Neler Yeni

Askere gideceğim zaman işten ayrıldığımda ihbar süresi oluyor mu?

AquaDeviL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
SEFA V.
Mayıs celbine başvuru yaptım ancak 3 mayısta açıklanıyor. 16 mayıs teslim olma tarihi gözüküyor msb nin sitesinde. iş yerimde de 8-9 aydır çalıştığımdan 28 gün ihbar sürem var. Askere gideceğim için bu 28 günlük ihbar süresini yinede tamamlamam lazım mı? yoksa askere gideceğim için istisnai bir durumla ihbar süresi kadar çalışmama gerek kalmadan direkt açıklandıktan sonra istifa etmem yeterli midir?

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
bende gidiceğim mayısta 1 yıldır çalışıyorum nisan ayı gibi ayrılıp 1 ay kafa dinleme süreci yapmak istiyorum askerlik açıklanmadan cıkabiliyor muyuz

AquaDeviL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
SEFA V.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bende gidiceğim mayısta 1 yıldır çalışıyorum nisan ayı gibi ayrılıp 1 ay kafa dinleme süreci yapmak istiyorum askerlik açıklanmadan cıkabiliyor muyuz
valla hocam ben de aynı kafadayım o yüzden merak ettim internette bi hukuk bürosunun sitesinde şöyle bir şey buldum ama ;

"Kural olarak işten ayrılan işçi (haklı nedenle fesih haricinde) çalışma süresine göre iki ila sekiz haftalık ihbar sürelerine uymak suretiyle işten ayrılabilmektedir. Ancak askerlik nedeniyle işten ayrılma halinde işçi, söz konusu ihbar sürelerine uymak zorunda değildir. Dolayısıyla askerlik nedeniyle işten ayrılma halinde ihbar sürelerine uymak zorunluluğu bulunmamaktadır."

Top Bottom