. Gskill ramleri alırken vatana kasamı götürdüm satıcı arakadaşa ramleri takalım, test yapalım 3000 mhz da stabil çalışırsa alırım dedim kabul ettiler ve o şekilde aldım. Aldığım ramlerde anakartımın bellek destek listesinde yoktu fakat şuanda bir sorun yaşamıyorum. Anakart bellek destek listelerinin çoğu güncel değil.
🙏

Top Bottom