Neler Yeni

Yardım Asus rtx 3080 ekran kartına Asus Tuf 750w gold psu

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Karakoç
Dostlar Merhaba.
Yeni pc topladım sıfırdan sadece ekran kartını 2. El aldım sistemi daha kurmadım 3080 rtx ekran kartı yeni geldi sistemin diğer parçaları hazırdı taktım ekran kartını Asus tuf 750w gold psudan gelen (resimleri ekledim) 2x 6+2 pci-e kablosunu taktım ama diğer tarafta psuya girişi farklı ve 12v yazıyor üzerinde normalde bu psu incelemelerinde bu yazıyı görmedim kutusundada pci-e yazdığı görünüyor sonradan bi bantla 12v-2x6 yazısı yapıştırmışlar psuda sıfır ben yinede denedim açtım pcyi ama ekran kartının ısındığını farkettim zaten windows yükleyemedim biostaydım sadece acaba ben mi yanlış yapıyorum 6+2 çoğaltıcı mı almam lazım çünkü psu kutusunda 1 tane pci-e 6+2 kablosundan başka benzer kablo yok o da zaten bi tane bu var diye bunu takmıştım yanlış mı yaptım yardımcı olursanız sevinirim

Ekler

• IMG_4698.jpeg
    IMG_4698.jpeg
    1.8 MB · Hit: 25
  • IMG_4697.jpeg
    IMG_4697.jpeg
    1.6 MB · Hit: 27
  • IMG_4695.jpeg
    IMG_4695.jpeg
    1.4 MB · Hit: 27
  • IMG_4693.jpeg
    IMG_4693.jpeg
    1.4 MB · Hit: 26
  • IMG_4692.jpeg
    IMG_4692.jpeg
    1.7 MB · Hit: 25

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Gümüş
Dostlar Merhaba.
Yeni pc topladım sıfırdan sadece ekran kartını 2. El aldım sistemi daha kurmadım 3080 rtx ekran kartı yeni geldi sistemin diğer parçaları hazırdı taktım ekran kartını Asus tuf 750w gold psudan gelen (resimleri ekledim) 2x 6+2 pci-e kablosunu taktım ama diğer tarafta psuya girişi farklı ve 12v yazıyor üzerinde normalde bu psu incelemelerinde bu yazıyı görmedim kutusundada pci-e yazdığı görünüyor sonradan bi bantla 12v-2x6 yazısı yapıştırmışlar psuda sıfır ben yinede denedim açtım pcyi ama ekran kartının ısındığını farkettim zaten windows yükleyemedim biostaydım sadece acaba ben mi yanlış yapıyorum 6+2 çoğaltıcı mı almam lazım çünkü psu kutusunda 1 tane pci-e 6+2 kablosundan başka benzer kablo yok o da zaten bi tane bu var diye bunu takmıştım yanlış mı yaptım yardımcı olursanız sevinirim
12v-2x6 kablosuyla senin işin yok onu takma. 2 tane normal standart olan pci kablosu tak 3080 2 tane 6+2 pcie kablosu istiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostlar Merhaba.
Sol alttaki bölüme 2 tane pci e kablosu tak.

Ekler

• IMG_4692.jpeg
    IMG_4692.jpeg
    1.7 MB · Hit: 14
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Karakoç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
12v-2x6 kablosuyla senin işin yok onu takma. 2 tane normal standart olan pci kablosu tak 3080 2 tane 6+2 pcie kablosu istiyor.

Sol alttaki bölüme 2 tane pci e kablosu tak.

Bundan bahsediyorsun herhalde ama bundan 1 tane çıktı psu kutusunda 2 tane 4+4 cpu kablosu çıktı onun dışında 8 pin yok

Ekler

• IMG_4699.jpeg
    IMG_4699.jpeg
    1.3 MB · Hit: 13

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Gümüş

Bundan bahsediyorsun herhalde ama bundan 1 tane çıktı psu kutusunda 2 tane 4+4 cpu kablosu çıktı onun dışında 8 pin yok
Evet bu kablo ihtiyacın olan bu ancak 2 tane lazım sana bundan. Başka yok mu kutuda?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Karakoç
Evet bu kablo ihtiyacın olan bu ancak 2 tane lazım sana bundan. Başka yok mu kutuda?
başka yok o diğeri vardı işte o iki başlı 6+2 ondan onu takmıştım ayrıca kafamı karıştıran o kablo ne ve bende neden normalden farklı yazıyor 12v şeklinde yani normalde pci-e yazması lazım sadece

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Gümüş
başka yok o diğeri vardı işte o iki başlı 6+2 ondan onu takmıştım ayrıca kafamı karıştıran o kablo ne ve bende neden normalden farklı yazıyor 12v şeklinde yani normalde pci-e yazması lazım sadece
O kablo yeni çıkan rtx 4000-5000 serisi için güç girişleri eskisi gibi değil. Ancak power kutusundan 1 tane pci-e kablosu çıkması ilginç.

Powerın kutusunun önden fotoğrafını paylaşır mısınız? Bir bakayım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Karakoç
Yani elimde olan bunlar sağolun büyük ihtimalle benim 1 tane daha 6+2 pci-e kablosu almam lazım

Ekler

• IMG_4701.jpeg
    IMG_4701.jpeg
    1.7 MB · Hit: 13
  • IMG_4700.jpeg
    IMG_4700.jpeg
    1.4 MB · Hit: 13

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Gümüş
Yani elimde olan bunlar sağolun büyük ihtimalle benim 1 tane daha 6+2 pci-e kablosu almam lazım
Hocam onda bir yanlışlık var. Kutudan çıkması gerekiyor. Sizin ilk başta taktım ekran kartı ısınıyor değiniz kablonun iki ucunun fotoğrafını atabilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Karakoç
Hocam onda bir yanlışlık var. Kutudan çıkması gerekiyor. Sizin ilk başta taktım ekran kartı ısınıyor değiniz kablonun iki ucunun fotoğrafını atabilir misiniz?

Buyrun hocam.

Ekler

• IMG_4702.jpeg
    IMG_4702.jpeg
    1.4 MB · Hit: 8

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Gümüş

Buyrun hocam.
Tamam hocam kartı bu kablo ile kullanabilirsiniz anladığım kadarıyla kullanmışsınız zaten. Isınma oluyor demişsiniz nasıl bir ısınma biraz detaylandırır mısınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Karakoç
evet başka kablo yoktu bu diye düşündüm taktım açtım10 dakika biosta bekliyordu bende leptoptan usbye format dosyası yüklüyorum diğer parçalar serin baktım fanları çalışmıyor ekran kartının elimle dokundum ısınmış baya kapattım pcyi korktum yanlış mı yapıyorum diye çünkü söktüm elime aldım kartı halen sıcaktı tekrar taktım ekran kartı mı arızalı sonuçta 2. el fanları çalışıyor mu diye ilk çalıştırdığımda fanlar çalışıyor devamına bakamadım ama tekrar takacağım şimdi

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Gümüş
evet başka kablo yoktu bu diye düşündüm taktım açtım10 dakika biosta bekliyordu bende leptoptan usbye format dosyası yüklüyorum diğer parçalar serin baktım fanları çalışmıyor ekran kartının elimle dokundum ısınmış baya kapattım pcyi korktum yanlış mı yapıyorum diye çünkü söktüm elime aldım kartı halen sıcaktı tekrar taktım ekran kartı mı arızalı sonuçta 2. el fanları çalışıyor mu diye ilk çalıştırdığımda fanlar çalışıyor devamına bakamadım ama tekrar takacağım şimdi
Onu biostayken anlayamayız. İşletim sistemini kurun, driverları falan herşeyi kurun sonrasında msi afterburner programını yüklersiniz sıcaklıkları oradan kontrol ederiz.

Onu biostayken anlayamayız. İşletim sistemini kurun, driverları falan herşeyi kurun sonrasında msi afterburner programını yüklersiniz sıcaklıkları oradan kontrol ederiz.
Kart bakımsız olabilir macunu kurumuş olabilir oyüzden ısınıyor olabilir kısacası her şey olabilir.

kabloların tam oturduğundan emin olun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali Karakoç
hocam tekrardan monte ettim windows kuruyorum bakalım kurulduğunda bilgi vereceğim tekrardan sağolun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,273
Üyeler
170,703
Son üye
bekir efe 32
Top Bottom