Kurumsal yerler zam yapamaz kafasına göre. Belli vergi oranları var. Atıyorum Vatandaki ya da MediaMarkt'taki bir ürüne bak. Yurtdışı dolar cinsinden fiyatlara bak. Üstüne vergi ekle 3-5 lira farkla aynı paraya denk geldiğini göreceksin ama bu tarz olmayan yerler zammı basar. Lokanta vb yerler uçurur fiyatları.Zamlanmaz diyenleri anlamıyorum. Adamın çalışan gideri artacak yanında birçok şey artacak ama fiyatlar artmayacak mı? En kötü her ürün %10 zam yer.
Hocam kimsenin umursamadigi pover supply kablosu bile 3-5 kurusken 20-30 TL lerde bı kaç hafta 10 a aldığımız cipse 3 daha koymuşlar lan 10 Kr Luk sakizlar bile 1 TL olmuş beyaz eşya sektörüne hiç girmiyorum zaten o yüzden bazı şeyler artmaz diye bir şey yok hepsi artar şöyle düşün ekmek 10 TL adam malını 1 TL den satıyor ekmek alabilir mi alamaz o da 10 a çekiyor ve çakan cakanaher ürüne zam gelmeyebilir ama çoğu ürüne zam gelecek gibi duruyor. Kar marjlarını yükseltecekler. Kar marjları hali hazırda toplu ürün alan firmaların enflasyondan dolayı çok yüksek firmaların ama her şey yükseliyor biz de yükseltelim mantığı olacaktır yine de.