ASO yüksekliği ve kalp

M1ka1291

80+
Reaksiyon skoru
18
yaş 16 aktif spor yapmaktayım geçen dahiliye gittim muayene ettiler kadın kalbime baktıgında kalp ritmin cok hızlı spor yapıyormusun diye sordu yapıyorum diyince bu yaşta ağır spor yapmamalısın dedi ve ardından kan tahlili istedi kan tahlili değerlerimde aso harici bir problem yoktu ASO değerimde 0-200 aralıgında olması gerekirken 807 cıktı doktor kardiyolojiye yönlendirdi sizce ASO değeri tek basına kalp problemini ve romatizmayı yansıtır mı

Aso değeri tek başına yansıtmaz elbette eko, fizik muayene vs incelenip öyle söylerler size bence. Ama aktif spor yapan birinin nabzı genelde daha düşük olur. Şuan spor yapmayıp direkt kardiyolojiye randevu alıp detaylı muayene olmanız lazım. ASO değeri size bir uyarı vermiş sadece.

Aso değeri tek başına yansıtmaz elbette eko, fizik muayene vs incelenip öyle söylerler size bence. Ama aktif spor yapan birinin nabzı genelde daha düşük olur. Şuan spor yapmayıp direkt kardiyolojiye randevu alıp detaylı muayene olmanız lazım. ASO değeri size bir uyarı vermiş sadece.
sağ olun kafein sence normal zamandaki nabzınıda düzenli kullanımda arttırabilir mi kafeinden kaynaklı mı merak ediyorum 400 600mga kadar kullanıyordum spor günlerinde

sağ olun kafein sence normal zamandaki nabzınıda düzenli kullanımda arttırabilir mi kafeinden kaynaklı mı merak ediyorum 400 600mga kadar kullanıyordum spor günlerinde
O yaşta yetişkinlerden bile fazla kafein tüketiyorsunuz. Sınır 400 gr, günde maksimum 100 gr tüketmelisiniz. Yani evet, kafeinin etkisi kesinlikle vardır.

Geri