Konu başlığını gördünüz, ne alaka dediniz merak ettiniz şimdi detaylarına inelim.
Bazı insanlar, bazı markalara hayranlık duyar setini yapayım, bunun ürünün alayım gibi ben de onlardan biri yok Asus, MSI, Gigabyte benim için top seviyedeki markalardır. Koskoca Asus'u ben burada eleştirerek bitiremem tabii ki ama yaşadığım deneyimleri aktarırsam en azından insanların akıllarında biraz daha fikir edindirebilirim. Şu an kullandığım sistem de anakart, GPU ve kulaklığım Asus ama gel gelelim bir sorun ne kadar memnunum?
Ürün Yazılımı
- Armoury Crate adı verilen Asus'un tüm ürünlerini yönetmeniz için bir program var sanırım. Sanırım dememin nedeni Asus iddaa ediyor ben çalışabilen bir program çok göremedim. Program açılışta kitlenir, çöker, donanımları görmez, Windows dili uygun olmadığı için açılmaz hayatımda gördüğüm en kötü yazılım olabilir. Ha bir de şunu unuttum 50 tane arkaya servis koyar sistemi bir güzel emer, sonra programı kaldırsan da bazı hizmetler kalkmaz. Sistem geri yükleme ile anca kaldırabilirsiniz.
- Yaklaşık 3 yıllık bir Asus Rog Delta kulaklığım var ilk başta düzgündü sonra bir firmware çıkarttılar 2 yıldır mikrofon sorunu var ve çözmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Forumlarında kullanıcıları ***** yerine koyuyor bildiğin, onu doğru yaptınız mı, bunu doğru yaptınız mı diyen mod.'ler var. Kardeşim eski Firmware'de sorun yok ama ses kısık güncellediğin zaman mikrofonun çalışması için kulaklığı çıkart/tak yapman gerekiyor bu kadar aptallık olamaz. Her seferinde bizim ekimiz de sorun yok diyorlar, aynen sorun yok. 2 yıldır bir firmware yazamıyor software ekibiniz.
Ürün Kalitesi
- Firma top seviye de olsa da bazı serilerini git gide öldürüp, ürün kalitelerini oldukça düşürmüştür. Özellikle TUF denen seri. Strix serisinin ucuz haliydi şu an geldiği nokta için bir şey yazmak istemiyorum...
- Kulaklığın durumuna gelelim, hayatımda ilk defa kullandığım bir kulaklığın üst kısmının kavladığını gördüm, 3 yıl süre içerisinde 1 yıl kutusunda kalması ve çoğu zaman mikrofon olarak kullandığım bir üründe bunların olması... Ürün çalıştığı zaman gerçekten top seviye ama çalışırsa, bana ayar yaptırırsa yazılımı...
Destek
- Kulaklık ile destek alabilir miyim diye, TR tarafını aradım yardımcı olamadılar çünkü resmi olarak kulaklık desteği yok sadece firmware sürümünün linkini mail olarak iletebildiler. TR tarafından destek alamayınca global kısma bir mail attım (09.07.22), 48 saat içinde (iş günü) döneceğiz dediler bugün (13.07.22) hala bir dönüş yok. Global kısımda da hizmet yok...
- Asus destekten cevap yok, bari foruma kayıt olayım sorunumu yazayım belki modlar bir şeyi çözer diye, 14 saat oldu foruma onayım gelecekte konu açacağımda...
Kendi gözlemlerim bu şekildeydi, bazı firmaların işte setim olsun, PSU'da çıkartayım, kasa da çıkartayım insanlar set yapsın markamdan diye düşünürken, Asus bence birçok yerden genel ürün memnuniyeti tarafında insanlara sorun yaşatmıştır. Şu saatten sonra Asus ürünü alırken 5 kere kendimi sorgularım ve olabildiğince yöneleceğim bir marka olmayacaktır.