Neler Yeni

Asus ekran kartım çok ısınıyor

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
2 sene değiştirmek için gayet yeterli bir süre. Kaç sene dayanmasını bekliyorsun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

E-fatura yok mu? En kötü aldığın siteden istersin.
rx 580 8gb kartım vardı 5 yıl bakım yapmadık ve kart hala kullanılıyor

faturayı itopyadan alıcam değilmi hocam
evet

Ponty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Çabuk
bu karti 2.el mi aldin. 0 kart ise 73 derecelere de ulasmaz bu asus dual. en önemli soru, ilk 10dk da bu sicakliga ulasiyor mu, eger evet ise, kasa ile alakalı degil. kart nanayto. fanlar neredeyse 3000rpm de dönüyor. ekran kartinin termal.macun petler falan bakilmasi lazim. 2 senede böyle olmaz. bir sıkıntı var. ici acilmis kart gibi geldi
evet kartı sıfır aldım ilk 10 dk da yaklaşık 79-80 sonrasında yavaş yavaş artıyor

ekran kartım boşta hiçbişey açık değilken 47 derecede çalışıyor ve fanlar hiç durmuyor

Ekler

• Screenshot 2024-12-13 102915.png
    Screenshot 2024-12-13 102915.png
    1.2 MB · Hit: 4

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Yasuo Mehmet
rx 580 8gb kartım vardı 5 yıl bakım yapmadık ve kart hala kullanılıyor
İlk alındığı zaman 73 derece olan kart 2 yıl sonra 90 derece oluyor ise sorun nedir sence? Kullanım durumuna ve macun kalitesine göre değiştirme sıklığı değişir. Benim 8 yıldır termal macun değiştirmediğim laptopum vardı.

Ponty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Çabuk
İlk alındığı zaman 73 derece olan kart 2 yıl sonra 90 derece oluyor ise sorun nedir sence? Kullanım durumuna ve macun kalitesine göre değiştirme sıklığı değişir. Benim 8 yıldır termal macun değiştirmediğim laptopum vardı.
ekran kartında yazılımsal bir sorun olabilir veya benim bilgisayarımda yazılımsal bir sorun olabilir vb. liste uzayıp gidiyor

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
2 yılda kart durduraksız çalışmadığı sürece böyle olmaz

ensareiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
Ensar Polat
Merhaba dostlar ekran kartım RTX 3060-Dual LHR 12GB ilk aldığımda oyunlarda 73 dereceyi geçmiyordu yaklaşık 2 senedir kullanıyorum şuanda beamngdrive da 90 dereceyi görüyor forza horizon 5 gibi daha optimize oyunlarda ise 80-85 arası çalışıyor hala garantisi devam ettiği için asusa ulaştım ve bunların normal değerler olduğunu söylediler fakat PC hocasının aynı ekran kartını incelediği videoyu izledim ve sonuçlar bambaşkaydı videoda kart yaklaşık %80-90 aralığında çalışıyor ve 70 dereceyi neredeyse hiç geçmiyordu bende ise ekran kartım %99 kullanılıyor ve fanlar ölümüne son hızda dönüyor ve 80-90 derece anca oluyor sizce ekran kartımda bir sorunmu var yoksa
SİSTEM:
anakart:Asus h610m-k
işlemci:i5 12400f
depolama 1:goodram 512gb px 500
depolama 2 (oyunların kurulu olduğu ssd):Sandisk Ultra 3d 1TB 2.5 ssd
Ram:goodram 2x8=16 gb 3200mhz cl16

asusa göndermeye çalıştım fakat sitesinde bazı bölümler bug lı olduğu için formu dolduramadım sizce ne yapmalıyım garantisi yaklaşık 1 yıl var
Kartın güvenlik etiketi üzerinde mi

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Yasuo Mehmet
ekran kartında yazılımsal bir sorun olabilir veya benim bilgisayarımda yazılımsal bir sorun olabilir vb. liste uzayıp gidiyor
Format atabilirsin veya iyi bir antivirüs ile tarama yapabilirsin. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum.
2 yılda kart durduraksız çalışmadığı sürece böyle olmaz
Macun kalitesi ve kullanım koşulları önemli. 5 yıldır macun değiştirmediniz diye her ekran kartı öyle olacak gibi bir durum yok.

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
Format atabilirsin veya iyi bir antivirüs ile tarama yapabilirsin. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum.

Macun kalitesi ve kullanım koşulları önemli. 5 yıldır macun değiştirmediniz diye her ekran kartı öyle olacak gibi bir durum yok.
evet dediğim gibi kart durmadan çalışmadığı sürece böyle olmaz normal değil

Ponty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Çabuk
Kartın güvenlik etiketi üzerinde mi
merhaba evet üzerinde vidanın üstündeki beyaz kağıttan bahsediyosun değilmi

format atıım antivirüs olarakda kaspersky plus var

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Yasuo Mehmet
format atıım antivirüs olarakda kaspersky plus var
1-) FPS düşmesine razı gelip Nvidia üzerinden güç düşüreceksin.
2-) Garantinin bitmesine razı gelip macun değiştireceksin.
3-) Asus ile iletişime geçip onlara bakım yaptıracaksın.
4-) Harici programlar kullanıp undervolt yapacaksın. Performans düşmesin.
5-) Görmezden gelip böyle kullanacaksın.
Benim çözüm önerilerim bunlar. Yapıp yapmamak sana kalmış.
çip yada fanlar
Oyun oynatıyor. Çipte ne arızası olacak? Fan ise soğutmak için tüm gücüyle dönüyor. Normal kullanımda 2 yılda macun bitebilir. Anormal bir durum değil. Macun kalitesine göre 1 yıl olmadan bile değiştirmek gerekebilir.

Top Bottom