ASUS EX-B760M-V5 D4-CSM vs MSI Pro B760M-P

PolatAlemdarr

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
172
İki anakart arasında kaldım. ASUS olan Amazon Prime ile 3.700 TL, MSI olan 4.200 TL. Aralarında fazla fark var mı? i5 13500 Kullanacağım. 500 TL fazladan vermeye değer mi yoksa ASUS'u alıp geçeyim mi?

Ekler

• 1000005645.webp
    1000005645.webp
    248.3 KB · Hit: 17
  • 1000005646.webp
    1000005646.webp
    122.1 KB · Hit: 14
İki anakart arasında kaldım. ASUS olan Amazon Prime ile 3.700 TL, MSI olan 4.200 TL. Aralarında fazla fark var mı? i5 13500 Kullanacağım. 500 TL fazladan vermeye değer mi yoksa ASUS'u alıp geçeyim mi?
İkisi de kötü, 13500ü belki besler ama 14600KF gibi bir tık üstünü besleyemez. Mümkünse biraz daha iyi modellere bakın.

Öneriniz varmı hocam Max 4k bütcem ddr4 olsun
Ucuza alayım dersen şunu al attığın modellere göre pek eksiği yok çok daha ucuz.

Veya mümkünse 4500TL civarına çıkıp Asus TUF B760 gibi premium modellere bak işlemci daha rahat çalışır.

@HuseyinBy01 hocam sizin fikriniz nedir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ucuza alayım dersen şunu al attığın modellere göre pek eksiği yok çok daha ucuz.

Veya mümkünse 4500TL civarına çıkıp Asus TUF B760 gibi premium modellere bak işlemci daha rahat çalışır.
Sağolun hocam teşekkür ederim

Veya mümkünse 4500TL civarına çıkıp
Almışken daha kaliteli almanı tavsiye ederim ama arkadaşın önerdiği gigabyte modelide bu işlemciye gayet yeterli olur ama ileride upgrade yapacaksan 5K civarına çıkıp sağlam bir anakart almanı tavsiye ederim.

MSI Pro B760M-P al hocam, i5 13500'ü de 14600KF'yi de besler. Buradan bakabilirsin.

https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B760M-P/support#cpu
VRM soğutucusu olmayan anakartların hiçbiri tam anlamıyla K serisi işlemcileri besleyemez, daha doğrusu VRM birkaç dakika yükten sonra ısınacağı için sistem işlemciye giden gücü kısmaya başlar. O anakartın eski soketlisini kullanmıştım o baya besleyemiyordu mesela bu da farklı değildir.

VRM soğutucusu olmayan anakartların hiçbiri tam anlamıyla K serisi işlemcileri besleyemez, daha doğrusu VRM birkaç dakika yükten sonra ısınacağı için sistem işlemciye giden gücü kısmaya başlar. O anakartın eski soketlisini kullanmıştım o baya besleyemiyordu mesela bu da farklı değildir.
Kaynak?

Elime çok sistem geçiyor, H serisine i9 alan da gördüm bu ve bu segmentteki anakartlara İ5 K serisi alan da gördüm hatta eskiden kendim de aldım, test ettiğimde VRM 100 derece olup kısıtlamaya gidiyor. Kullanan kullanır yine o kadar sorun çıkmıyor da besliyor mu beslemiyor.

Elime çok sistem geçiyor, H serisine i9 alan da gördüm bu ve bu segmentteki anakartlara İ5 K serisi alan da gördüm hatta eskiden kendim de aldım, test ettiğimde VRM 100 derece olup kısıtlamaya gidiyor. Kullanan kullanır yine o kadar sorun çıkmıyor da besliyor mu beslemiyor.
"Elime çok sistem geçiyor" diye bir kaynak olmaz hocam.

"VRM soğutucusu olmayan anakartların hiçbiri tam anlamıyla K serisi işlemcileri besleyemez" diyorsan yurtiçi ya da yurtdışı herhangi bir kanalda yapılan testi gösterip ispatlaman gerekiyor. Diğer türlü söylediğin her şey havada kalır.

Verdiğim linkte bu anakartın 150 watt'lık işlemciyi çalıştırdığı yazıyor. Aksini gösterebilir misin?

Başlıksız-1.webp

"Elime çok sistem geçiyor" diye bir kaynak olmaz hocam.

"VRM soğutucusu olmayan anakartların hiçbiri tam anlamıyla K serisi işlemcileri besleyemez" diyorsan yurtiçi ya da yurtdışı herhangi bir kanalda yapılan testi gösterip ispatlaman gerekiyor. Diğer türlü söylediğin her şey havada kalır.

Verdiğim linkte bu anakartın 150 watt'lık işlemciyi çalıştırdığı yazıyor. Aksini gösterebilir misin?

Alıntıyı görüntüle
Alıp dene, veya videosunu çeken varsa araştır ben bizzat denediğim sistemlerde olan durumu anlatıyorum. Bu anakartlarla K serisi işlemci çalıştırıp testlerde hız düşüşü olmadığını gösteren biri varsa sen gösterebilirsin.

Ha bu arada en dandik anakarta i9 tak yine çalışır ama işlemci öyle bir frekans kısar ki en fazla i5 performansı alırsın.

Sağolun hocam biligileriniz için teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,621
Üyeler
183,786
Son üye
yuppir
Geri